BlindSquaren seuraavan version esittely – Mainitut paikat

Edellisessä postauksessa kysyin, olisiko puhehistoria hyvä ratkaisu ongelmaan, kun haluaisit palata äsken kuulemasi paikan tietoihin. Sain Twitterin kautta vahvistusta ajatukselle, että tämä olisi toimiva malli.

Uusi toiminto on nimeltään “Mainitut paikat”. Se on lista viimeisistä 30 mainitusta paikasta, jota voit selata voiceoverilla järjestyksessä “viimeksi mainittu ensimmäisenä”. Tämä toiminto löytyy valinnalla Työkalut/Mainitut paikat.

BlindSquaressa on useita toimintoja, joissa selataan paikkoja: Haku, kategoriahakau, foursquare ja nyt uutena mainitut paikat.

Nykyisessä versiossa kullakin listalla on oma toimintonsa, joka voidaan suorittaa. Käyttäjien toiveissa oli myös saada lisää tietoa paikoista. Tästä syystä tein ison muutoksen: Nyt kaikista listoista avataan erillinen sivu, jossa on paikkaan liittyen lisätietoja. Tämä muutos tekee käyttökokemuksesta yhtenäisemmän, vaikka periaatteessa haluan välttää näin isoja muutoksia käyttöliittymässä. Toivottavasti olette samaa mieltä, että muutos kuitenkin kannatti!

Kun valitset paikan (haku, kategoriahaku, foursquare tai mainitut paikat), avautuu uusi sivu. Sivulla kerrotaan paikan nimi, täydellinen kategoria englamniksi, etäisyys ja suunta. Sivulla on myös osoite, puhelinnumero, twitter-tili ja jopa ravintolan tarjonta hintoineen, mikäli tiedot ovat saatavilla. Ja tottakai voit soittaa puhelinnumeroon tai avata paikan twitter-virran  jos haluat.

Sivulla on myös napit, joilla voit selata listaa taakse- ja eteenpäin, aloittaa seurannan tai korjata sijainnin koordinaatit. Mikäli olet alle 500 metrin päässä paikasta, voit myös tehdä FourSquare kirjautumisen. Nyt voit halutessasi antaa myös kirjautumiseen viestin.

Paikan koordinaattien korjausmahdollisuus perustuu myös käyttäjäpalautteeseen: Joskus FouSquare-paikan sijainti on hivenen väärin ja et ehkä löydä etuovelle. Saattaa käydä myös niin, että kun ravistat iPhonea, sinulle ehdotetaan kirjautumista lähistön toiseen paikkaan. Seuraavassa BlindSquare-versiossa voit painaa nappia “Aseta tämä paikka sijainniksi”, jolloin uusi koordinaatti tallennetaan laitteeseesi ja iCloudin kautta myös muihin laitteisiisi. Seuraavalla kerralla käytössä on tämä uusi sijainti. Sitä käytetään myös, kun haluat kirjautua paikkaan laitetta ravistamalla.

Toivottavasti nämä uudet ominaisuudet ovat sinulle hyödyllisiä. Versio 1.15 odottaa parhaillaan Applella hyväksyntää. Se on näinollen ladattavissa ilmaisena päivityksenä huhtikuun alkupuolella.

Posted in Uncategorized
3 comments on “BlindSquaren seuraavan version esittely – Mainitut paikat
 1. Ile says:

  Sorry for delay for version 1.15. Apple’s reviewers must be in holiday. Usually it takes about 7 days them to review. Now it took 17 days and BS didn’t get approved : One feature that is under construction is background operation. I removed that from 1.15 (it’s not fully tested yet) but left part that was not allowed without some other elements of background operation. I have resent app, let’s hope it’s not another 17 days.

 2. Ile says:

  Version 1.15 were just released:
  NEW FEATURE: 30 recent places mentioned can be found from Tools/Recent Places, latest first
  NEW FEATURE: Support for Navigon, TomTom and Google turn-by-turn navigation
  NEW FEATURE: FourSquare checkin stops tracking
  NEW FEATURE: Faster way to stop tracking (Tools / Stop Tracking)
  NEW FEATURE: New page for FourSquare check in + starting/stopping tracking. Includes address, twitter, link to menu, distance, direction and phone number
  NEW FEATURE: If place published phone number in 4sq, you can make a call
  NEW FEATURE: If place published twitter account in 4sq, you can open their feed
  NEW FEATURE: If place published menu in 4sq, you can take a look at it
  NEW FEATURE: Shouting is enabled when doing foursquare check in
  NEW FEATURE: Distance Unit can be changed (default is read from iOS settings)
  NEW FEATURE: Possibility to set more exact location to FourSquare venues. Corrected locations are saved to iCloud, so they affect to all your devices.
  CHANGE: When doing check in with shake gesture, places with corrected location are prioritized
  CHANGE: street crossing announcement in bus ride has more information of surroundings
  FIX: Rounding error fixed with imperial distances
  FIX: Street number is announced when reporting your address
  FIX: italian translation typos fixed
  FIX: Directions are announced correctly with different device orientations (landscape, upside down etc.). Device still must be facing screen backwards.
  FIX: If shake-to-checkin is disabled it’s not announced anymore
  FIX: Better shaking detection

 3. This specific posting, “Sneak preview to BlindSquare version
  1.15 – Let me introduce you to Recent Places | BlindSquare” illustrates that u really comprehend just what u
  are speaking about! I personally absolutely agree.
  Thanks ,Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Available on the App Store
Twitterissä