Vastaus käyttäjäpalautteeseen – Olisiko “Puhehistoria” tarpeellinen ominaisuus?

BlindSquare julkaistiin vain muutama viikko sitten ja se on jo nyt käytössä maailman kaikilla mantereilla. Saan jatkuvasti hyvää palautetta siitä, kuinka se auttaa näkövammaisia ympäri maailmaa.

Valtaosa palautteesta on positiivista, mutta uskon, että vielä on paljon kehitettävää siinä, miten voimme hyödyntää teknologiaa ja sosiaalista dataa täyttämään käyttäjän tarpeet. Siksi on hienoa saada myös ehdotuksia, miten BlindSquaresta tehdään vielä parempi.

Palautteen antamiseen voit käyttää sovelluksesta löytyvää Palaute-toimintoa. Voit käyttää myös twitteriä – Lisää twiittiisi hashtag #blindsquare, niin löydän sen. Osaan palautteista vastaan sähköpostilla tai twitterillä. Mikäli vastauksesta tulee pitkä tai tarvitsen parhaan vaihtoehdon löytämiseen ideoita, kirjoitan aiheesta blogiviestin. Ja nyt tehdään juuri se.

Twitter-viestejä:

@fredshead: Has anyone used the blindsquare app on their iPhone? What’s your opinion?

@davetaylor2112: @fredshead I like it, a lot of potential, the more foursquare integration it gets the better

@ilkkapirttimaa (minä): More 4sq is coming. At least these: Shouting, scores, tips, menus, phone number/calling.. What else?

@davetaylor2112: Let me play a little and think, all sounds good though, great app

@davetaylor2112 First thing is to be able to review what is spoken using VO throughout app please

Selventääkseni varsinaista kysymystä, lienee parempi, että ensin kerron BlindSquare-sovelluksen ideologiasta. Käytännössä BlindSquaressa on kaksi toimintatilaa:

1) Aktiivinen tila: Voit käytttää sovellusta “preinteisesti” käyttöliittymän kautta: Selata kategorioita, hakea, kirjautua paikkoihin jne. Tämä onnistuu myös iOS-laitteen VoiceOver (VO) -toiminnolla, jolloin käytössä on laitteen oma puhesynteesi. Jos et ole nähnyt tai kuullut VoiceOveria toiminnassa, katso demovideo täältä: http://www.youtube.com/watch?v=WxQ2qKShvmc (englanniksi)

2) Passiivinen tila: Kun kävelet kadulla, BlindSquare puhuu sinulle automaattisesti tietoa ympäristöstäsi. VoiceOverilla ei voida tuottaa yhtä rikasta käyttökokemusta, siksi sovellus sisältää Acapela-puhesynteesin.

Käyttäessäsi sovellusta toimintatilassa 1, sinulla on täysi kontrolli sovelluksen ohjauksessa. Toimintatilassa 2 roolisi muuttuu: Sinun täytyy vain kuunnella, mitä ympäriltäsi löytyy. Mikäli sinulla on iControlPad-bluetooth ohjain, voit kiinnittää sen keppiisi tai koiran valjaaseen, jolloin myös 2-toimintatilassa kontrolointimahdollisuudet paranevat. Kun kuulet jonkun paikan mainittavan, voit yhdellä napin painalluksella merkitä sen kohteeksi. Voit myös tehdä hakuja, vaihtaa raportointisädettä jne. Näin käytettynäkään ei kuitenkaan ole mahdollisuutta siirtyä ajassa taaksepäin.

Pitäisikö BlindSquareen tehdä uusi toiminto: Puhehistoria. Kun valitset ko. toiminnon, saat listan, jossa on kaikki viimeiset paikat listattuna, viimeksi mainittu ensimmäisenä. Tältä listalta voisit valita paikan kohteeksi, löytäisit osoitteen, voisit soittaa puhelinnumeroon jne.

Olisiko tämä hyvä ratkaisu tähän ongelmaan?

Tagged with:
Posted in Uncategorized
4 comments on “Vastaus käyttäjäpalautteeseen – Olisiko “Puhehistoria” tarpeellinen ominaisuus?
 1. Carin says:

  I would looooove speech history…or at least something that would make it repeat the last few things or something…or a way to spell those things. Japanese restaurant names make for some interesting pronunciations *grin*. I love Foursquare. I’ve convinced at least 2 of my friends to buy it.

 2. Carin says:

  Arg Blindsquare that is. *headslap* I am too tired to be writing intelligent comments.

 3. Thomas says:

  Hallo!

  Ich habe einen Vorschlag für eine der kommenden Blindsquaere-Updates.
  Blinde mit Blindenführhund stehen immer vor dem Problem wenn sie in einer neuen Umgebung sind, wo sie ihre Hunde gassiführen können.
  Daher wäre es sehr hilfreich, wenn es in Blindsquaere eine entsprechende Kategorie mit Grünflächen oder Löseplätze gäbe.
  Wäre schön wenn sie das irgendwie umsetzen könnten.

  Viele Grüße

  Thomas

  • Ile says:

   So, you need to find places where it is good to go with your guide dog when you are visiting area you don’t know.

   I think you can use BlindSquare like this:
   1) Search
   2) Give search term “Dog” (if you use German version, “Hundewiese”)
   3) From search results, swipe down three times to get into “Categories”
   4) Select “Dog Run” (or “Hundewiese”)

   Now BlindSquare will search from that category and sort them by distance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Available on the App Store
Twitterissä