ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ

Το BlindSquare είναι μια λύση που αξιοποιεί τις τελευταίες δυνατότητες που διαθέτουν τα έξυπνα κινητά, προκειμένου να βοηθηθούν οι τυφλοί και όσοι έχουν προβλήματα όρασης στην καθημερινότητά τους. Αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε σε στενή συνεργασία με χρήστες που είχαν ολική ή μερική απώλεια όρασης. Το BlindSquare διατίθεται, για το iPhone και το iPad, στο App Store.
Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες GPS της iOS συσκευής σας, το BlindSquare προσδιορίζει τη θέση σας και αναζητά πληροφορίες για το περιβάλλον σας στο Foursquare και τους χάρτες Open Street Maps. Στη συνέχεια, εξακριβώνει τις πιο χρήσιμες πληροφορίες για σας και τις εκφωνεί με μια καθαρή συνθετική φωνή. Μπορεί να σας ενημερώσει για καταστήματα, εστιατόρια, δημόσια κτίρια και πάρκα στην περιοχή σας. Θα σας ενημερώσει, επίσης, όταν πλησιάσετε μια διασταύρωση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε τη διεύθυνση της τρέχουσας θέσης σας, να βρείτε κοντινά σημεία ενδιαφέροντος, να ενημερώνεστε όταν φτάνετε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες και να αποθηκεύσετε τις δικές σας τοποθεσίες στο ίδιο το BlindSquare. Είναι δυνατό, ακόμα, να χρησιμοποιήσετε το BlindSquare σε συνδυασμό με άλλες εφαρμογές πλοήγησης, όπως το Navigon, το TomTom, τη δωρεάν εφαρμογή Google Maps και τους Χάρτες της Apple, που είναι εγκατεστημένοι σε κάθε συσκευή που τρέχει το λειτουργικό iOS. Αυτές οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να παρέχουν φωνητικές βήμα προς βήμα οδηγίες, ενώ το BlindSquare μπορεί να σας ενημερώνει για το περιβάλλον σας και επερχόμενες διασταυρώσεις.
Το BlindSquare μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά για να ταξιδεύετε ανεξάρτητα, αλλά δε θα υποκαταστήσει ποτέ τον καλό προσανατολισμό και τις δεξιότητες περιήγησης. Οι ενδείξεις του GPS μπορεί να μην είναι πάντα αξιόπιστες, γιατί εξαρτώνται ααπό την ποιότητα της λήψης του GPS σε κάθε σημείο. Να χρησιμοποιείτε την κρίση σας όταν αποφασίζετε αν οι πληροφορίες του BlindSquare είναι ακριβείς, σε μια δεδομένη κατάσταση.
Αυτό το κείμενο διαιρείται σε δύο τμήματα. Ενώ το πρώτο τμήμα αποτελεί μια σύνοψη του πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το BlindSquare αποτελεσματικά σε συνδυασμό με τις δεξιότητές σας στην περιήγηση, το δεύτερο τμήμα περιγράφει αναλυτικά όλες τις δυνατότητες του BlindSquare και είναι δομημένο σύμφωνα με το περιβάλλον της εφαρμογής.
Σημειώστε ότι θεωρούμε ως δεδομένο ότι το VoiceOver είναι ενεργό. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι τα κουμπιά πρέπει να αγγίζονται δύο φορές για να ενεργοποιηθούν. Αν δε χρησιμοποιείτε το VoiceOver, χρησιμοποιήστε τις κανονικές χειρονομίες του iOS για να χειριστείτε το BlindSquare.

Προαπαιτούμενα

Για να χρησιμοποιήσετε το BlindSquare απαιτείται, είτε iPhone 4 ή νεότερο, είτε iPad 3G ή νεότερο. Επειδή το BlindSquare λαμβάνει πληροφορίες για το περιβάλλον σας μέσω διαδικτύου, θα χρειαστείτε και πρόγραμμα δεδομένων. Υπολογίζουμε ότι το BlindSquare – κατά μέσο όρο – χρησιμοποιεί 1MB δεδομένων ανά ώρα, όταν είναι ενεργοποιημένο. Αυτή η τιμή μπορεί να αυξηθεί αν κάνετε πολλές αναζητήσεις ή αν ταξιδεύετε κυρίως με οχήματα, καθώς η αυξημένη ταχύτητα θα αναγκάσει το BlindSquare να αναζητά πιο συχνά πληροφορίες στους διακομιστές του Foursquare και του Open Street Maps.

Ξεκινώντας

Όταν ανοίξετε το BlindSquare για πρώτη φορά, θα δείτε μια ειδοποίηση που σας ζητά να στηρίζεστε πάντα στις δεξιότητές σας στον προσανατολισμό και την πλοήγηση, γιατί η ακρίβεια των πληροφοριών που παρέχει το BlindSquare δεν είναι εγγυημένη. Αν χρησιμοποιείτε το BlindSquare σε μια γλώσσα που δεν υποστηρίζεται από τους συνθέτες φωνής που έρχονται με το iOS, η επόμενη οθόνη θα σας ενημερώσει ότι για να είναι πλήρως λειτουργικό, το BlindSquare χρειάζεται να κατεβάσει και να εγκαταστήσει μία επιπρόσθετη φωνή. Αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi, θα ερωτηθείτε αν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας δίκτυο για να πραγματοποιήσετε τη λήψη της φωνής. Αν συμφωνήσετε, η φωνή θα κατέβει στη συσκευή σας. Αν δε συμφωνήσετε, θα ερωτηθείτε ξανά όταν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi. Όταν αρχίσει η λήψη, θα δείτε μια οθόνη που θα σας ενημερώνει για την πρόοδο της λήψης. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη της φωνής, το BlindSquare θα μιλήσει χρησιμοποιώντας τη νέα φωνή.

Εξερευνώντας Το Περιβάλλον Σας

Όταν χρησιμοποιείται το BlindSquare, έχετε πολλές πληροφορίες για το περιβάλλον σας στη διάθεσή σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες με διάφορους τρόπους.

Όταν ανοίξετε το BlindSquare, αυτό θα αναγγείλει κάποιες από τις κοντινές σας τοποθεσίες, μαζί με την απόσταση και την κατεύθυνσή τους. Αυτές οι τοποθεσίες μπορεί να είναι, είτε σημεία ενδιαφέροντος (Points Of Interest ή POI), είτε τοποθεσίες που εσείς έχετε αποθηκεύσει στο BlindSquare. Για να επηρεάσετε τον αριθμό των τοποθεσιών που σας διαβάζει το BlindSquare, μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ακτίνα. Το κουμπί κύλισης για την ακτίνα βρίσκεται κάτω από τη σειρά κουμπιών, στο πάνω μέρος της κύριας οθόνης. Όταν αγγίξετε το κουμπί κύλισης για την ακτίνα, σαρώστε προς τα πάνω, με ένα δάχτυλο, για να αυξήσετε την ακτίνα και προς τα κάτω, για να τη μειώσετε. Όσο αυξάνετε την ακτίνα του BlindSquare, θα αναγγέλλονται πιο μακρινές τοποθεσίες, ενώ όσο τη μειώνετε, θα αναγγέλλονται πιο κοντινές τοποθεσίες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη δυνατότητα “Περισκόπηση”. Για να ενεργοποιήσετε την Περισκόπηση, αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Εργαλεία, στην πάνω σειρά κουμπιών στην κύρια οθόνη του BlindSquare και μετά επιλέξτε Περισκόπηση. Τώρα μπορείτε να δείξετε με τη συσκευή σας προς διαφορετικές κατευθύνσεις για να ακούσετε όχι μόνο τα σημεία ενδιαφέροντος και τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σας, αλλά και τις διασταυρώσεις που βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με την πάνω πλευρά της συσκευής σας πρέπει να δείχνετε προς την κατεύθυνση που σας ενδιαφέρει. Αν θέλετε να ακούσετε τι βρίσκεται βόρειά σας, η πάνω πλευρά του τηλεφώνου σας πρέπει να δείχνει το Βορρά και η πλευρά κοντά στο κουμπί Αφετηρία να δείχνει το Νότο. Καθώς αλλάζετε κατεύθυνση, θα ακούτε έναν ήχο που θα σας ενημερώνει για την αλλαγή κατεύθυνσης. Αν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι πιο αργή από 3G, το BlindSquare θα χρειαστεί μερικά δευτερόλεπτα προκειμένου να αναζητήσει τις πληροφορίες και να τις αναγγείλει. Σημειώστε ότι η δυνατότητα “Περισκόπηση” επηρεάζεται και από τη ρύθμιση της ακτίνας. Αν έχετε επιλέξει μικρή ακτίνα, το BlindSquare θα αναγγείλει μόνο τοποθεσίες στο άμεσο περιβάλλον σας. Αν θέλετε η Περισκόπηση να διαβάσει και τοποθεσίες που βρίσκονται πιο μακριά, αυξήστε την ακτίνα ανάλογα. Ανακινήστε τη συσκευή σας για να εξέλθετε από τη Λειτουργία Περισκόπησης.

Μόλις αρχίσετε να βαδίζετε μετά το άνοιγμα του BlindSquare, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Περισκόπηση και μέσω του Ηχητικού Μενού. Στην περίπτωση αυτή, το BlindSquare θα προσδιορίσει τα σημεία του ορίζοντα χρησιμοποιώντας την κατεύθυνση της κίνησής σας. Η συσκευή σας μπορεί να παραμείνει στην τσέπη σας. Εσείς απλά στραφείτε προς την κατεύθυνση που σας ενδιαφέρει. Χρησιμοποιήστε το Ηχητικό Μενού, για να βγείτε ξανά από τη Λειτουργία Περισκόπησης.

Βαδίζοντας Με Το BlindSquare

Το BlindSquare έχει αναπτυχθεί με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση του χρήστη. Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση του πώς λειτουργεί όταν κινείστε, μπορείτε απλά να το ανοίξετε και να εκτελέσετε μια διαδρομή πεζοί. Αν περπατάτε σε μια περιοχή όπου υπάρχει επαρκής κάλυψη από το Foursquare και το Open Street Maps, θα πρέπει τώρα να ακούσετε το BlindSquare να αναγγέλλει επερχόμενες διασταυρώσεις και κοντινά σημεία ενδιαφέροντος. Αν θέλετε να μάθετε πού βρίσκεστε, απλά ανακινήστε το τηλέφωνό σας. Το BlindSquare θα αναγγείλει την τρέχουσα διεύθυνση. Ίσως αναγγείλει και την επόμενη διασταύρωση, καθώς και το κοντινότερο σημείο ενδιαφέροντος. Σημειώστε ότι η χειρονομία ανακίνησης δε λειτουργεί όταν η οθόνη σας είναι κλειδωμένη.

Στην πρώτη διαδρομή σας με το BlindSquare, μπορεί να σας δόθηκαν περισσότερες ή λιγότερες πληροφορίες από ό,τι θα επιθυμούσατε, σχετικά με το περιβάλλον σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε το BlindSquare, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις σας και το τρέχον περιβάλλον.

Φιλτράρισμα Πληροφοριών

Φανταστείτε ότι θέλετε να αγοράσετε ρουχισμό, αλλά δεν ξέρετε ακόμα ποια καταστήματα θα θέλατε να επισκεφθείτε. Καθώς περπατάτε στην πόλη, ίσως θα επιθυμούσατε το BlindSquare να σας διαβάζει μόνο τοποθεσίες που ανήκουν στην κατηγορία Αγορές & Υπηρεσίες, γιατί αυτές είναι οι μόνες πληροφορίες που χρειάζεστε. Για να τροποποιήσετε το είδος των πληροφοριών που αναγγέλλονται, εντοπίστε το κουμπί “Φιλτράρισμα αναγγελιών” στην πάνω σειρά κουμπιών της κύριας οθόνης του BlindSquare. Αγγίξτε το δυο φορές, για να ανοίξετε την οθόνη Φιλτράρισμα Αναγγελιών. Αν έχετε επιλέξει “Όλα” στον επιλογέα Φίλτρου, στο κάτω μισό της οθόνης παρατίθενται ως λίστα οι κατηγορίες τοποθεσιών που είναι διαθέσιμες στο Foursquare. Από προεπιλογή, όλες οι κατηγορίες είναι ενεργοποιημένες. Αγγίξτε δυο φορές το κουμπί “Αποεπιλογή Όλων” στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Τώρα βρείτε την κατηγορία Αγορές & Υπηρεσίες (Shops & Services) και ενεργοποιήστε την με διπλό άγγιγμα. Ακολούθως, μπορείτε να κλείσετε την οθόνη Φιλτράρισμα Αναγγελιών με διπλό άγγιγμα στο κουμπί Πίσω, ή εκτελώντας χειρονομία “σβησίματος” με δύο δάχτυλα (δεξιά, αριστερά, δεξιά και πάλι αριστερά γρήγορα με δύο δάχτυλα). Αφού, λοιπόν, έχετε απενεργοποιήσει όλες τις άλλες κατηγορίες, το BlindSquare θα μπορεί να διαβάζει περισσότερα καταστήματα καθώς κινείστε, γιατί δε λαμβάνει πληροφορίες για καφέ, αξιοθέατα, γραφεία γιατρών, κ.λπ. Όταν τελειώσετε τα ψώνια σας, ίσως επιθυμήσετε ένα σνακ. Μπορείτε τώρα να πάτε και πάλι στην οθόνη Φιλτράρισμα Αναγγελιών, να εντοπίσετε την κατηγορία Αγορές & Υπηρεσίες και να την αποεπιλέξετε με διπλό άγγιγμα. Αν επιλέξετε την κατηγορία Φαγητό, τώρα το BlindSquare θα αναγγείλει εστιατόρια, καφέ, κ.λπ., καθώς περπατάτε. Αν όλες οι κατηγορίες του Foursquare ήταν επιλεγμένες, δε θα ήταν δυνατό να γίνει ανάγνωση όλων των καταχωρήσεων στην κατηγορία Φαγητό.

Αν θέλετε να ελέγξετε ποιες κατηγορίες του BlindSquare είναι ενεργοποιημένες, απλά αγγίξτε με ένα δάχτυλο το κουμπί “Φιλτράρισμα αναγγελιών”. Το VoiceOver θα αναγγείλει όλες τις κατηγορίες που ίσως έχετε αποεπιλέξει. Για να επαναφέρετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση, δηλαδή για να ενεργοποιήσετε όλες τις κατηγορίες, ανοίξτε την οθόνη Φιλτράρισμα Αναγγελιών και αγγίξτε δυο φορές το κουμπί “Επιλογή όλων” στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

Η Χειρονομία Ανακίνησης

Όταν βαδίζετε με το BlindSquare, είναι χρήσιμο να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες όπως η τρέχουσα θέση σας, γρήγορα και εύκολα. Αν ανακινήσετε τη συσκευή σας ενώ τρέχει το BlindSquare, θα ακούσετε έναν ήχο που επιβεβαιώνει ότι το BlindSquare έχει καταγράψει την ανακίνηση. Το BlindSquare τότε θα ανακοινώσει την τρέχουσα διεύθυνση, την κοντινότερη διασταύρωση και – αν διατίθεται – την κοντινότερη τοποθεσία στο Foursquare. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη χειρονομία ανακίνησης έτσι ώστε να πραγματοποιείται κοινοποίηση της παρουσίας σας σε τοποθεσίες του Foursquare και ανάγνωση πληροφοριών ποδομέτρου, δηλαδή της απόστασης και του χρόνου που έχετε περπατήσει. Πηγαίνετε στα Λοιπά, Ρυθμίσεις, Ρυθμίσεις Ανακίνησης, για να κάνετε τις επιλογές που προτιμάτε. Σημειώστε ότι η χειρονομία ανακίνησης λειτουργεί μόνο όταν η οθόνη δεν είναι κλειδωμένη.

Επανάληψη Πληροφοριών

Κάποιες φορές, μπορεί να μην ακούσετε κάτι που έχει πει το BlindSquare γιατί είναι πολύς ο θόρυβος από την κίνηση των οχημάτων, μιλάτε με κάποιον, ή χρειάζεται να προσέξετε κάτι άλλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα δυνατό να επαναλάβει το BlindSquare αυτό που μόλις είπε. Αρχής γενομένης από το iOS 10, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Ιστορικό Αναγγελιών επιλέγοντάς το στο ρότορα του VoiceOver. Σαρώνοντας πάνω ή κάτω με ένα δάχτυλο, μπορείτε να πλοηγηθείτε και να ακούσετε προηγούμενες αναγγελίες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μέσω του τηλεχειριστηρίου για τον έλεγχο αναπαραγωγής μουσικής. Το κουμπί “Προηγούμενο Κομμάτι” θα ενεργοποιήσει το Ιστορικό Αναγγελιών. Όσο είναι ενεργό, μπορείτε να μεταφέρεστε από μήνυμα σε μήνυμα χρησιμοποιώντας τα κουμπιά “Προηγούμενο Κομμάτι” και “Επόμενο Κομμάτι”. Αν πατήσετε “Αναπαραγωγή”, ανακινήσετε τη συσκευή σας, ή περιμένετε για 10 δευτερόλεπτα, το Ιστορικό Αναγγελιών θα απενεργοποιηθεί.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλεχειριστήριο με το BlindSquare, διαβάστε το κεφάλαιο για το Ηχητικό Μενού.

Αναζήτηση Τοποθεσιών

Το BlindSquare παρέχει δύο μεθόδους αναζήτησης, την Αναζήτηση (συγκεκριμένου όρου) και την Αναζήτηση Σε Κατηγορία. Ενώ η πρώτη σας επιτρέπει να κάνετε προσαρμοσμένη αναζήτηση, η δεύτερη είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αναζητήσετε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην περιοχή σας όπως καταστήματα, εστιατόρια και δημόσιες συγκοινωνίες.

Όταν αγγίξετε δυο φορές το κουμπί Αναζήτηση στην κύρια οθόνη του BlindSquare, θα ανοίξει η οθόνη Αναζήτηση. Εκεί μπορείτε να εισάγετε το όνομα μιας τοποθεσίας ή μια διεύθυνση που θα θέλατε να αναζητήσετε. Πατήστε Αναζήτηση για να αρχίσει η διαδικασία αναζήτησης. Το BlindSquare τώρα θα αναζητήσει στο Foursquare και τους Χάρτες της Apple, τους όρους που είχατε εισάγει. Αν έχετε δώσει στο BlindSquare πρόσβαση στις επαφές σας, μπορεί επίσης να γίνει αναζήτηση στα πεδία ονόματος, ονόματος και διεύθυνσης μιας εταιρείας, στις επαφές αυτές. Αν θέλετε να αναζητήσετε μια επαφή, αρκεί να εισάγετε μόνο λίγους χαρακτήρες του ονόματος, ακολουθούμενους από ένα κενό διάστημα και τα πρώτα γράμματα του ονόματος της εταιρείας ή της διεύθυνσης: δηλαδή απλά εισάγετε κάποιες από τις πληροφορίες που θυμάστε. Αν βρέθηκε η διεύθυνση ή οι όροι που έχετε εισάγει, θα εμφανιστεί μια λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αγγίξτε δυο φορές οποιοδήποτε από αυτά τα αποτελέσματα, για να ανοίξετε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας. Εκεί μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την τοποθεσία, να προσθέσετε την τοποθεσία στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, να παρακολουθήσετε την τοποθεσία και να ανοίξετε μια εφαρμογή πλοήγησης τρίτων, προκειμένου να λάβετε βήμα προς βήμα οδηγίες, ώστε να μεταβείτε στην τοποθεσία αυτή. Για να μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητες αυτές, δείτε το τμήμα για την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας.

Κάτω από τη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, θα δείτε μια λίστα κατηγοριών. Αυτές είναι οι κατηγορίες στις οποίες ανήκουν οι τοποθεσίες στη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αν π.χ. αναζητήσετε McDonald’s, θα δείτε τις κατηγορίες Fast Food και Burger Joint κάτω από τη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αν τώρα αγγίξετε δυο φορές μια από αυτές τις κατηγορίες, θα δείτε μια λίστα από άλλες τοποθεσίες που ανήκουν επίσης στην ίδια κατηγορία.

Όταν ανοίξετε την οθόνη Αναζήτηση, εφόσον έχετε πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία αναζήτηση, θα εμφανιστεί και το ιστορικό των αναζητήσεων, που περιλαμβάνει τους τελευταίους τριάντα όρους που έχετε εισάγει. Αν θέλετε να επαναλάβετε μια από τις προηγούμενες αναζητήσεις σας, απλά αγγίξτε δυο φορές την αντίστοιχη καταχώρηση στο ιστορικό των αναζητήσεων. Αυτό θα βάλει τους όρους αναζήτησης στο πεδίο επεξεργασίας, ώστε να μπορείτε να τους επεξεργαστείτε – αν απαιτούνται κάποιες αλλαγές. Αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Αναζήτηση, για να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση για τις τροποποιημένες λέξεις – κλειδιά.

Εκτός από το να εισάγετε τους δικούς σας όρους προς αναζήτηση, μπορείτε επίσης να εμφανίσετε μια λίστα από όλες τις τοποθεσίες γύρω σας που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία του Foursquare. Οι κατηγορίες του Foursquare παρατίθενται ως λίστα στην κύρια οθόνη του BlindSquare.

Όταν αγγίξετε δυο φορές μια από αυτές τις κατηγορίες, θα ανοίξει μια οθόνη στην οποία παρατίθενται όλες οι τοποθεσίες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και βρίσκονται εντός της επιλεγμένης ακτίνας.

Η οθόνη αυτή εμφανίζει τρεις λίστες:

 1. Τοποθεσίες που ταξινομούνται σύμφωνα με τη δημοφιλία τους στο Foursquare.
 2. Τοποθεσίες που ταξινομούνται σύμφωνα με την απόστασή τους από εσάς.
 3. Μία λίστα από υποκατηγορίες που ανήκουν στην τρέχουσα κύρια κατηγορία.

Καθεμιά από τις τρεις αυτές λίστες διαθέτει μια επικεφαλίδα. Αν επιλέξετε τις επικεφαλίδες στο ρότορα του VoiceOver, μπορείτε γρήγορα να μεταβείτε στη λίστα που σας ενδιαφέρει, σαρώνοντας προς τα πάνω ή κάτω με ένα δάχτυλο.

Μπορείτε τώρα να αγγίξετε δυο φορές την καταχώρηση που επιθυμείτε. Αν εκτελέσετε διπλό άγγιγμα σε μια από τις υποκατηγορίες, θα μεταφερθείτε σε μια άλλη οθόνη στην οποία επίσης παρατίθενται ως λίστα όλες οι τοποθεσίες που ανήκουν σε αυτήν την υποκατηγορία. Για παράδειγμα, αγγίξτε δυο φορές την κύρια κατηγορία Ταξίδια & Μεταφορές. Στην επόμενη οθόνη, θα δείτε μια λίστα από σταθμούς, ξενοδοχεία και στάσεις λεωφορείων, κ.λπ., που βρίσκονται στην περιοχή σας. Η λίστα των υποκατηγοριών περιέχει στοιχεία όπως Αεροδρόμιο, Στάση Λεωφορείων, Ξενοδοχείο και Σταθμός Τρένων. Αν ενδιαφέρεστε για τοποθεσίες που ανήκουν μόνο σε μία υποκατηγορία, απλά ανοίξτε την αντίστοιχη υποκατηγορία για να δείτε μια λίστα αυτών των τοποθεσιών.

Χρησιμοποιώντας το BlindSquare Σε Οχήματα

Αν ταξιδεύετε με τρένο, η λήψη GPS μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την κατασκευή του τρένου. Στο μετρό, μπορεί να μην είναι δυνατό να λάβετε σήμα GPS. Για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή λήψη GPS, σας προτείνουμε, αν είναι δυνατό, να καθίσετε κοντά σε παράθυρο.

Ανάλογα με τη χώρα και την πόλη όπου χρησιμοποιείτε το BlindSquare, πολλές στάσεις δημόσιων συγκοινωνιών ίσως έχουν ήδη καταγραφεί στο Foursquare. Μπορείτε:

 1. Να τις αναζητήσετε, χρησιμοποιώντας τη Λειτουργία Αναζήτησης και εισάγοντας λέξεις-κλειδιά
 2. Να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στην κατηγορία Ταξίδια & Μεταφορές. Αν η απόσταση ως τη στάση για την οποία ενδιαφέρεστε είναι μεγαλύτερη από την ακτίνα, θα πρέπει να προσομοιώσετε μια διεύθυνση κοντά στη στάση και να κάνετε την αναζήτηση σε κατηγορία από αυτήν την προσομοιωμένη θέση.

Αφού εντοπίσετε τη στάση, μπορείτε να την παρακολουθήσετε, έτσι ώστε να ανακοινώνει το BlindSquare την απόσταση και την κατεύθυνσή της ανά διαστήματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να την προσθέσετε στη στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου” και να ορίσετε μια απόσταση ειδοποίησης. Με τον ορισμό απόστασης ειδοποίησης θα δημιουργήσετε ένα νοητό κύκλο γύρω από τη στάση. Μόλις εισέλθετε στον κύκλο το BlindSquare θα σας ενημερώσει ότι είστε κοντά στη στάση. Για να ορίσετε μια απόσταση ειδοποίησης, αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Αλλαγές στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης Σύνοψη Τοποθεσίας. Αν το κουμπί Αλλαγές είναι ανενεργό, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε το κουμπί εναλλαγής Αγαπημένο στο κέντρο της οθόνης Σύνοψη Τοποθεσίας. Στην οθόνη Επεξεργασία Τοποθεσίας, αγγίξτε δυο φορές το κουμπί εναλλαγής “Ειδοποίηση απόστασης όταν πλησιάζετε αυτήν την τοποθεσία”, προκειμένου να το ενεργοποιήσετε. Αφού το ενεργοποιήσετε, το VoiceOver θα εστιάσει σε ένα πεδίο κειμένου όπου μπορείτε να εισάγετε μια τιμή. Αυτή η τιμή θα είναι η απόσταση ειδοποίησης, στην προεπιλεγμένη μονάδα μήκους που έχετε επιλέξει στις ρυθμίσεις του BlindSquare. Αν εισάγετε 20, η απόσταση ειδοποίησης θα είναι 20 μέτρα, αν η προεπιλεγμένη μονάδα μήκους είναι μέτρα, ή 20 πόδια, αν η προεπιλεγμένη μονάδα μήκους είναι πόδια. Για τις στάσεις των δημόσιων συγκοινωνιών, σας προτείνουμε να εισάγετε 200 μέτρα ή 660 πόδια, έτσι ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να κατεβείτε από το όχημα όταν φτάσετε στη στάση.

Ακόμα κι αν η στάση δεν έχει καταγραφεί στο Foursquare, θα έχετε μια γενική ιδέα για τη θέση σας, γιατί θα αναγγέλλονται οι διασταυρώσεις καθώς τις διασχίζετε.

Το BlindSquare Και Η Πλοήγηση Σε Εσωτερικούς Χώρους Με Τη Χρήση BPS

Το BlindSquare BPS είναι συντομογραφία του BlindSquare Beacon Positioning System. Πρόκειται για ένα σύστημα πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους το οποίο αναπτύχθηκε για το BlindSquare. Το BPS αποτελείται από iBeacon που έχουν εγκατασταθεί σε ένα κτίριο. Τα iBeacon είναι μικρές bluetooth συσκευές, χαμηλής κατανάλωσης. Κάθε iBeacon εκπέμπει μοναδικό ID (ταυτότητα) το οποίο μπορεί να λάβουν τα έξυπνα τηλέφωνα. Το BlindSquare χρησιμοποιεί το ID για να αναζητήσει πληροφορίες που συνδέονται με το iBeacon.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το BlindSquare BPS θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το bluetooth στις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Θα πρέπει, επίσης, να ενεργοποιήσετε τον Εντοπισμό Beacon στο BlindSquare, πηγαίνοντας στα Λοιπά, Ρυθμίσεις, Ρυθμίσεις Bluetooth.

Το BPS χρησιμοποιεί δύο είδη iBeacon: Κινητά και Σταθερά. Ενώ τα κινητά iBeacon μπορούν να εγκατασταθούν σε κινούμενα αντικείμενα όπως λεωφορεία ή οχήματα, τα σταθερά iBeacon χρησιμοποιούνται κυρίως σε κτίρια. Στην οθόνη Φιλτράρισμα Αναγγελιών του BlindSquare μπορείτε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε μηνύματα από κινητά και σταθερά beacon ξεχωριστά.

Μόλις εισέλθετε στο πεδίο εύρους ενός iBeacon, το οποίο αποτελεί μέρος ενός συστήματος BlindSquare BPS, θα ακούσετε πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον σας. Μπορείτε να ακούσετε τις πληροφορίες αυτές ξανά ανακινώντας τη συσκευή σας, επιλέγοντας “Η θέση σου” στο μενού Εργαλεία ή επιλέγοντας “Θέση” στο Ηχητικό Μενού. Ένα iBeacon μπορεί επίσης να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το τι βρίσκεται σε κάθε κατεύθυνση. Μπορείτε να δείξετε με τη συσκευή σας σε διαφορετικές κατευθύνσεις για να ακούσετε αυτά τα μηνύματα, αν είναι διαθέσιμα.

Αν ένα γραφείο, μια πόρτα ή κάποιο άλλο αντικείμενο έχει μαρκαριστεί με iBeacon, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ραντάρ Beacon για να το εντοπίσετε. Προκειμένου να ενεργοποιήσετε το Ραντάρ Beacon, πηγαίνετε στα Εργαλεία, Ραντάρ Beacon.

Όταν είναι ενεργοποιημένο το ραντάρ και δεν υπάρχει κοντινό iBeacon, θα ακουστούν τρία διαδοχικά μπιπ με φθίνουσα ένταση. Μόλις εντοπιστεί iBeacon εντός εμβέλειας, το BlindSquare θα παίξει γρηγορότερα μπιπ σε χαμηλότερο τόνο. Όσο πιο κοντά είστε στο iBeacon, τόσο πιο γρήγορα θα ακούγονται τα μπιπ. Για παράδειγμα, αν ένα γραφείο υποδοχής έχει μαρκαριστεί με iBeacon, μπορείτε να το εντοπίσετε κινούμενοι προς την κατεύθυνση όπου τα μπιπ είναι γρηγορότερα.

Για να απενεργοποιήσετε το Ραντάρ Beacon, πηγαίνετε στα Εργαλεία, Διακοπή Ανίχνευσης Beacon.

Επισήμανση Τοποθεσιών

Το BlindSquare δε σας ενημερώνει μόνο για δημόσια σημεία ενδιαφέροντος (POI) γύρω σας, αλλά σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε και τα δικά σας ιδιωτικά σημεία – τα οποία και αναφέρει όταν τα πλησιάζετε. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τοποθεσίες όπως το σπίτι ενός φίλου, σημαντικά σημεία σε μια διαδρομή που εκτελείτε συχνά ή στάσεις δημόσιων συγκοινωνιών που δεν έχουν ακόμα καταγραφεί στο Foursquare. Όταν αποθηκεύετε σημεία στο BlindSquare, αυτά εμφανίζονται στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”.

Αποθήκευση Τρέχουσας Θέσης

Αν βρίσκεστε στην τοποθεσία που θέλετε να αποθηκεύσετε στο BlindSquare, εντοπίστε το κουμπί Προσθήκη στην κύρια οθόνη. Είναι το δεύτερο κουμπί στην πάνω σειρά κουμπιών. Αγγίξτε το δύο φορές για να ανοίξει η οθόνη Επεξεργασία Τοποθεσίας. Το BlindSquare θα αντιγράψει αυτόματα την τρέχουσα διεύθυνση ή το όνομα της κοντινότερης διασταύρωσης στο πεδίο ονόματος. Μπορείτε, ωστόσο, να εισάγετε ένα όνομα της δικής σας επιλογής. Αν θέλετε να ορίσετε μια απόσταση ειδοποίησης για την τοποθεσία, ενεργοποιήστε το κουμπί εναλλαγής “Ειδοποίηση απόστασης όταν πλησιάζετε αυτήν την τοποθεσία”. Στη συνέχεια, εισαγάγετε την απόσταση στο πεδίο κειμένου.

Αυτή θα είναι η απόσταση ειδοποίησης, στην προεπιλεγμένη μονάδα μήκους που έχετε επιλέξει στις ρυθμίσεις του BlindSquare. Αν εισάγετε 20, η απόσταση ειδοποίησης θα είναι 20 μέτρα, αν η προεπιλεγμένη μονάδα μήκους είναι μέτρα, ή 20 πόδια, αν η προεπιλεγμένη μονάδα μήκους είναι πόδια.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Φωνητικού Ελέγχου. Μπορείτε να πείτε “Προσθήκη στάση λεωφορείου 100” για να προσθέσετε μια τοποθεσία με όνομα “Στάση λεωφορείου” και με απόσταση ειδοποίησης 100 μέτρα ή πόδια αντίστοιχα, στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”.

Ο ορισμός απόστασης ειδοποίησης θα επιτρέψει στο BlindSquare να σας ενημερώσει όταν πλησιάζετε μια τοποθεσία, εφόσον η απόστασή σας από την τοποθεσία είναι ίση ή μικρότερη από την τιμή που έχετε ορίσει ως απόσταση ειδοποίησης για αυτήν την τοποθεσία. Φανταστείτε έναν κύκλο γύρω από την τοποθεσία. Η τοποθεσία είναι στο κέντρο του κύκλου και η απόσταση ειδοποίησης είναι η ακτίνα του κύκλου. Όταν πλησιάζετε την τοποθεσία, το BlindSquare θα σας ειδοποιήσει μόλις εισέλθετε στον κύκλο που έχετε καθορίσει, ορίζοντας μια απόσταση ειδοποίησης.

Όταν επεξεργαστείτε το όνομα της τοποθεσίας και την απόσταση ειδοποίησης, εντοπίστε το κουμπί Αποθήκευση και αγγίξτε το δύο φορές.

Αποθήκευση Απομακρυσμένης Τοποθεσίας

Αν θέλετε να προσθέσετε μια τοποθεσία – διαφορετική από την τρέχουσα – στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, εντοπίστε την τοποθεσία μέσω της Αναζήτησης (συγκεκριμένου όρου) ή της Αναζήτησης Σε Κατηγορία. Αν χρησιμοποιήσετε την Αναζήτηση (συγκεκριμένου όρου), μπορείτε να εισάγετε και μια διεύθυνση, για να την προσθέσετε στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”. Όταν βρείτε τη σωστή τοποθεσία ή διεύθυνση, αγγίξτε τη δύο φορές έτσι ώστε να μεταφερθείτε στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας, εντοπίστε το κουμπί εναλλαγής “Αγαπημένο” – στο κέντρο της οθόνης – και ενεργοποιήστε το με διπλό άγγιγμα. Αν χρειάζεστε απόσταση ειδοποίησης για αυτήν την τοποθεσία, αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Αλλαγές στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης, για να ανοίξετε την οθόνη Επεξεργασία Τοποθεσίας, αγγίξτε δύο φορές το κουμπί εναλλαγής “Ειδοποίηση απόστασης όταν πλησιάζετε αυτήν την τοποθεσία” και εισαγάγετε την τιμή για την απόσταση ειδοποίησης. Ενεργοποιήστε το κουμπί “Αποθήκευση”, στο κέντρο της οθόνης, για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Κοινή Χρήση Τοποθεσιών

Μπορείτε να μοιραστείτε οποιαδήποτε τοποθεσία με τους φίλους σας, ακόμα κι αν είναι η τρέχουσα θέση σας, μία από τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σας, ή μια τοποθεσία που έχετε εντοπίσει μέσω αναζήτησης σε κατηγορία ή αναζήτησης συγκεκριμένου όρου. Ανάλογα με τις επιλογές σας, ο παραλήπτης θα λάβει έναν ή περισσότερους συνδέσμους. Όταν ανοίξει έναν από αυτούς, θα εμφανιστεί η κοινοποιημένη τοποθεσία, για παράδειγμα, μέσα στο BlindSquare, τους Χάρτες της Apple, το Google Maps ή το Navigon.

Κοινή Χρήση Τρέχουσας Θέσης

Μπορείτε να κοινοποιήσετε την τρέχουσα θέση σας πηγαίνοντας στα Εργαλεία, Πληροφορίες GPS και ενεργοποιώντας το κουμπί “Κοινή χρήση τρέχουσας θέσης”.

Η ενεργοποίηση αυτού του κουμπιού θα ανοίξει την οθόνη Κοινή Χρήση Τρέχουσας Θέσης.

Κοινή Χρήση Τοποθεσίας

Μπορείτε να κοινοποιήσετε οποιαδήποτε τοποθεσία, ανεξάρτητα από το αν είναι μια από τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σας, αν την έχετε εντοπίσει μετά από αναζήτηση συγκεκριμένων όρων ή αναζήτηση σε κατηγορία. Εντοπίστε το κουμπί “Κοινή χρήση τοποθεσίας” – στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας, – και αγγίξτε το δυο φορές για να ανοίξετε την οθόνη Κοινή Χρήση Τοποθεσίας. Σε αυτήν την οθόνη εμφανίζονται αρκετές επιλογές και ένα πεδίο κειμένου όπου μπορείτε να εισάγετε κείμενο το οποίο θα αποσταλεί μαζί με την κοινοποιημένη τοποθεσία.

Αν στείλετε την τοποθεσία μέσω Air Drop, η συσκευή του παραλήπτη θα πρέπει να υποστηρίζει το Air Drop. Η δυνατότητα “Air Drop” θα πρέπει, επίσης, να ενεργοποιηθεί και στις δύο συσκευές. Επιπλέον, και οι δύο συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Αν μοιραστείτε μια τοποθεσία μέσω Air Drop, δε μπορείτε να προσθέσετε σχόλιο.

Η επιλογή Email μπορεί να είναι η προτιμότερη επιλογή, αν χρειάζεστε βοήθεια τρίτου. Κι αυτό ισχύει γιατί με την επιλογή αυτή δε συμπεριλαμβάνονται απλώς σύνδεσμοι για τη θέση σας, που ανοίγουν σε όλες τις υποστηριζόμενες εφαρμογές, αλλά εμφανίζεται και ένας χάρτης της θέσης σας μέσα στο μήνυμα και μια φωτογραφία από το Google Street View, που τραβήχτηκε από το κινητό σας (με κατεύθυνση αυτή προς στην οποία έδειχνε το κινητό) τη στιγμή που κοινοποιήσατε την τοποθεσία. Αυτή η μέθοδος αποστολής δίνει στο βοηθό σας περισσότερες πληροφορίες, και μάλιστα γρηγορότερα σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές.

Με διπλό άγγιγμα στο κουμπί Email, θα ανοίξει ένα μήνυμα που περιέχει όλους τους συνδέσμους και τις φωτογραφίες. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση του φίλου σας ή επιλέξτε τις πληροφορίες από τις επαφές σας. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και το δικό σας μήνυμα, πριν στείλετε το Email.

Αν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις άλλες επιλογές αποστολής, θα ερωτηθείτε αν θέλετε να στείλετε ένα σύνδεσμο για τη θέση σας που να ανοίγει στο BlindSquare, το Foursquare, τους Χάρτες της Apple, το Google Maps, ή αν θέλετε μόνο να μοιραστείτε πληροφορίες διεύθυνσης της επιλεγμένης τοποθεσίας. Αν δεν είστε βέβαιοι για το ποια από τις υποστηριζόμενες εφαρμογές χρησιμοποιεί ο παραλήπτης, ή αν ο παραλήπτης δε διαθέτει συσκευή της Apple, μπορείτε να επιλέξετε το Google Maps, γιατί ο χάρτης θα ανοίξει και σε οποιονδήποτε περιηγητή ιστού.

Όταν επιλέξετε Μήνυμα, θα ανοίξει ένα μήνυμα που θα περιέχει τον επιλεγμένο τύπο συνδέσμου ή πληροφοριών. Προσθέστε τον παραλήπτη και στείλτε το μήνυμα, είτε μέσω iMessage, αν ο παραλήπτης διαθέτει συσκευή της Apple, είτε ως κανονικό μήνυμα κειμένου, αν όχι.

Αν το WhatsApp είναι εγκατεστημένο στη συσκευή σας, θα εμφανιστεί στη λίστα των επιλογών αποστολής. Αγγίξτε το κουμπί WhatsApp δυο φορές για να ανοίξει ένα μήνυμα WhatsApp, προσθέστε τον παραλήπτη και στείλτε το μήνυμά σας.

Η επιλογή Πρόχειρο θα αντιγράψει τις επιλεγμένες πληροφορίες στο Πρόχειρο, έτσι ώστε να μπορείτε να τις εισάγετε σε οποιοδήποτε πεδίο κειμένου και να τις μοιραστείτε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές που δεν υποστηρίζονται από το BlindSquare.

Όταν κοινοποιήσετε μια θέση μέσω κωδικού QR, αφού έχετε επιλέξει τη μορφή με την οποία θα γίνει η κοινοποίηση, ο κωδικός QR θα εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού σας. Η επιλογή Google Maps, εξασφαλίζει ότι ο σύνδεσμος για την τοποθεσία μπορεί να ανοίξει σε οποιαδήποτε συσκευή. Ο παραλήπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή ανάγνωσης κωδικού QR της αρεσκείας του, για να σαρώσει τον κωδικό QR στην οθόνη σας. Το BlindSquare διαθέτει το δικό του αναγνώστη κωδικού QR, τον οποίο μπορείτε να βρείτε στα Εργαλεία, Αναγνώστης Κωδικού QR. Όταν χρησιμοποιείται ο αναγνώστης αυτός, η κοινοποιημένη τοποθεσία θα είναι πάντα ορατή στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας στο BlindSquare.

Εισαγωγή Και Εξαγωγή Σημείων Ενδιαφέροντος

Επειδή το BlindSquare χρησιμοποιεί το Foursquare για την αναζήτηση δεδομένων σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος, σπάνια θα είναι αναγκαίο να εισάγετε εσείς δημόσια σημεία ενδιαφέροντος. Ίσως, ωστόσο, έχετε καταγράψει τα δικά σας σημεία – σε εφαρμογές όπως το Ariadne GPS, το Loadstone ή το MyWay – και θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα σημεία και στο BlindSquare. Όταν εισάγετε τα σημεία αυτά στο BlindSquare, θα είναι διαθέσιμα στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, μαζί με τις τοποθεσίες που έχετε καταγράψει ήδη μέσα στο BlindSquare.

Τα παρακάτω αρχεία μπορούν να εισαχθούν και να εξαχθούν:

 • Ariadne GPS (*.ardn)
 • Loadstone GPS (*.txt)
 • MyWay Classic (*.plist)
 • ViaOpta Nav (*.vptnv)
 • GPS Exchange (*.gpx)
 • Open Street Map (*.osm)
 • Αρχεία Zip που περιέχουν οποιουσδήποτε από τους υποστηριζόμενος τύπους αρχείων (*.zip, μόνο για εισαγωγή)

Εισαγωγή Σημείων Ενδιαφέροντος

Προκειμένου να εισάγετε ένα αρχείο, μπορείτε είτε να το ανεβάσετε στο Dropbox, είτε να στείλετε το αρχείο στον εαυτό σας ως συνημμένο σε Email. Αν το αρχείο βρίσκεται στο δικό σας Dropbox, ανοίξτε την εφαρμογή Dropbox στη συσκευή σας, πλοηγηθείτε στο αρχείο και ανοίξτε το. Βρείτε το κουμπί “Κοινή Χρήση” (Share) και αγγίξτε το δύο φορές. Επιλέξτε “Άνοιγμα Σε” (Open In) στο μενού. Τώρα θα εμφανιστεί μια λίστα από εφαρμογές μέσα στις οποίες μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο. Επιλέξτε το BlindSquare.

Αν έχετε στείλει το αρχείο μέσω Email στον εαυτό σας, ανοίξτε το Email στη συσκευή σας. Βρείτε το κουμπί που έχει ως ετικέτα το όνομα του αρχείου σας και εκτελέστε παρατεταμένο διπλό άγγιγμα με ένα δάχτυλο ώσπου να ανοίξει το μενού. Τώρα θα εμφανιστεί μια λίστα από εφαρμογές, μέσα στις οποίες θα μπορούσατε να ανοίξετε το αρχείο. Επιλέξτε το BlindSquare.

Αν το αρχείο σας είναι αρχείο zip που περιέχει πολλά αρχεία, το BlindSquare θα σας ρωτήσει πια από αυτά θα θέλατε να εισάγετε. Αγγίξτε δύο φορές το αρχείο που επιθυμείτε και περιμένετε να το φορτώσει το BlindSquare, ώστε να εμφανιστεί η οθόνη Εισαγωγή. Μπορεί να χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα, αν το αρχείο σας περιέχει πολλά σημεία.

Η οθόνη Εισαγωγή εμφανίζει τώρα το σημείο στο αρχείου που βρίσκεται πιο κοντά στην τρέχουσα θέση σας. Αν η Λειτουργία Προσομοίωσης είναι ενεργή κατά την εισαγωγή, θα εμφανιστεί και πάλι το πιο κοντινό σημείο στην προσομοιωμένη θέση σας. Η οθόνη Εισαγωγή επίσης δείχνει – αν υπάρχουν ήδη στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου” – άλλα σημεία που βρίσκονται κοντά στο νέο σημείο, καθώς και διασταυρώσεις στην περιοχή του σημείου αυτού. Αν θέλετε να εισάγετε το σημείο, αγγίξτε δύο φορές το κουμπί εναλλαγής Αγαπημένο στο κέντρο της οθόνης. Για να δείτε το δεύτερο πιο κοντινό σημείο, αγγίξτε δύο φορές το κουμπί Επόμενο στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης ή σαρώστε αριστερά με τρία δάχτυλα. Στην οθόνη της επόμενης τοποθεσίας, δείτε τις πληροφορίες και αγγίξτε το κουμπί εναλλαγής Αγαπημένο στο κέντρο της οθόνης, αν θέλετε να εισάγετε και αυτό το σημείο. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο αρχείο, χρησιμοποιώντας τα κουμπιά Προηγούμενο και Επόμενο στην κάτω αριστερή και δεξιά γωνία της οθόνης αντίστοιχα. Στο κάτω μέρος της οθόνης και στο κέντρο, θα βρείτε το κουμπί Αναζήτηση. Αν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο σημείο μέσα στο αρχείο σας, μπορείτε να εισάγετε τον όρο που επιθυμείτε να αναζητήσετε.

Όταν επιλέξετε όλα τα σημεία που θέλετε να εισάγετε, αγγίξτε δύο φορές το κουμπί “Εισαγωγή” στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης, προκειμένου να αντιγράψετε όλα τα επιλεγμένα σημεία στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”.

Δεν είναι απαραίτητο να εισάγετε όλα τα σημεία ενός αρχείου μεμιάς. Αν κρατήσετε το αρχείο στο Dropbox ή στα Email σας, μπορείτε να εισάγετε μόνο τα σημεία που χρειάζεστε κάθε φορά.

Ας υποθέσουμε ότι είχατε ταξιδέψει στην Πράγα, όταν το BlindSquare δεν ήταν ακόμα διαθέσιμο, και είχατε αποθηκεύσει πολλά σημεία εκεί, χρησιμοποιώντας το Loadstone GPS. Τώρα σχεδιάζετε ένα νέο ταξίδι στην Πράγα και θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σημεία, στο BlindSquare. Το αρχείο του Loadstone, όμως, περιέχει εκατοντάδες σημεία και σε άλλες χώρες και πόλεις. Αν δε θέλετε να αναζητήσετε τα σημεία στην Πράγα μέσα στο αρχείο σας, μπορείτε απλά να προσομοιώσετε ένα σημείο στην Πράγα και τότε να ανοίξετε το αρχείο. Το πρώτο σημείο που θα εμφανιστεί στην οθόνη Εισαγωγή, θα είναι το κοντινότερο σημείο στην προσομοιωμένη τοποθεσία σας. Μπορείτε τώρα να δείτε όλα τα σημεία στην Πράγα εύκολα και να αποφασίσετε ποια από αυτά θα θέλατε να εισάγετε.

Εξαγωγή Σημείων Ενδιαφέροντος

μπορείτε, επίσης, να εξάγετε συγκεκριμένες τοποθεσίες, με τη μορφή ενός από τους υποστηριζόμενους τύπους αρχείων. Ανοίξτε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για την τοποθεσία που θα θέλατε να εξάγετε, και αγγίξτε δύο φορές το κουμπί “Κοινή χρήση τοποθεσίας”. Ενεργοποιήστε, είτε την επιλογή “Εξαγωγή σε εφαρμογή”, είτε την επιλογή “Επισύναψη αρχείου σε Email”.

Αν έχετε ενεργοποιήσει την “Εξαγωγή σε εφαρμογή”, τώρα επιλέξτε έναν από τους διαθέσιμους τύπους αρχείων. Όταν επιλέξετε τύπο αρχείου, θα εμφανιστεί μια λίστα εφαρμογών που μπορούν να ανοίξουν το αρχείο που μόλις δημιουργήθηκε. Αγγίξτε δυο φορές μια εφαρμογή της επιλογής σας, για να δείτε ή να αποθηκεύσετε το σημείο ενδιαφέροντος στην εφαρμογή αυτή.

Αν έχετε ενεργοποιήσει την “Επισύναψη “Αρχείου σε Email”, αγγίξτε δυο φορές έναν από τους διαθέσιμους τύπους αρχείων. Θα ανοίξει ένα Email με ένα συνημμένο αρχείο που περιέχει το σημείο ενδιαφέροντος. Εισαγάγετε τη διεύθυνση του παραλήπτη και στείλτε το σημείο ενδιαφέροντος, γράφοντας προαιρετικά ένα μήνυμα για τον παραλήπτη.

Το BlindSquare δεν παρέχει ενσωματωμένες βήμα προς βήμα φωνητικές οδηγίες πλοήγησης. Αν είστε κοντά στον προορισμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Λειτουργία Παρακολούθησης, έτσι ώστε να αναγγέλλει το BlindSquare την κατεύθυνση και την απόσταση του προορισμού σας περιοδικά.

Επιλέξτε τον προορισμό σας χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση (συγκεκριμένου όρου), στην κύρια οθόνη ή την Αναζήτηση Σε Κατηγορία. Μετά ανοίξτε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας και αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Έναρξη Παρακολούθησης Τοποθεσίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το μενού Γρήγορη Πρόσβαση σε οποιαδήποτε από αυτές τις λίστες. Εκτελέστε διπλό παρατεταμένο άγγιγμα – με ένα δάχτυλο – πάνω στην τοποθεσία και μετά επιλέξτε “Έναρξη παρακολούθησης τοποθεσίας” στο μενού Γρήγορη Πρόσβαση. Αν ο προορισμός σας απέχει μόλις μερικά τετράγωνα, οι πληροφορίες για την απόσταση και την κατεύθυνση θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τους δρόμους που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτάσετε στον προορισμό σας. Όταν φτάσετε, η παρακολούθηση θα απενεργοποιηθεί αυτόματα.

Αν ο προορισμός σας είναι πιο μακρινός ή η διαδρομή είναι πιο περίπλοκη, μπορείτε να ανοίξετε μια εφαρμογή πλοήγησης τρίτων μέσω της οθόνης Σύνοψη Τοποθεσίας, για οποιαδήποτε τοποθεσία. Απλά, στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας αγγίξτε δυο φορές το κουμπί “Σχεδιάστε μια διαδρομή” ή ενεργοποιήστε αυτήν τη λειτουργία στο μενού Γρήγορη Πρόσβαση, για να δείτε ένα μενού το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε μία από τις εφαρμογές πλοήγησης τρίτων που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας και υποστηρίζεται από το BlindSquare. Για μια πλήρη λίστα των υποστηριζόμενων εφαρμογών, δείτε το τμήμα Παρακολούθηση, Προσθήκη Στα Αγαπημένα Και Σχεδίαση Διαδρομής.

Το κουμπί “Σχεδιάστε μια διαδρομή” θα στείλει τις συντεταγμένες της τρέχουσας τοποθεσίας στην εφαρμογή πλοήγησης τρίτων που έχετε επιλέξει.

Έτσι, μπορείτε να ακούτε, τόσο τις βήμα προς βήμα οδηγίες της εφαρμογής πλοήγησης, όσο και τις πληροφορίες του BlindSquare για το περιβάλλον σας.

Όταν αρχίσει η πλοήγηση με την εφαρμογή τρίτων, το BlindSquare θα παρακολουθεί τον προορισμό σας, αναγγέλλοντας την απόσταση και την κατεύθυνσή του καθώς τον προσεγγίζετε. Το BlindSquare μπορεί να αρχίσει, είτε να παρακολουθεί τον προορισμό σας αμέσως, είτε να τον παρακολουθεί μόνο όταν τον πλησιάζετε και η απόσταση είναι μικρότερη από 150 μέτρα. Αν θέλετε το BlindSquare να αρχίσει αμέσως την παρακολούθηση, ενεργοποιήστε την επιλογή “Παρακολούθηση προορισμού σε ολόκληρη τη διαδρομή”, στις ρυθμίσεις του BlindSquare.

Κάποιες από τις εφαρμογές πλοήγησης τρίτων που υποστηρίζονται από το BlindSquare, διατίθενται δωρεάν. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε, είτε την εφαρμογή Χάρτες της Apple που είναι εγκατεστημένη σε κάθε συσκευή που τρέχει το λειτουργικό iOS, είτε την εφαρμογή Google Maps η οποία είναι διαθέσιμη στο App Store και είναι προσβάσιμη με το VoiceOver, κατά το χρόνο συγγραφής αυτού του εγχειριδίου.

Το Ηχητικό Μενού

Καθώς βαδίζετε, το BlindSquare διαβάζει αρκετές πληροφορίες αυτόματα. Ωστόσο, συχνά είναι απαραίτητο να ζητήσετε μια συγκεκριμένη πληροφορία, να αλλάξετε μια ρύθμιση ή να ενεργοποιήσετε μια λειτουργία του BlindSquare. Το να ψάχνετε το σωστό κουμπί σε μια οθόνη αφής όταν περπατάτε μπορεί να είναι δύσκολο ή ακόμα και επικίνδυνο σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας από άλλα στοιχεία που σας βοηθούν να πλοηγηθείτε. Για να μετριάσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το BlindSquare αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά τηλεχειριστηρίου των ακουστικών σας. Το τμήμα που ακολουθεί εξηγεί πώς τα χειριστήρια αυτά λειτουργούν στα ακουστικά της Apple που έρχονται μαζί με κάθε iPhone. Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε και οποιαδήποτε άλλα ακουστικά υποστηρίζουν τα χαρακτηριστικά τηλεχειριστηρίου της Apple. Για να ακολουθήσετε τις οδηγίες σε αυτό το τμήμα, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο των ακουστικών σας, προκειμένου να εντοπίσετε τα κουμπιά Αναπαραγωγή, Προηγούμενο Κομμάτι, Επόμενο Κομμάτι, Γρήγορη Προώθηση και Γρήγορη Επαναφορά στα ακουστικά σας. Για να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση των οδηγιών σε αυτό το τμήμα, το κείμενο θα αναφέρεται στις λειτουργίες ελέγχου αναπαραγωγής, όταν γίνεται περιγραφή του πώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε το BlindSquare μέσω τηλεχειριστηρίου. Αυτό θα επιτρέψει και σε όσους δε χρησιμοποιούν ακουστικά της Apple, να βρουν τα αντίστοιχα κουμπιά στα ακουστικά τους.

Τα ακουστικά της Apple διαθέτουν τρία φυσικά κουμπιά, δύο κουμπιά έντασης ήχου και το κεντρικό κουμπί που βρίσκεται ανάμεσά τους. Όλες οι ενέργειες ελέγχου αναπαραγωγής πραγματοποιούνται πατώντας το κεντρικό κουμπί.

Πίνακας Απομακρυσμένων Εντολών Για Το Ηχητικό Μενού Του BlindSquare

Εντολή Εκτός Ηχητικού Μενού Εντός Ηχητικού Μενού Απομακρυσμένη Εντολή Apple
Αναπαραγωγή/Παύση Ενεργοποιεί το Ηχητικό Μενού, ή εξέρχεται από τη Λειτουργία Ύπνου, αν είναι ενεργή. Ενεργοποιεί ένα στοιχείο του Ηχητικού Μενού. Πατήστε μια φορά το κεντρικό κουμπί.
Επόμενο Κομμάτι Αναγγέλλει την τρέχουσα θέση σας και επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως έχει καθοριστεί στις ρυθμίσεις του BlindSquare. Αν μιλάει το BlindSquare, προχωρά στην επόμενη πρόταση των προσωρινά αποθηκευμένων αναγγελιών. Αν είναι ενεργό το Ιστορικό Αναγγελιών, προχωρά στην επόμενη αναγγελία. Προχωρά στο επόμενο στοιχείο του μενού. Πατήστε δυο φορές γρήγορα το κεντρικό κουμπί.
Προηγούμενο Κομμάτι Ενεργοποιεί το Ιστορικό Αναγγελιών. Αν είναι ενεργό το Ιστορικό Αναγγελιών, επιστρέφει στην προηγούμενη αναγγελία. Εξέρχεται από το Ηχητικό Μενού. Πατήστε τρεις φορές γρήγορα το κεντρικό κουμπί.
Γρήγορη Προώθηση Αυξάνει την ακτίνα του BlindSquare. Πραγματοποιεί γρήγορη προώθηση του Ηχητικού Μενού. Πατήστε δυο φορές γρήγορα το κεντρικό κουμπί και κρατήστε πατημένο τη δεύτερη φορά.
Γρήγορη Επαναφορά Μειώνει την ακτίνα του BlindSquare. Πραγματοποιεί γρήγορη επαναφορά του Ηχητικού Μενού. Πατήστε τρεις φορές γρήγορα το κεντρικό κουμπί και κρατήστε πατημένο την τρίτη φορά.

Όπως φαίνεται στον πίνακα, οι περισσότερες απομακρυσμένες εντολές ελέγχου, έχουν τουλάχιστον δύο λειτουργίες, ανάλογα με το αν χρησιμοποιούνται εντός ή εκτός του Ηχητικού Μενού.

Όταν πατήσετε το κουμπί Αναπαραγωγή (στα ακουστικά σας), το BlindSquare θα αρχίσει να σας διαβάζει τα στοιχεία του Ηχητικού Μενού. Μόλις ακούσετε το στοιχείο που θέλετε να ενεργοποιήσετε, πατήστε ξανά το κουμπί Αναπαραγωγή. Όσο είναι ενεργό το Ηχητικό Μενού, μπορείτε να πατήσετε “Γρήγορη Προώθηση”, για να κινηθείτε γρηγορότερα μέσα στο μενού, ή “Γρήγορη Επαναφορά”, για να επιστρέψετε σε κάποιο από τα προηγούμενα στοιχεία. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε στοιχεία πατώντας “Επόμενο Κομμάτι” και να εξέλθετε από το μενού πατώντας “Προηγούμενο Κομμάτι”. Σημειώστε ότι το Ηχητικό Μενού είναι ενεργό μόνο όταν το BlindSquare σας το διαβάζει. Όταν γίνει ανάγνωση όλων των στοιχείων, το μενού θα απενεργοποιηθεί. Πρέπει να πατήσετε ξανά το κουμπί Αναπαραγωγή, προκειμένου να το ανοίξετε και να επιλέξετε κάποιο από τα στοιχεία του.

Τα επόμενα τμήματα θα περιγράψουν τα στοιχεία του μενού με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Από προεπιλογή, όλα τα στοιχεία είναι ενεργοποιημένα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε όσα δε χρειάζεστε στα Λοιπά, Ρυθμίσεις, Ρυθμίσεις Ηχητικού Μενού.

Το Ηχητικό Μενού λειτουργεί επίσης όταν η οθόνη σας είναι κλειδωμένη, επιτρέποντάς σας να έχετε τη συσκευή σας στην τσέπη ή την τσάντα σας. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις περισσότερες από τις δυνατότητες του BlindSquare, ακόμα και όταν βαδίζετε.

Για να δουλέψει το Ηχητικό Μενού, βεβαιωθείτε ότι στα Λοιπά, Ρυθμίσεις, Ρυθμίσεις Ηχητικού Μενού, “Χρήση τηλεχειριστηρίου για” έχετε επιλέξει “BlindSquare, Ηχητικό Μενού”.

Φωνητικός Έλεγχος

Αν επιλέξετε αυτό το στοιχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Φωνητικού Ελέγχου μέσω του Ηχητικού Μενού. Οι φωνητικές εντολές σας επιτρέπουν να ελέγξετε σχεδόν όλες τις λειτουργίες του BlindSquare. Για να μάθετε περισσότερα, δείτε το τμήμα για τη δυνατότητα Φωνητικού Ελέγχου στο εγχειρίδιο αυτό.

Θέση

Όταν ενεργοποιήσετε αυτό το στοιχείο του Ηχητικού Μενού, το BlindSquare μπορεί:

 1. Να διαβάσει την τρέχουσα διεύθυνση, την επόμενη διασταύρωση, την επόμενη τοποθεσία του Foursquare, αν είναι διαθέσιμη, και τον προορισμό σας.
 2. Να αναγγείλει την απόσταση που έχετε περπατήσει μέχρι στιγμής.
 3. Να κοινοποιήσει για λογαριασμό σας την παρουσία σας σε μια κοντινή τοποθεσία στο Foursquare.

Στις ρυθμίσεις του BlindSquare μπορείτε να επιλέξετε ποιες από αυτές τις ενέργειες θέλετε να πραγματοποιηθούν, όταν χρησιμοποιείτε το στοιχείο “Θέση” στο Ηχητικό Μενού. Οι ίδιες επιλογές είναι διαθέσιμες και για τη χειρονομία Ανακίνησης. Έτσι, το BlindSquare μπορεί να εκτελεί διαφορετικές ενέργειες, ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε το στοιχείο “Θέση” στο Ηχητικό Μενού ή τη χειρονομία Ανακίνησης.

Λειτουργία ύπνου

Το BlindSquare μπορεί να μπει σε Λειτουργία Ύπνου αν ενεργοποιήσετε το κουμπί εναλλαγής “Κατάσταση αναμονής” στην κάτω δεξιά γωνία της κύριας οθόνης ή αν χρησιμοποιήσετε το Ηχητικό Μενού. Όσο είναι ενεργή η Λειτουργία Ύπνου, το BlindSquare δε θα διαβάζει πληροφορίες, δε θα προσδιορίζει τη θέση σας χρησιμοποιώντας το GPS της συσκευής σας, αλλά ούτε και θα χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες Open Street Maps και Foursquare. Σας συστήνουμε να χρησιμοποιείτε τη Λειτουργία Ύπνου όταν δε χρειάζεστε το BlindSquare, για εξοικονόμηση μπαταρίας.

Η Λειτουργία Ύπνου είναι το τρίτο στοιχείο στο Ηχητικό Μενού. Για να εισέλθετε σε Λειτουργία Ύπνου, πατήστε το κουμπί Αναπαραγωγή για να ενεργοποιήσετε το Ηχητικό Μενού και πατήστε πάλι το κουμπί Αναπαραγωγή όταν ακούσετε το BlindSquare να λέει “Κατάσταση αναμονής”. Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το BlindSquare ξανά, απλά πατήστε το κουμπί Αναπαραγωγή για να το ξυπνήσετε.

Αλλαγή Ακτίνας

Αν χρησιμοποιείτε με το BlindSquare Bluetooth ακουστικά, τα οποία δε διαθέτουν δυνατότητα Γρήγορης Επαναφοράς και Γρήγορης Προώθησης, μπορείτε να αλλάξετε την ακτίνα μέσω αυτού του στοιχείου στο Ηχητικό Μενού. Αν το ενεργοποιήσετε, το BlindSquare θα αρχίσει να αναγγέλλει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για την ακτίνα. Μπορείτε να πατήσετε Αναπαραγωγή όταν ακούσετε την επιλογή που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε.

Περισκόπηση

Όταν ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα “Περισκόπηση” μέσω του Ηχητικού Μενού, θα ακούσετε έναν ήχο μετά τον οποίο μπορείτε να δείξετε με τη συσκευή σας σε κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να αναγγείλει το BlindSquare τις δημοφιλέστερες τοποθεσίες και όλες τις διασταυρώσεις που βρίσκονται σε μια δεδομένη κατεύθυνση, εντός της τρέχουσας ακτίνας. Όταν χρησιμοποιείτε το Ηχητικό Μενού, πιθανώς έχετε το iPhone μέσα σε μια τσάντα ή στην τσέπη σας. Προκειμένου να εισέλθετε σε Λειτουργία Περισκόπησης, πατήστε το κουμπί Αναπαραγωγή για να ενεργοποιήσετε το Ηχητικό Μενού, περιμένετε ή κινηθείτε μπροστά μέχρι να ακούσετε “Περισκόπηση”, και στη συνέχεια πατήστε ξανά το κουμπί Αναπαραγωγή. Μπορείτε τώρα να δείξετε προς την κατεύθυνση για την οποία θα θέλατε να ακούσετε περισσότερες πληροφορίες. Όσο είναι ενεργή η Περισκόπηση, μπορείτε να δείξετε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, για να ακούσετε τι βρίσκεται σε κάθε κατεύθυνση. Η Περισκόπηση επηρεάζεται από την τρέχουσα ακτίνα του BlindSquare, την οποία μπορείτε να αλλάξετε, ενόσω είστε σε λειτουργία περισκόπησης. Πατήστε Γρήγορη Προώθηση, για να αυξήσετε, και Γρήγορη Επαναφορά, για να μειώσετε την ακτίνα. Μπορείτε να εξέλθετε από τη Λειτουργία Περισκόπησης, είτε μέσω του Ηχητικού Μενού, είτε πατώντας το κουμπί Προηγούμενο Κομμάτι.

Κοντά Μου

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα “Κοντά Μου” όταν θέλετε να ακούσετε μια λίστα από τοποθεσίες του Foursquare και τα κοντινά αποθηκευμένα σημεία ενδιαφέροντος. Το BlindSquare θα αναγγείλει κάθε τοποθεσία, καθώς και την απόσταση και την κατεύθυνσή της. Η λειτουργία “Κοντά Μου” δεν αναφέρει διασταυρώσεις και δε χρειάζεται να στραφείτε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, γιατί το BlindSquare θα διαβάσει τοποθεσίες σε όλες τις κατευθύνσεις.

Παρακολούθηση

Όταν ενεργοποιήσετε το Ηχητικό Μενού και επιλέξετε την “Έναρξη παρακολούθησης τοποθεσίας”, το BlindSquare θα αρχίσει να σας διαβάζει τοποθεσίες που έχει προηγουμένως αναγγείλει. Όταν ακούσετε το όνομα μιας τοποθεσίας που θα θέλατε να παρακολουθήσετε, πατήστε το κουμπί Αναπαραγωγή για να αρχίσει η Παρακολούθηση. Έτσι, το BlindSquare θα αναγγέλλει περιοδικά την απόσταση και την κατεύθυνση έως την τοποθεσία αυτή. Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στον προορισμό σας, τόσο πιο συχνά το BlindSquare θα αναγγέλλει αυτές τις πληροφορίες. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, η παρακολούθηση θα σταματήσει αυτόματα. Αν επιθυμείτε να σταματήσετε την παρακολούθηση πριν φτάσετε στον προορισμό σας, ενεργοποιήστε το Ηχητικό Μενού και πατήστε το κουμπί Αναπαραγωγή, όταν το BlindSquare θα πει “Λήξη παρακολούθησης τοποθεσίας”. Αν παρακολουθείτε μόνο μία τοποθεσία, η παρακολούθηση θα σταματήσει αμέσως. Αν παρακολουθείτε περισσότερες από μία τοποθεσίες, θα ανοίξει ένα υπομενού που σας επιτρέπει να επιλέξετε την τοποθεσία που δε θέλετε πια να παρακολουθείτε. Πατήστε το κουμπί Αναπαραγωγή όταν ακούσετε το όνομα της τοποθεσίας αυτής. Αυτό θα τερματίσει την παρακολούθηση της επιλεγμένης τοποθεσίας.

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο “Έναρξη παρακολούθησης τοποθεσίας” στο Ηχητικό Μενού, προκειμένου να επαναλάβει το BlindSquare τις τοποθεσίες που μόλις ανέφερε – σε περίπτωση που δεν καταλάβατε κάποιο από τα ονόματα των τοποθεσιών. Όταν επιλέξετε “Έναρξη παρακολούθησης τοποθεσίας” στο Ηχητικό Μενού, το BlindSquare θα διαβάσει τη λίστα των τοποθεσιών που αναφέρθηκαν πρόσφατα, αρχίζοντας με το τελευταίο στοιχείο της λίστας αυτής. Αν δε θέλετε να παρακολουθήσετε καμία από τις τοποθεσίες, πατήστε Προηγούμενο Κομμάτι, για να εξέλθετε από το Ηχητικό Μενού.

Πληροφορίες GPS

Όταν ενεργοποιήσετε το στοιχείο “Πληροφορίες GPS” στο Ηχητικό Μενού, το BlindSquare θα αναγγείλει την τρέχουσα ακρίβεια του GPS, τον προορισμό και την ταχύτητά σας.

Προσθήκη Τοποθεσίας

Η “Προσθήκη Τοποθεσίας” σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε την τρέχουσα θέση σας στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”. Πατήστε το κουμπί Αναπαραγωγή για να ενεργοποιήσετε το Ηχητικό Μενού, περιμένετε ή κινηθείτε μπροστά μέχρι να ακούσετε “Προσθήκη Τοποθεσίας”, και μετά πατήστε ξανά το κουμπί Αναπαραγωγή. Το BlindSquare τώρα θα προσθέσει την τρέχουσα θέση σας στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, θα την ονοματίσει αυτόματα και θα αναγγείλει το όνομα που δημιούργησε. Αν βρίσκεστε κοντά σε διασταύρωση, το BlindSquare θα τη χρησιμοποιήσει ως όνομα, διαφορετικά θα χρησιμοποιήσει την τρέχουσα διεύθυνση. Αν δε μπορούν να βρεθούν πληροφορίες διεύθυνσης για τη θέση σας, η τρέχουσα ώρα και ημερομηνία θα είναι το όνομα της τοποθεσίας που αποθηκεύσατε. Το BlindSquare θα αναγγείλει το όνομα, έτσι ώστε αργότερα να μπορείτε να βρείτε την αποθηκευμένη θέση στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου” και να την επεξεργαστείτε, αν το επιθυμείτε.

Δημόσιες Συγκοινωνίες

Αν ενεργοποιήσετε αυτό το στοιχείο, ενώ βρίσκεστε κοντά σε μία ή περισσότερες στάσεις δημόσιων συγκοινωνιών σε μια χώρα όπου υποστηρίζεται αυτή η δυνατότητα, το BlindSquare θα αναγγείλει τα ονόματα όλων των στάσεων δημόσιων συγκοινωνιών στην περιοχή σας. Μπορείτε να επιλέξετε μία στάση πατώντας ξανά Αναπαραγωγή. Τότε θα ακούσετε τις γραμμές που θα αναχωρήσουν προσεχώς από την επιλεγμένη στάση.

Τρένα

Αν ενεργοποιήσετε αυτό το στοιχείο, ενώ βρίσκεστε κοντά σε σταθμό τρένων σε μια χώρα όπου υποστηρίζεται αυτή η δυνατότητα, μπορείτε να ακούσετε πληροφορίες για τα τρένα που αναχωρούν και φτάνουν με βάση τη γραμμή ή τον προορισμό τους.

Καιρός

Όταν επιλέξετε το στοιχείο “Καιρός” στο Ηχητικό Μενού, το BlindSquare θα αναγγείλει τις καιρικές συνθήκες για την τρέχουσα θέση σας.

Ώρα

Η επιλογή “Ώρα” στο Ηχητικό Μενού, είναι ένας γρήγορος τρόπος να ελέγξετε την ώρα καθώς ταξιδεύετε, χωρίς να πρέπει να σταματήσετε για να κοιτάξετε το braille ρολόι σας, ή να πατήσετε ένα κουμπί στο ομιλούν ρολόι σας. Για να ακούσετε την ώρα, απλά ενεργοποιήστε το Ηχητικό Μενού και περιμένετε να ακούσετε την ώρα ή κινηθείτε μπροστά στο στοιχείο “Ώρα”. Το BlindSquare αναγγέλλει αυτόματα την ώρα. Αν πατήσετε Αναπαραγωγή για να επιλέξετε το στοιχείο “Ώρα”, το BlindSquare θα αναγγείλει την ισχύ της μπαταρίας για τη συσκευή σας.

Εντολές Για Το Φωνητικό Έλεγχο Του BlindSquare

Αρχής γενομένης από την έκδοση 4.0, το BlindSquare παρέχει μια προαιρετική διεπαφή Φωνητικού Ελέγχου προκειμένου να βελτιωθεί η ταχύτητα και η ευκολία της hands-free χρήσης του.

Επιλογή Εντολών

Ο Φωνητικός Έλεγχος του BlindSquare μπορεί να ενεργοποιηθεί αν επιλέξετε το σχετικό κουμπί στην κάτω αριστερή γωνία της κύριας οθόνης ή πατήσετε το κουμπί Αναπαραγωγή στα ενσύρματα ή Bluetooth τηλεχειριστήρια. Θα ακουστεί ένας διακριτικός τόνος που δηλώνει ότι το BlindSquare σας ακούει. Μετά τον τόνο, πείτε την εντολή σας. Αν θα θέλατε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Φωνητικού Ελέγχου μέσω τηλεχειριστηρίου ή ακουστικών, βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριο έχει οριστεί να ελέγχει είτε το Φωνητικό Έλεγχο είτε το Ηχητικό Μενού. Μπορείτε να κάνετε την επιλογή στα Λοιπά, Ρυθμίσεις, Ρυθμίσεις Ηχητικού Μενού. Αν έχετε επιλέξει “Ηχητικό Μενού”, θα πρέπει επίσης να επιλέξετε “Φωνητικός Έλεγχος” στο τμήμα της οθόνης που αφορά στα στοιχεία του Ηχητικού Μενού. Τότε η επιλογή “Φωνητικός Έλεγχος” θα εμφανιστεί ως το πρώτο στοιχείο στο Ηχητικό Μενού. Παρακαλούμε σημειώστε ότι η δυνατότητα Φωνητικού Ελέγχου αυτήν τη στιγμή δεν υποστηρίζει όλα τα ακουστικά Bluetooth.

Χρησιμοποιώντας Το Φωνητικό Έλεγχο

Μπορείτε να ακούσετε όλες τις εντολές λέγοντας την εντολή “Βοήθεια”. Θα ακούσετε τις εντολές με αλφαβητική σειρά. Οδηγίες για μεμονωμένες εντολές παρέχονται αν πείτε την εντολή, μετά από τη λέξη “Βοήθεια” (π.χ. “Βοήθεια Προσθήκη”). Το BlindSquare θα αντιληφθεί αυτόματα το τέλος της έγκυρης εντολής ή το τέλος της φράσης σας και θα προχωρήσει στην εκτέλεση της εντολής. Εντολές που δεν αναγνωρίζονται ή δεν υφίστανται θα απαντώνται με το μήνυμα “άγνωστη εντολή”.

Μονάδες Για Φωνητικό Έλεγχο

Για κάθε χρήση του Φωνητικού Ελέγχου, καταναλώνεται μία μονάδα για Φωνητικό Έλεγχο. Αν πείτε “Μονάδα” θα ακούσετε τον αριθμό των μονάδων που απομένουν για το φωνητικό έλεγχο. Αν δεν απομένουν άλλες μονάδες, θα ειδοποιηθείτε για την επιλογή να ανανεώσετε τις μονάδες για το Φωνητικό Έλεγχο. Οι μονάδες αυτές δεν καταναλώνονται όταν χρησιμοποιείτε τη Βοήθεια, αν ελέγχετε πόσες μονάδες απομένουν για το Φωνητικό Έλεγχο ή αν μια εντολή δεν είναι έγκυρη.

Για να δείτε μια λίστα όλων των διαθέσιμων φωνητικών εντολών και ή για να ελέγξετε πόσες μονάδες απομένουν, πηγαίνετε στα Λοιπά, μονάδες Για Φωνητικό Έλεγχο.

Διαθέσιμες Εντολές Για Το Φωνητικό Έλεγχο

Command Description Parameters
Add Adds current location to the My Places list. If desired, a place name and Alert Distance, in meters or feet, can be provided.

Name of the place

Alert distance

Address (Street) Lookup nearest address based on current location.
Around Activates the Around Me feature to present a list of Foursquare and personal saved locations in proximity.
Battery Reports current battery level.
Blindways Provides detailed information about nearby stop.
Braille Enters Braille display mode.
Bus (Public Transport) Provides information about bus transportation in proximity, if available.
Checkin Checks into a nearby Foursquare venue. Locations in proximity will be listed. Select location of interest to check in. Comments can optionally be included. comment
Compass (Heading) Reports the current compass heading.
Credit Reports remaining Voice Command credits. Use of this command does not consume credits.
Dislike When logged into FourSquare, presents a list of nearby places. Select the location of interest to dislike. Provided comment will be included as a tip. comment
Filter Saying Filter only, will report on current filter in use. Saying filter followed by a filter name will change current filter.

All

Streets only

My places

Streets and My places

Places only

None

Flight Reports information about flight by its code. Provide flight number, usually two letters and four numbers. You can also use common words instead of letters, for example Apple Banana 1223, or Alpha Bravo 123, would search for flight AB1223.
Gps Reports current GPS accuracy, heading and speed.
Help Lists commands available.
Like When logged into FourSquare, presents a list of nearby places. Select the location of interest to like. Provided comments will be included as a tip. comment
Lookaround (Super Power) Activates Look Around feature. Turn device for direction specific information.
More (Tell Me More) Provides more information, if available.
Navigate Navigate to location provided in Contacts, or a place in the My Places list. Uses a third-party navigation app installed on device. This is equivalent to using the Plan a Route feature on a Place Summary screen. search term for place on the My Places list
Pedometer Controls the Pedometer by speaking one of the following commands. Start, stop, pause, continue, or reset. When in sleep mode, pedometer is automatically paused.

start

stop

pause

continue

reset

Qr Switches to QR-code reader.
Radius Provides a radius to define how many places BlindSquare reports. distance
Righthear
Search Performs a search of nearby places and addresses. search term
Share Shares current or currently simulated location with others.
Simulate Simulates the location using the search terms provided. Search term for location to simulate
Sleep Enter sleep mode to save battery.
Speed Reports on current speed.
Stop Stops tracking, simulation, and look around features.
Time Announces current time, day and date
Tip Records a tip about a nearby place. Places in proximity are listed. Select place of interest and report tip. comment
Track Reports tracking information for location on Contacts or My Places list. search term for place in My Places list or Contacts
Train Reports information about train transportation in proximity, if available.
Wake Wakes up BlindSquare if Sleep Mode is active.
Weather Reports current temperature, wind speed and forecast for current or currently simulated location.
Where Reports current address and other information about current or currently simulated location.

Λειτουργία Ύπνου Και Λειτουργία Στο Υπόβαθρο

Αν ανοίξατε το BlindSquare και στη συνέχεια μεταβήκατε σε μια άλλη εφαρμογή, το BlindSquare θα εξακολουθεί να τρέχει στο υπόβαθρο, δηλαδή θα συνεχίσει να αναγγέλλει σημεία ενδιαφέροντος, διασταυρώσεις και κοντινές αποθηκευμένες τοποθεσίες. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το BlindSquare σε συνδυασμό με εφαρμογές πλοήγησης τρίτων – που προσφέρουν βήμα προς βήμα φωνητικές οδηγίες – και να ακούσετε πληροφορίες και από τις δύο εφαρμογές. Αν το BlindSquare τρέχει στο υπόβαθρο και η θέση σας δεν αλλάξει για περισσότερα από 15 λεπτά, το BlindSquare θα μπει σε Λειτουργία Ύπνου, προκειμένου να εξοικονομήσετε μπαταρία και δεδομένα. Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρόνο αυτόματης αναμονής (δηλαδή το χρονικό διάστημα μετά το οποίο θα ενεργοποιηθεί η Λειτουργία ύπνου) στις δικές σας ανάγκες, πηγαίνοντας στα Λοιπά, Ρυθμίσεις, Χρόνος Αυτόματης Αναμονής.

Μπορείτε, επίσης, να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Ύπνου χειροκίνητα, εκτελώντας διπλό άγγιγμα στο κουμπί εναλλαγής “Κατάσταση αναμονής” στην κάτω δεξιά γωνία της κύριας οθόνης του BlindSquare. Αν η Λειτουργία Ύπνου είναι ενεργή και επιστρέψετε στο BlindSquare από μια άλλη εφαρμογή ή ξεκλειδώσετε την οθόνη έτσι ώστε να ανοίξει το BlindSquare, η Λειτουργία Ύπνου θα απενεργοποιηθεί αυτόματα.

Εξοικονόμηση Μπαταρίας Και Δεδομένων

Αν χρησιμοποιείτε τις φωνές Acapela στο BlindSquare, μάλλον θα καταναλώνετε περισσότερη μπαταρία σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές GPS. Για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο “Οι τοποθεσίες μου και οι δρόμοι”, το οποίο θα βρείτε στην οθόνη Φιλτράρισμα Αναγγελιών. Όταν αυτό το φίλτρο είναι ενεργό, το BlindSquare θα αναγγέλλει μόνο τα σημεία που αποθηκεύσατε στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου” και πληροφορίες για διασταυρώσεις. Αυτό θα βοηθήσει το BlindSquare να καταναλώνει λιγότερη μπαταρία γιατί μειώνει σημαντικά τον όγκο των πληροφοριών που εκφωνούνται και τον αριθμό των αιτημάτων που αποστέλλονται στους διακομιστές που χρησιμοποιεί η εφαρμογή.

Σε κάποιες περιπτώσεις, π.χ. αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό ή έχετε ένα περιορισμένο πρόγραμμα δεδομένων, μπορεί να είναι απαραίτητο το BlindSquare να καταναλώνει όσο το δυνατό λιγότερα δεδομένα. Αν βρίσκεστε σε μία περιοχή όπου υπάρχει καλή κάλυψη από το Foursquare και το Open Street Maps, για κάθε αίτημα στο Foursquare το BlindSquare θα καταναλώσει περίπου 32kb και για κάθε αίτημα στο Open Street Maps περίπου 4kb.

Όσο πιο γρήγορα κινείστε, δηλαδή όταν ταξιδεύετε με όχημα, τόσο περισσότερα αιτήματα θα στείλει το BlindSquare στο διακομιστή.

Μια αναζήτηση σε κατηγορία στο BlindSquare θα καταναλώσει μεταξύ 10 και 40kb. Ας υποθέσουμε ότι αποστέλλονται 20 αιτήματα στο Foursquare και 30 αιτήματα στο Open Street Maps την ώρα. Σε αυτήν την περίπτωση, το BlindSquare θα καταναλώνει περίπου 1 MB την ώρα. Αυτή η εκτίμηση είναι σωστή για διαδρομές που περιλαμβάνουν και ταξίδια με όχημα.

Αν χρειάζεται να εξοικονομήσετε δεδομένα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το φίλτρο “Οι τοποθεσίες μου και οι δρόμοι”. Αυτό θα κάνει το BlindSquare να ανακοινώνει διασταυρώσεις και τοποθεσίες τις οποίες, είτε έχετε αποθηκεύσει στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, είτε έχετε επισημάνει μόνο ως Αγαπημένες. Αν υπάρχει μια τοποθεσία στο Foursquare για την οποία θέλετε πάντα να ειδοποιείστε, μπορείτε να την προσθέσετε στα Αγαπημένα.

Για να το κάνετε αυτό πηγαίνετε στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας της τοποθεσίας στο BlindSquare και αγγίξτε δυο φορές το κουμπί εναλλαγής Αγαπημένο. Αν δε θέλετε να ενημερώνεστε μόνο όταν η τοποθεσία βρίσκεται εντός της ακτίνας αλλά και όταν φτάνετε ή έχετε προσπεράσει την τοποθεσία, αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Αλλαγές στο πάνω μέρος της οθόνης για να ορίσετε μια απόσταση ειδοποίησης.

Ήχοι BlindSquare

Προκειμένου να βελτιωθεί η εμπειρία χρήσης, το BlindSquare αξιοποιεί διαφορετικούς ήχους για να σας ενημερώνει για κάποια γεγονότα ή για να επιβεβαιώνει ότι εκτελούνται συγκεκριμένες ενέργειες. Αν ανακινήσετε τη συσκευή σας για να λάβετε πληροφορίες διεύθυνσης, ενώ η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι αργή, ο ήχος ανακίνησης θα σας ενημερώσει ότι η ανακίνηση έχει καταγραφεί, αν και μπορεί να μην ακούσετε αμέσως τις πληροφορίες που ζητήσατε.

Για να μάθετε τι σημαίνουν οι διαφορετικοί ήχοι, ή για να τους απενεργοποιήσετε, πηγαίνετε στα Λοιπά, Ρυθμίσεις, Ήχοι BlindSquare. Θα ανοίξει μια οθόνη στην οποία παρατίθενται ως λίστα όλοι οι ήχοι, τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε και να αποεπιλέξετε, τον καθένα ξεχωριστά. Όταν αγγίξετε την περιγραφή ενός ήχου, το BlindSquare θα παίξει το σχετικό δείγμα για σας.

BlindSquare Και Foursquare

Παρότι το BlindSquare είναι πρωτίστως και κυρίως ένα βοήθημα προσανατολισμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο πρόσβασης στο Foursquare.

Το Foursquare είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται στην καταγραφή θέσεων των χρηστών. Οι χρήστες του Foursquare μπορούν να κοινοποιούν την παρουσία τους σε τοποθεσίες με τα έξυπνα κινητά τους, δηλαδή να γνωστοποιούν στο Foursquare ότι βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, η οποία στη συνέχεια εμφανίζεται στους φίλους τους που διαθέτουν λογαριασμό στο Foursquare. Αν, οι χρήστες θέλουν να κοινοποιήσουν την παρουσία τους σε μια τοποθεσία που δεν έχει ακόμα προστεθεί στο Foursquare, μπορούν να δημιουργήσουν μια καταχώρηση για αυτήν την τοποθεσία στη σελίδα του Foursquare. Ως εκ τούτου, το Foursquare διαθέτει έναν τεράστιο αριθμό σημείων ενδιαφέροντος (POI), στα οποία μπορεί κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση και μέσω άλλων εφαρμογών. Το BlindSquare χρησιμοποιεί αυτόν τον πλούτο των δεδομένων για να σας ενημερώνει σχετικά με το περιβάλλον σας. Το Foursquare παρέχει, επίσης, πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος, όπως π.χ. τηλέφωνα και καταλόγους εστιατορίων. Τα μέλη του Foursquare συχνά δίνουν συμβουλές σχετικά με τις τοποθεσίες που επισκέπτονται, π.χ. προτάσεις γευμάτων ή διαθεσιμότητα δωρεάν Wi-Fi. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποιες από αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει να συνδέσετε το BlindSquare στο λογαριασμό σας στο Foursquare. Δεν είναι, ωστόσο, απαραίτητο να έχετε λογαριασμό στο Foursquare, προκειμένου να επωφεληθείτε από τη χρήση του BlindSquare. Ακόμα κι αν επιλέξετε να μη χρησιμοποιήσετε το Foursquare, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν όλες τις δυνατότητες του BlindSquare, με εξαίρεση τις συμβουλές και τις προσφορές στο Foursquare.

Όταν προσθέσετε μια τοποθεσία στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, μόνο εσείς θα έχετε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε στο Foursquare τοποθεσίες που δεν έχουν ακόμα καταγραφεί σε αυτό. Έτσι, όλοι οι χρήστες του Foursquare μπορούν να κοινοποιήσουν την παρουσία τους ή να προσθέσουν συμβουλές για αυτές τις τοποθεσίες.

Δυστυχώς, καμία από τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε τοποθεσίες στο Foursquare δεν είναι απόλυτα προσβάσιμη αυτήν τη στιγμή.

Σημειώστε ότι το BlindSquare θα αναγγείλει τις τοποθεσίες, μόνο όταν πέντε διαφορετικοί χρήστες του Foursquare έχουν κοινοποιήσει την παρουσία τους σε αυτές. Αυτό το μέτρο είναι απαραίτητο, γιατί πολλοί άνθρωποι δημιουργούν ψεύτικα σημεία ενδιαφέροντος στο Foursquare. Όταν τουλάχιστον 5 διαφορετικοί χρήστες του Foursquare έχουν κοινοποιήσει την παρουσία τους σε μια τοποθεσία, το BlindSquare θα θεωρήσει ότι η καταχώρηση είναι έγκυρη και θα αναφέρει το σημείο ενδιαφέροντος.

Εναλλακτικές Μέθοδοι Εισόδου

Όταν χρησιμοποιείτε το BlindSquare, ίσως χρειαστεί να εισάγετε κείμενο, π.χ. όταν πραγματοποιείτε μια αναζήτηση, προσθέτετε τοποθεσίες στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, δημοσιεύετε σχόλια ή συμβουλές στο Foursquare. Στις iOS συσκευές μπορείτε να εισάγετε κείμενο χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο στην οθόνη, τη λειτουργία χειρογράφου που παρουσιάστηκε στο iOS 7, ή την υπαγόρευση κειμένου, αν η γλώσσα σας υποστηρίζεται από τη Siri. Ωστόσο, μέσω συνεργασίας με τη MPaja, τη δημιουργό της εφαρμογής MBraille, το BlindSquare παρέχει μια εναλλακτική μέθοδο εισόδου κειμένου.

MBraille

Το MBraille είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να εισάγετε Braille χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής της iOS συσκευής σας. Αναγνωρίζει το γράμμα που δακτυλογραφείτε – από τη θέση των δακτύλων σας στην οθόνη – και το μετατρέπει στο σωστό τυπωμένο χαρακτήρα. Αν αγοράσετε την πλήρη έκδοση του MBraille, μέσω της επιλογής “Αγορά Εντός Εφαρμογής”, μπορείτε να αντιγράψετε το κείμενο που δακτυλογραφήσατε σε όλες τις άλλες εφαρμογές. Ωστόσο, το MBraille μπορεί να μιλήσει και με άλλες εφαρμογές μέσω των επονομαζόμενων εντολών “dot commands”. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλές λειτουργίες στο BlindSquare χρησιμοποιώντας αυτές τις εντολές. Για βοήθεια σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιήσετε το MBraille και τις εξειδικευμένες εντολές dot commands για το BlindSquare, δείτε τη βοήθεια του MBraille.

Ωστόσο, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να εισάγετε κείμενο μέσω του MBraille σε οποιοδήποτε πεδίο κειμένου στο BlindSquare. Αγγίξτε δύο φορές το πεδίο κειμένου έτσι ώστε να τεθεί σε λειτουργία επεξεργασίας. Αν είναι απαραίτητο, διαγράψτε το περιεχόμενο του πεδίου κειμένου, για να είναι κενό. Αγγίξτε δύο φορές το πλήκτρο Return, στην κάτω δεξιά γωνία του πληκτρολογίου στην οθόνη. Αυτό θα ανοίξει το MBraille. Εισαγάγετε το κείμενο που επιθυμείτε στο MBraille και σαρώστε προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο θα επιστρέψετε στο BlindSquare και θα αντιγραφεί το κείμενο που μόλις γράψατε στο κενό πεδίο κειμένου.

Το BlindSquare Και Οι Εφαρμογές Τρίτων

Το BlindSquare μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με αρκετές εφαρμογές τρίτων. Κάποιες από αυτές προσφέρουν φωνητικές βήμα προς βήμα οδηγίες. Δείτε το τμήμα Παρακολούθηση, Προσθήκη Στα Αγαπημένα και Σχεδίαση Διαδρομής για περισσότερες πληροφορίες. Άλλες εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες, να καλέσετε ένα ταξί, ή να εντοπίσετε επιπλέον σημεία ενδιαφέροντος. Τα τμήματα που ακολουθούν θα περιγράψουν συνοπτικά πώς το BlindSquare και αυτές οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί.

Όταν το BlindSquare εισήγαγε υποστήριξη για αυτές τις εφαρμογές, όλες ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν με το VoiceOver. Σημειώστε, ωστόσο, ότι δε μπορούμε να εγγυηθούμε ότι εξακολουθούν να είναι προσβάσιμες.

Το BlindSquare Και Οι Δημόσιες Συγκοινωνίες

Το BlindSquare υποστηρίζει διάφορες εφαρμογές για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Αν μία από αυτές είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας, μπορείτε να αναζητήσετε δρομολόγια και υπηρεσίες για την τρέχουσα θέση σας, ώστε να μεταβείτε σε ένα συγκεκριμένο προορισμό. Προκειμένου να αναζητήσετε μια σύνδεση για τον προορισμό σας, αναζητήστε τον προορισμό, ανοίξτε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας και βρείτε το κουμπί “Δημόσιες συγκοινωνίες”. Αν το αγγίξετε δυο φορές, θα ανοίξει ένα μενού όπου μπορείτε να επιλέξετε μία από τις υποστηριζόμενες εφαρμογές για τις δημόσιες συγκοινωνίες, που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας. Όταν επιλέξετε μία από αυτές, το BlindSquare θα στείλει τις συντεταγμένες της τρέχουσας θέσης σας και τις συντεταγμένες του προορισμού σας στην εφαρμογή της επιλογής σας. Η εφαρμογή για τις δημόσιες συγκοινωνίες θα ανοίξει και μπορείτε να αναζητήσετε σε αυτή τις πληροφορίες που επιθυμείτε.

Σημειώστε ότι οι πληροφορίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες – από εφαρμογές τρίτων μέσω του BlindSquare – είναι διαθέσιμες μόνο για επιλεγμένες πόλεις και περιοχές. Το BlindSquare μπορεί να υποστηρίξει εφαρμογές που διαθέτουν το απαραίτητο API ώστε το BlindSquare να μπορεί να στέλνει συντεταγμένες σε αυτές τις εφαρμογές. Επικοινωνήστε μαζί μας αν γνωρίζετε άλλες εφαρμογές για τις δημόσιες συγκοινωνίες που περιλαμβάνουν το σχετικό API, ώστε να κάνουμε διαθέσιμες στο BlindSquare αυτές τις δυνατότητες για περισσότερες πόλεις και περιοχές. Για να μάθετε αν υποστηρίζεται η περιοχή σας, ελέγξτε τις ιστοσελίδες των επόμενων εφαρμογών, για να δείτε αν κάποια από αυτές καλύπτει την περιοχή σας.

Αυτήν τη στιγμή το BlindSquare υποστηρίζει τις ακόλουθες εφαρμογές για τις δημόσιες συγκοινωνίες:

 • Citymapper
 • Moovit
 • Transit App
 • Daum Maps (Κορέα)
 • PDX Bus (Πόρτλαντ, Όρεγκον)
 • Reitit (Φινλανδία)
 • Transit Times (ΗΠΑ και Καναδάς)

Uber

Το Uber είναι μια υπηρεσία ταξί, διαθέσιμη σε αρκετές χώρες και πόλεις. Αν εγγραφείτε στο Uber, μπορείτε να καλέσετε ταξί και να πληρώσετε για τη διαδρομή σας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Uber. Αν η εφαρμογή είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας, το BlindSquare θα εμφανίσει ένα κουμπί Uber, σε κάθε οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας. Αν το Uber είναι διαθέσιμο στην περιοχή σας, το κουμπί θα εμφανίσει επίσης τη φθηνότερη διαθέσιμη διαδρομή προς την επιλεγμένη τοποθεσία. Αν αγγίξετε δύο φορές το κουμπί, θα ανοίξει ένα μενού όπου μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές. Αγγίξτε δυο φορές αυτή που επιθυμείτε. Αυτό θα στείλει πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα θέση και τον προορισμό σας στην εφαρμογή Uber, η οποία και θα ανοίξει. Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε στο Uber και να καλέσετε το ταξί σας.

Where To?

Το Where To είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να αναζητήσετε κοντινά σημεία ενδιαφέροντος. Χρησιμοποιεί διαφορετικές πηγές σημείων ενδιαφέροντος από το BlindSquare και μπορεί να συμπληρώσει τις πληροφορίες που παρέχει αυτό. Όταν ανοίξετε το Where To και βρείτε ένα σημείο που σας ενδιαφέρει, εντοπίστε το κουμπί “Άνοιγμα Οδηγιών”, προκειμένου να στείλετε πληροφορίες για το σημείο στο BlindSquare. Το BlindSquare θα ανοίξει, εμφανίζοντας την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για την τοποθεσία που ήταν ορατή στο Where To. Μπορείτε τώρα να επισημάνετε την τοποθεσία ως αγαπημένη, ώστε να την αποθηκεύσετε στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”.

Η Διεπαφή Χρήστη Του BlindSquare

Εξερευνώντας την οθόνη, θα παρατηρήσετε ότι το BlindSquare έχει το δικό του ενσωματωμένο σύστημα βοήθειας το οποίο αξιοποιεί τις υποδείξεις του VoiceOver. Το σύστημα αυτό θα λειτουργήσει μόνο αν οι υποδείξεις του VoiceOver δεν έχουν απενεργοποιηθεί (βλέπε Ρυθμίσεις, Γενικά, Προσβασιμότητα, VoiceOver, Υποδείξεις). Όταν αγγίζετε ένα στοιχείο στην οθόνη, το VoiceOver θα εκφωνεί εκτός από το όνομά του, τη λειτουργία του και το πώς να το ενεργοποιήσετε. Αν χρησιμοποιείτε το BlindSquare για αρκετό καιρό, μπορεί να μη χρειάζεστε πλέον αυτές τις πληροφορίες. Είναι δυνατό να απενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα στις ρυθμίσεις του BlindSquare.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εκφώνηση στο BlindSquare, εκτελώντας διπλό άγγιγμα, με δύο δάχτυλα οπουδήποτε στην οθόνη. Για να ενεργοποιήσετε την εκφώνηση ξανά, απλά επαναλάβετε την προηγούμενη χειρονομία. Με αυτόν τον τρόπο, η φωνή του BlindSquare δε θα μιλάει πάνω από το VoiceOver όταν εξερευνάτε την οθόνη, προκειμένου να εξοικειωθείτε με το BlindSquare.

Η Κύρια Οθόνη

Η κύρια οθόνη του BlindSquare χωρίζεται σε τρία μέρη. Στην κορυφή θα βρείτε επτά κουμπιά. Από τα αριστερά προς τα δεξιά αυτά είναι: Αναζήτηση, Προσθήκη Τοποθεσίας, Εργαλεία, Foursquare, Λοιπά, Φιλτράρισμα Αναγγελιών και Απενεργοποίηση Εκφώνησης. Κάτω από αυτά τα κουμπιά, θα βρείτε το κουμπί κύλισης για την ακτίνα. Το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, ωστόσο, το καταλαμβάνει μια λίστα από κατηγορίες τοποθεσιών. Με βάση τις κατηγορίες αυτές μπορεί να γίνει αναζήτηση σε συγκεκριμένη κατηγορία.

Κάτω από τη λίστα των κατηγοριών, στο κάτω μέρος της οθόνης, θα βρείτε το κουμπί Ακρίβεια (GPS)/Ταχύτητα/Πυξίδα και το κουμπί της Λειτουργίας Ύπνου, δηλαδή το κουμπί εναλλαγής “Κατάσταση αναμονής”.

Όταν ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Ύπνου, δηλαδή το κουμπί εναλλαγής “Κατάσταση αναμονής”, το BlindSquare θα είναι σιωπηλό και θα σταματήσει να αναζητά πληροφορίες στο Foursquare και το Open Street Maps. Η Λειτουργία Ύπνου σας βοηθά να εξοικονομήσετε μπαταρία, όταν δε χρειάζεστε το BlindSquare. Δείτε το τμήμα Λειτουργία Ύπνου, για να μάθετε περισσότερα για αυτήν τη λειτουργία.

Το κουμπί Ακρίβεια (GPS) βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης και στο κέντρο. Αν είναι ενεργή η προεπιλεγμένη ρύθμιση, θα εμφανίζεται η τρέχουσα ακρίβεια του GPS. Αν αγγίξετε το κουμπί δύο φορές, θα δείξει την τρέχουσα ταχύτητα, αν κινείστε. Αν αγγίξετε το κουμπί και πάλι δύο φορές, θα δείξει την κατεύθυνση στην πυξίδα. Αγγίζοντάς το δύο φορές για άλλη μια φορά, επιστρέφετε στην Ακρίβεια (GPS). Όταν κλείσετε το BlindSquare και μετά το ξανανοίξετε, αυτό θα θυμάται τη ρύθμιση αυτού του κουμπιού και θα εμφανίσει την Ακρίβεια του GPS, την ταχύτητα ή την κατεύθυνση στην πυξίδα, , ανάλογα με τη ρύθμιση που ήταν ενεργή την τελευταία φορά που κλείσατε την εφαρμογή.

Το κουμπί Βοήθεια βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της κύριας οθόνης. Θα συναντήσετε το κουμπί αυτό και σε κάποιες άλλες οθόνες του BlindSquare. Σας επιτρέπει να ανοίξετε το τμήμα του εγχειριδίου χρήσης για την οθόνη που είναι ενεργή. Ωστόσο, μπορείτε να πλοηγηθείτε σε οποιοδήποτε από τα άλλα τμήματα του εγχειριδίου χρήσης, χρησιμοποιώντας τις επικεφαλίδες ή το κουμπί “Μεταπήδηση σε”, στην κορυφή του εγγράφου.

Φωνητικός Έλεγχος

Αν αγγίξετε δύο φορές αυτό το κουμπί θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα Φωνητικού Ελέγχου. Οι φωνητικές εντολές είναι ένας βολικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε πολλές από τις δυνατότητες του BlindSquare. Για να μάθετε περισσότερα, δείτε το τμήμα για το Φωνητικό Έλεγχο σε αυτό το εγχειρίδιο.

Βοήθεια

Το κουμπί “Βοήθεια” βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Θα βρείτε το κουμπί “Βοήθεια” και σε κάποιες από τις άλλες οθόνες του BlindSquare. Σας επιτρέπει να ανοίξετε το τμήμα της Βοήθειας για την ενεργή οθόνη. Ωστόσο, μπορείτε να μεταβείτε σε οποιοδήποτε τμήμα της Βοήθειας χρησιμοποιώντας τις επικεφαλίδες ή το κουμπί “Μετάβαση Σε” στην κορυφή του εγγράφου.

Ακρίβεια GPS/Ταχύτητα/Πυξίδα

Το κουμπί “Ακρίβεια GPS” βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης και στο κέντρο. Αν είναι ενεργή η προεπιλεγμένη ρύθμιση, θα δείχνει την τρέχουσα ακρίβεια του GPS. Όταν το αγγίξετε δύο φορές, θα δείξει την τρέχουσα ταχύτητα – αν κινείστε. Αν το αγγίξετε ξανά δύο φορές, θα δείξει τον προορισμό της πυξίδας. Με ένα ακόμα διπλό άγγιγμα θα επιστρέψετε στην Ακρίβεια GPS. Όταν κλείσετε και ανοίξετε ξανά το BlindSquare, θα θυμάται τη ρύθμιση γι’ αυτό το κουμπί. Δηλαδή θα εμφανίζει την ακρίβεια, την ταχύτητα, ή τον προορισμό της πυξίδας, ανάλογα με τη ρύθμιση που ήταν ενεργή όταν κλείσατε την εφαρμογή.

Λειτουργία ύπνου

Όταν ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Ύπνου, το BlindSquare θα σιωπήσει και θα σταματήσει να αναζητά πληροφορίες στο Foursquare και το Open Street Maps. Η Λειτουργία Ύπνου σας βοηθά να εξοικονομήσετε μπαταρία όταν δε χρειάζεστε το BlindSquare. Δείτε το τμήμα για τη Λειτουργία Ύπνου προκειμένου να μάθετε περισσότερα για τη δυνατότητα αυτή.

Η Ακτίνα

Στην κύρια οθόνη του BlindSquare, κάτω από την πάνω σειρά κουμπιών και πάνω από τη λίστα των κύριων κατηγοριών, θα βρείτε το κουμπί κύλισης για την ακτίνα. Η ρύθμιση της ακτίνας επηρεάζει τον αριθμό των πληροφοριών που αναγγέλλει το BlindSquare όταν κινείστε. Φανταστείτε έναν κύκλο γύρω σας και τον εαυτό σας στο κέντρο αυτού του κύκλου. Όταν περπατάτε, ο κύκλος μετακινείται καθώς αλλάζει η θέση σας. Οι τοποθεσίες που περιλαμβάνει ο κύκλος καθώς κινείστε, αναγγέλλονται από το BlindSquare. Όσο αυξάνετε την ακτίνα του κύκλου, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των πληροφοριών που θα ακούτε στη διαδρομή. Ωστόσο, αν υπάρχει μεγάλος αριθμός τοποθεσιών εντός της ακτίνας, το BlindSquare δε θα τις αναγγείλει ποτέ όλες αλλά θα αποφασίσει ποιες θα αναγγελθούν με βάση τη δημοφιλία τους και άλλους παράγοντες.

Αν είστε στο κέντρο μιας πόλης, είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρχουν πολλά δημόσια σημεία ενδιαφέροντος γύρω σας. Αν θέλετε να ενημερωθείτε για όσο το δυνατό περισσότερες τοποθεσίες, θα πρέπει να επιλέξετε μια πολύ μικρή ακτίνα. Όταν αυξήσετε την ακτίνα σε μια περιοχή με μεγάλη κάλυψη, θα υπάρχουν περισσότερες τοποθεσίες μέσα στο φανταστικό κύκλο γύρω σας και το BlindSquare δε θα μπορέσει να σας ενημερώσει για πολλές από αυτές.

Αν είστε σε μια περιοχή με λίγα δημόσια σημεία ενδιαφέροντος στο Foursquare, καλό θα είναι να αυξήσετε την ακτίνα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δε χάνετε τοποθεσίες για τις οποίες θα θέλατε να ενημερωθείτε.

Η επιλογή της ακτίνας επηρεάζει, επίσης, την αναζήτηση Σε Κατηγορία και τη λειτουργία Περισκόπησης.

Το μεγαλύτερο μέρος της κύριας οθόνης του BlindSquare, το καταλαμβάνει μια λίστα κατηγοριών στις οποίες ενδεχομένως ανήκουν τα σημεία ενδιαφέροντος (POI). Οι περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες έχουν καθοριστεί από το Foursquare, το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιεί το BlindSquare για δεδομένα σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος. Οι κύριες κατηγορίες είναι Οι Τοποθεσίες Μου, Κοινοποιημένες Τοποθεσίες, Τέχνες & Θεάματα, Κολέγιο & Πανεπιστήμιο, Φαγητό, Νυχτερινή Ζωή, Υπαίθριες Δραστηριότητες & Αναψυχή, Επαγγελματικοί & Άλλοι Χώροι, Κατοικία, Αγορές & Υπηρεσίες και Ταξίδια & Μεταφορές.

Όταν αγγίξετε δυο φορές ένα από τα κουμπιά των κατηγοριών, θα ανοίξει μια οθόνη στην οποία παρατίθενται όλες οι τοποθεσίες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και βρίσκονται εντός της ακτίνας που έχετε επιλέξει. Για να ρυθμίσετε την ακτίνα, χρησιμοποιήστε το κουμπί κύλισης για την ακτίνα, πάνω από τη λίστα των κατηγοριών στην κύρια οθόνη του BlindSquare.

Η οθόνη εμφανίζει τρεις λίστες:

 1. Τοποθεσίες ταξινομημένες σύμφωνα με τη δημοφιλία τους στο Foursquare.
 2. Τοποθεσίες ταξινομημένες σύμφωνα με την απόστασή τους από εσάς.
 3. Μια λίστα υποκατηγοριών που ανήκουν στην τρέχουσα κύρια κατηγορία.

Καθεμιά από τις τρεις αυτές λίστες διαθέτει μια επικεφαλίδα. Αν επιλέξετε τις επικεφαλίδες στο ρότορα του VoiceOver, μπορείτε γρήγορα να μεταβείτε στη λίστα που σας ενδιαφέρει σαρώνοντας προς τα πάνω ή κάτω με ένα δάχτυλο.

Μπορείτε τώρα να αγγίξετε δύο φορές την καταχώρηση που επιθυμείτε. Αν αγγίξετε δύο φορές μία από τις υποκατηγορίες, θα μεταφερθείτε σε μια άλλη οθόνη στην οποία παρατίθενται ξανά ως λίστα οι τοποθεσίες που ανήκουν σε αυτήν την υποκατηγορία. Για παράδειγμα, αν αγγίξετε δύο φορές την κύρια κατηγορία Ταξίδια & Μεταφορές, στην επόμενη οθόνη θα δείτε μια λίστα σταθμών, ξενοδοχείων, στάσεων λεωφορείων, κ.λπ., που βρίσκονται στην περιοχή σας. Η λίστα των υποκατηγοριών περιέχει στοιχεία όπως Αεροδρόμιο, Σταθμός Λεωφορείων, Ξενοδοχείο, Σταθμός Τρένων, κ.λπ. Αν σας ενδιαφέρουν μόνο τοποθεσίες που ανήκουν σε μια υποκατηγορία, απλά ανοίξτε την αντίστοιχη υποκατηγορία για να δείτε μια λίστα αυτών των τοποθεσιών.

Στην οθόνη Αναζήτηση Κατηγορίας, όπως και σε κάθε οθόνη υποκατηγορίας, θα βρείτε το κουμπί Ενέργεια στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Όταν το αγγίξετε δύο φορές, θα δείτε μια λίστα από φίλτρα τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για να μάθετε περισσότερα, δείτε το τμήμα Φιλτράρισμα Λιστών Τοποθεσιών.

Η Λίστα Οι Τοποθεσίες Μου

“Οι τοποθεσίες μου” είναι το πρώτο στοιχείο στη λίστα των κατηγοριών, στην κύρια οθόνη του BlindSquare. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τοποθεσίες που έχετε αποθηκεύσει στο BlindSquare. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την τρέχουσα θέση σας δίνοντας την εντολή στο BlindSquare να την προσθέσει στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”. Σε αυτήν την περίπτωση, το BlindSquare θα προτείνει ένα όνομα και θα καταγράψει τις Συντεταγμένες GPS της τοποθεσίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το BlindSquare για να αναζητήσετε μια τοποθεσία και να την επισημάνετε ως Αγαπημένη. Και με αυτόν τον τρόπο, η τοποθεσία θα προστεθεί στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το τμήμα Επισήμανση Τοποθεσιών.

Στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης, θα δείτε το κουμπί “Ενέργεια”. Όταν το αγγίξετε δύο φορές, θα δείτε μια λίστα από φίλτρα τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε στη λίστα των τοποθεσιών. Για να μάθετε περισσότερα, δείτε το τμήμα Φιλτράρισμα Λιστών Τοποθεσιών.

Κοινοποιημένες Τοποθεσίες

Η δεύτερη κατηγορία στην κορυφή της λίστας των κατηγοριών, στην κύρια οθόνη του BlindSquare, είναι οι Κοινοποιημένες Τοποθεσίες. Αν είστε χρήστης του Foursquare, μπορείτε να δημιουργήσετε τοποθεσίες που αποθηκεύονται στο ίδιο το Foursquare, και να τις επισημάνετε ως ιδιωτικές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κοινοποιήσετε την παρουσία σας σε αυτές τις τοποθεσίες, οι οποίες όμως δε θα είναι ορατές στο χάρτη για τους περισσότερους χρήστες του Foursquare. Αν συνδέσετε το BlindSquare στο λογαριασμό σας στο Foursquare, το BlindSquare μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για αυτές τις τοποθεσίες και, κυρίως, μπορεί να έχει πρόσβαση και στη λίστα των ιδιωτικών τοποθεσιών που δημιούργησαν οι φίλοι σας στο Foursquare. Αν κάποιος φίλος σας κατέγραψε το σπίτι του και το έβαλε στην κατηγορία Οικία στο Foursquare για να το επισημάνει ως ιδιωτική τοποθεσία, μπορείτε να το δείτε σε αυτήν τη λίστα και να χρησιμοποιήσετε το BlindSquare για να μεταβείτε σε αυτό.

Η Οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας

Αν αγγίξετε δύο φορές μια τοποθεσία που εμφανίζεται σε οποιαδήποτε από τις λίστες κατηγοριών ή υποκατηγοριών, θα εμφανιστεί η οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας στην οποία μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Μέσω της οθόνης Σύνοψη Τοποθεσίας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις δυνατότητες που παρέχει το BlindSquare σε ό,τι αφορά στις τοποθεσίες. Ανάλογα με τις ιδιότητες της επιλεγμένης τοποθεσίας, οι πληροφορίες και τα κουμπιά στην οθόνη αυτή μπορούν να ποικίλουν. Ως εκ τούτου, δε θα δείτε όλα τα κουμπιά που θα συζητηθούν σε αυτό το τμήμα σε όλες τις οθόνες Σύνοψη Τοποθεσίας και για όλες τις τοποθεσίες που είναι ορατές στην οθόνη.

Όταν ανοίξετε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας αγγίζοντας δύο φορές μία τοποθεσία σε οποιαδήποτε από τις λίστες κατηγοριών στη λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης ή τη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, το VoiceOver θα εστιάσει στο κουμπί Πίσω στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Όταν σαρώσετε δεξιά, το VoiceOver θα πει το όνομα της τοποθεσίας, αλλά και την κατεύθυνση και την απόστασή της από εσάς. Σαρώνοντας πάλι δεξιά, θα δείτε το κουμπί Αλλαγές, το οποίο μπορεί να είναι ανενεργό. Αυτό το κουμπί είναι διαθέσιμο μόνο αν έχετε επισημάνει την τοποθεσία ως αγαπημένη. Για να μάθετε περισσότερα για τα Αγαπημένα, δείτε το τμήμα σχετικά με την οθόνη Επεξεργασία Τοποθεσίας και το τμήμα σχετικά με την Επισήμανση Τοποθεσιών. Σαρώστε και πάλι δεξιά για να ακούσετε το όνομα της κατηγορίας της τοποθεσίας.

Το κουμπί “Κοινοποίηση παρουσίας” σας επιτρέπει να κοινοποιήσετε την παρουσία σας σε μια τοποθεσία, αν έχετε λογαριασμό στο Foursquare και έχετε συνδέσει το BlindSquare στο λογαριασμό αυτό. Για να μάθετε περισσότερα για την κοινοποίηση παρουσίας, δείτε το τμήμα Foursquare.

Παρακολούθηση, Προσθήκη Στα Αγαπημένα Και Σχεδίαση Διαδρομής

Κάτω από το κουμπί “Κοινοποίηση παρουσίας”, κοντά στο αριστερό άκρο της οθόνης, θα βρείτε το κουμπί “Έναρξη παρακολούθησης τοποθεσίας”. Με διπλό άγγιγμα σε αυτό το κουμπί, αρχίζει η παρακολούθηση της τοποθεσίας που είναι ορατή στην οθόνη. Το BlindSquare στο εξής θα αναγγέλλει την απόσταση και την κατεύθυνση αυτής της τοποθεσίας ανά διαστήματα. Όσο πλησιάζετε την τοποθεσία, τόσο πιο συχνά θα εκφωνεί το BlindSquare αυτές τις πληροφορίες. Όταν φτάσετε στην τοποθεσία, η παρακολούθηση θα σταματήσει αυτόματα. Αν επιθυμείτε να σταματήσει η παρακολούθηση πριν φτάσετε στην τοποθεσία, πηγαίνετε στα Εργαλεία, Λήξη Παρακολούθησης Όλων, ή χρησιμοποιήστε το κουμπί “Λήξη παρακολούθησης τοποθεσίας”, στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για την τοποθεσία που δεν επιθυμείτε πλέον να παρακολουθείτε. Μπορείτε, επίσης, να σταματήσετε την παρακολούθηση, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο στοιχείο στο Ηχητικό Μενού.

Όταν ενεργοποιήσετε το κουμπί εναλλαγής Αγαπημένο, η τοποθεσία που είναι ορατή θα προστεθεί στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”. Αν απενεργοποιήσετε αυτό το κουμπί εναλλαγής, η τοποθεσία θα αφαιρεθεί από τη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”. Όταν αυτό το κουμπί εναλλαγής είναι ενεργοποιημένο, το κουμπί Αλλαγές – στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης Σύνοψη Τοποθεσίας – θα είναι ενεργό, δίνοντάς σας πρόσβαση στην οθόνη Επεξεργασία Τοποθεσίας.

Αν ενεργοποιήσετε το κουμπί εναλλαγής Αγαπημένο και η τοποθεσία που επισημάνατε είναι και τοποθεσία του Foursquare, το κουμπί εναλλαγής “Αυτόματες κοινοποιήσεις παρουσίας στο Foursquare” θα εμφανιστεί κάτω από το κουμπί εναλλαγής Αγαπημένο. Όταν ενεργοποιηθεί η επιλογή “Αυτόματες κοινοποιήσεις παρουσίας στο Foursquare”, το BlindSquare θα κοινοποιεί αυτόματα την παρουσία σας στην τοποθεσία κάθε φορά που φτάνετε σε αυτήν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσθήκη μιας τοποθεσίας στα Αγαπημένα, δείτε το τμήμα οθόνη Επεξεργασία Τοποθεσίας.

Το κουμπί “Σχεδιάστε μια διαδρομή” θα στείλει τις συντεταγμένες της τρέχουσας τοποθεσίας σε μια εφαρμογή πλοήγησης τρίτων που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή σας.

Έτσι, μπορείτε να ακούσετε, τόσο τις βήμα προς βήμα οδηγίες της εφαρμογής πλοήγησης, όσο και τις πληροφορίες του BlindSquare για το περιβάλλον σας.

Όταν αρχίσει η πλοήγηση με μια εφαρμογή τρίτων, το BlindSquare θα αρχίσει να παρακολουθεί τον προορισμό σας, ανακοινώνοντας την απόσταση και την κατεύθυνσή του καθώς τον πλησιάζετε. Το BlindSquare μπορεί, είτε να αρχίσει να παρακολουθεί τον προορισμό σας αμέσως, είτε να τον παρακολουθθεί μόνο όταν τον πλησιάζετε και η απόστασή του είναι μικρότερη από 150 μέτρα. Αν θέλετε το BlindSquare να αρχίσει την παρακολούθηση του προορισμού αμέσως, ενεργοποιήστε την επιλογή “Παρακολούθηση προορισμού σε ολόκληρη τη διαδρομή”, στις ρυθμίσεις του BlindSquare.

Το BlindSquare υποστηρίζει τις ακόλουθες εφαρμογές πλοήγησης τρίτων:

 • Navigon
 • TomTom
 • Sygic
 • GPS 2 Navigation
 • Waze
 • MotionX-GPS
 • MotionX-GPS Drive
 • MotionX-GPS HD
 • Google Maps
 • Apple Maps

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση αυτών των προϊόντων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα, ή διαβάστε την τεκμηρίωσή τους.

Ανάλογα με τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας, ίσως δείτε δύο ακόμα κουμπιά:

Το κουμπί “Δημόσιες συγκοινωνίες” θα εμφανιστεί αν κάποια από τις εφαρμογές δημόσιων συγκοινωνιών, που υποστηρίζει το BlindSquare, έχει εγκατασταθεί στη συσκευή σας. Όταν αγγίξετε το κουμπί αυτό δυο φορές, το BlindSquare θα στείλει τις συντεταγμένες της τρέχουσας θέσης σας και της τοποθεσίας που είναι ορατή στην οθόνη, σε μια υποστηριζόμενη εφαρμογή δημόσιων συγκοινωνιών της επιλογής σας. Τότε μπορείτε να αναζητήσετε συνδέσεις δημόσιων συγκοινωνιών για τον προορισμό σας, εντός της επιλεγμένης εφαρμογής. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το κεφάλαιο Το BlindSquare Και Εφαρμογές Δημόσιων Συγκοινωνιών.

Το κουμπί Uber θα είναι διαθέσιμο, αν η εφαρμογή Uber είναι εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας. Μόλις δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Uber, η εφαρμογή Uber σας επιτρέπει να καλέσετε ένα ταξί από τη συσκευή σας. Αν αγγίξετε δυο φορές το κουμπί Uber στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας στο BlindSquare, θα δείτε τα ταξί που μπορείτε να επιλέξετε και τις αντίστοιχες χρεώσεις. Μόλις κάνετε την επιλογή σας, το BlindSquare θα στείλει τις συντεταγμένες της τρέχουσας θέσης σας και της τοποθεσίας που είναι ορατή στην οθόνη, στην εφαρμογή Uber. Η εφαρμογή Uber στη συνέχεια θα ανοίξει και μπορείτε να καλέσετε το ταξί μέσα από την εφαρμογή.

Πληροφορίες Τοποθεσίας

Οι πληροφορίες που διατίθενται για διαφορετικές τοποθεσίες στο Foursquare ποικίλουν. Αν υπάρχουν πληροφορίες διεύθυνσης για μια τοποθεσία που σας ενδιαφέρει, θα εμφανιστούν στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες, θα δείτε το κουμπί “Αναζητήστε την κοντινότερη διεύθυνση”. Αν αγγίξετε δυο φορές αυτό το κουμπί, το BlindSquare θα επιχειρήσει να αναζητήσει τη διεύθυνση της τοποθεσίας. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι η σωστή διεύθυνση, αλλά θα είναι κοντά στη σωστή. Έτσι, θα μπορείτε να τη μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους, για παράδειγμα, οδηγούς ταξί, ώστε να αποκτήσουν μια γενική ιδέα για τον προορισμό σας. Αυτές οι πληροφορίες διεύθυνσης δε θα αποθηκευτούν στο BlindSquare και θα πρέπει να τις ζητήσετε ξανά αν τις χρειαστείτε για αυτήν την τοποθεσία.

Επιπλέον πληροφορίες που μπορεί να είναι διαθέσιμες για μια τοποθεσία, είναι οι κατάλογοι εστιατορίων, ο αριθμός τηλεφώνου και η διεύθυνση στο διαδίκτυο. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση, αν αγγίξετε δυο φορές τον αριθμό τηλεφώνου. Αν αγγίξετε δυο φορές τη διεύθυνση στο διαδίκτυο, θα μπορέσετε να δείτε τη σχετική ιστοσελίδα μέσω του BlindSquare.

Το κουμπί Συμβουλές είναι ορατό μόνο αν έχετε λογαριασμό στο Foursquare και έχετε συνδεθεί σε αυτόν το λογαριασμό, μέσω του BlindSquare. Οι χρήστες μπορούν να γράψουν σύντομες συμβουλές για τοποθεσίες στο Foursquare. Μερικές φορές αυτές οι συμβουλές είναι πολύ βοηθητικές. Μπορεί να περιέχουν πληροφορίες για προτεινόμενα γεύματα σε εστιατόρια ή τους κωδικούς πρόσβασης για το Wi-Fi σε διάφορα σημεία. Αν αγγίξετε δύο φορές το κουμπί Συμβουλές, μπορείτε να διαβάσετε τις συμβουλές αυτές και να προσθέσετε τη δική σας συμβουλή.

Το κουμπί Αξιολόγηση σας επιτρέπει να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα μιας τοποθεσίας. Γράψτε πληροφορίες όπως:

 • Επιτρέπονται οι σκύλοι-οδηγοί;
 • Είναι προσβάσιμη η τοποθεσία με αμαξίδιο;
 • Υπάρχει κατάλογος Braille;
 • Είναι το θέατρο εξοπλισμένο με induction loop για ανθρώπους με πρόβλημα ακοής;

Το κουμπί Google είναι ένα ακόμα μέσο για να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Αγγίξτε το δύο φορές για να ξεκινήσετε μια αναζήτηση στο Google.

Αν η τοποθεσία που σας ενδιαφέρει ανήκει στην κατηγορία Φαγητό, μπορεί να δείτε στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας το κουμπί “Δείτε τον κατάλογο”. Δεν έχουν κάνει όλα τα εστιατόρια και τα καφέ διαθέσιμα τους καταλόγους τους στο Foursquare. Ωστόσο, αν είναι διαθέσιμος ο κατάλογος, εδώ θα έχετε πρόσβαση σε αυτόν.

Αν αγγίξετε δύο φορές το κουμπί “Κοινή χρήση τοποθεσίας”, μπορείτε να στείλετε πληροφορίες για τη συγκεκριμένη τοποθεσία μέσω μηνύματος κειμένου, Email, WhatsApp ή του πρόχειρου. Διαβάστε το τμήμα Κοινή Χρήση Τοποθεσιών, για να μάθετε περισσότερα για τις επιλογές κοινοποίησης.

Μπορείτε, επίσης, να ελέγξετε τον καιρό για οποιαδήποτε τοποθεσία, χρησιμοποιώντας το κουμπί Καιρός στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας. Όταν αγγίξετε το κουμπί αυτό δύο φορές, το BlindSquare θα σας διαβάσει τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Σημειώστε ότι οι πληροφορίες για τον καιρό είναι πιο εκτενείς όταν χρησιμοποιείτε το BlindSquare στα Αγγλικά, γιατί η υπηρεσία στην οποία ανατρέχει το BlindSquare παρέχει προβλέψεις μόνο στα Αγγλικά.

Εύρεση Παρόμοιων Τοποθεσιών

Το κουμπί “Βρείτε παρόμοιες τοποθεσίες” σας επιτρέπει να αναζητήσετε τοποθεσίες που είναι παρόμοιες με την τοποθεσία που είναι τώρα ορατή. Για παράδειγμα, αν τώρα είναι ορατό στην οθόνη το Starbucks, αγγίζοντας δυο φορές το κουμπί “Βρείτε παρόμοιες τοποθεσίες” θα εμφανιστεί μια λίστα από καφετέριες. Μπορεί, επίσης, να δείτε και κατάστημα Tim Hortons, αν υπάρχει στην περιοχή.

Εμφάνιση Στο Χάρτη

Το BlindSquare μπορεί να εμφανίσει την τρέχουσα θέση σας, τις αποθηκευμένες τοποθεσίες, τις τοποθεσίες στο Foursquare και τις διευθύνσεις ως σημεία στο χάρτη. Για να εμφανίσετε την τρέχουσα θέση σας στο χάρτη, αγγίξτε δύο φορές το κουμπί Εργαλεία, Πληροφορίες GPS και μετά το κουμπί “Εμφάνιση στο χάρτη” στο κέντρο της οθόνης. Αν βαδίζετε ή ταξιδεύετε με όχημα, ο χάρτης θα αλλάζει καθώς αλλάζει η θέση σας. Για να εμφανίσετε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία, ανοίξτε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για αυτήν την τοποθεσία και αγγίξτε το κουμπί “Εμφάνιση στο χάρτη”, προκειμένου να ανοίξει ένας χάρτης με την επιλεγμένη τοποθεσία στο κέντρο και άλλα κοντινά της σημεία.

Για να διαβάσετε το χάρτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις χειρονομίες του VoiceOver που ισχύουν και για τους Χάρτες της Apple. Όταν αγγίξετε ένα δρόμο, θα ακούσετε το όνομά του. Αν αφήσετε το δάχτυλό σας στην οθόνη, θα ακούσετε ένα χαμηλό ήχο χτυπήματος και το VoiceOver θα σας πει ότι μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας για να ακολουθήσετε το δρόμο. Καθώς ακολουθείτε το δρόμο με το δάχτυλό σας, ο ήχος του χτυπήματος θα συνεχιστεί. Αν σύρετε το δάχτυλό σας εκτός δρόμου, ο ήχος θα γίνει πιο ψηλός. Μείνετε στο κέντρο του δρόμου, χρησιμοποιώντας τον τόνο ως ένδειξη. Όταν πλησιάσετε μια διασταύρωση, το VoiceOver θα πει το όνομα του νέου δρόμου και, αν αφήσετε το δάχτυλό σας στην οθόνη, μπορείτε να ακολουθήσετε το νέο αυτό δρόμο. Αν θέλετε να ακολουθήσετε τον πρώτο δρόμο, μη σταματάτε, αλλά εξακολουθήστε να σύρετε το δάχτυλό σας κατά μήκος του, πάνω στην οθόνη.

Αν θέλετε ο χάρτης να καλύψει μεγαλύτερη ή μικρότερη περιοχή, μπορείτε να μεγεθύνετε ή να σμικρύνετε το χάρτη. Επιλέξτε το Ζουμ στο ρότορα του VoiceOver και σαρώστε προς τα πάνω ή κάτω για να προσαρμόσετε το μέγεθος του χάρτη . Το VoiceOver θα ανακοινώσει τις νέες διαστάσεις του χάρτη. Εναλλακτικά, αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Ζουμ – στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης – και επιλέξτε το επιθυμητό μέγεθος χάρτη από το μενού.

Ο χάρτης στο BlindSquare θα δείξει μόνο σημεία που είναι διαθέσιμα και μέσα στο BlindSquare. Αυτό σημαίνει ότι τα σημεία που μπορείτε να δείτε αν προβάλλετε την ίδια θέση μέσα στους Χάρτες της Apple, ίσως είναι διαφορετικά. Μπορείτε να επιλέξετε το είδος των σημείων που θα θέλατε να εμφανίζει το BlindSquare στο χάρτη. Παραθέτουμε μερικά παραδείγματα:

 • Για να εμφανίσετε τις διασταυρώσεις γύρω σας, πηγαίνετε στα Εργαλεία, Κοντινές Διασταυρώσεις, ανοίξτε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για μία από τις διασταυρώσεις αυτές και αγγίξτε δύο φορές το κουμπί “Εμφάνιση στο χάρτη”.
 • Για να εμφανίσετε ένα χάρτη των τοποθεσιών του Foursquare γύρω σας, αγγίξτε δύο φορές το κουμπί Foursquare, ανοίξτε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για μία από τις τοποθεσίες στη λίστα και αγγίξτε δύο φορές το κουμπί “Εμφάνιση στο χάρτη”.
 • Για να δείτε τοποθεσίες στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, ανοίξτε τη λίστα, επιλέξτε μια τοποθεσία και αγγίξτε δύο φορές το κουμπί “Εμφάνιση στο χάρτη” στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για τη συγκεκριμένη τοποθεσία.
 • Για να εμφανίσετε στο χάρτη σημεία που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, αγγίξτε δύο φορές την κατηγορία που επιθυμείτε στην κύρια οθόνη του BlindSquare, επιλέξτε μια τοποθεσία από τη λίστα και αγγίξτε δύο φορές το κουμπί “Εμφάνιση στο χάρτη” στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Αν η κατηγορία που έχετε επιλέξει είναι Φαγητό, ο χάρτης θα εμφανίσει εστιατόρια, καφέ, κ.λπ., που βρίσκονται γύρω σας.

Όταν το BlindSquare παραθέτει μια λίστα τοποθεσιών, μπορείτε επίσης να δείτε μία τοποθεσία στο χάρτη, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Απλά εκτελέστε διπλό παρατεταμένο άγγιγμα, με ένα δάχτυλο, σε ένα στοιχείο της λίστας τοποθεσιών και κρατήστε το δάχτυλό σας πατημένο μέχρι να εμφανιστεί το μενού γρήγορης πρόσβασης. Τότε, αγγίξτε δυο φορές το κουμπί “Εμφάνιση στο χάρτη”.

Για να ακούσετε το όνομα της τοποθεσίας η οποία βρίσκεται στο κέντρο του χάρτη, αγγίξτε το κάτω μέρος της οθόνης και στο κέντρο. Αριστερά και δεξιά του ονόματος της τοποθεσίας, στο κάτω μέρος της οθόνης, βρίσκονται τα κουμπιά Προηγούμενο και Επόμενο αντίστοιχα. Ας υποθέσουμε ότι έχετε ανοίξει τη λίστα “Οι τοποθεσίες μου” και έχετε επιλέξει τη δεύτερη τοποθεσία από τη λίστα στην οποία οι τοποθεσίες είναι ταξινομημένες σύμφωνα με την απόστασή τους. Υποθέτουμε ακόμα ότι έχετε ανοίξει την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για αυτήν την τοποθεσία και ότι έχετε επιλέξει να εμφανίσετε την τοποθεσία στο χάρτη. Η τοποθεσία θα εμφανιστεί στο κέντρο του χάρτη και το όνομά της θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος και στο κέντρο, ακριβώς πάνω από το κουμπί Αφετηρία στο τηλέφωνό σας. Αν αγγίξετε δυο φορές το κουμπί Προηγούμενο στην κάτω αριστερή γωνία, το BlindSquare θα εμφανίσει το πρώτο στοιχείο της λίστας, δηλαδή το κοντινότερο σημείο στο χάρτη. Αν, στη συνέχεια, αγγίξετε το κουμπί Επόμενο στην κάτω δεξιά γωνία, θα εμφανιστεί η οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για την τοποθεσία που ανοίξατε αρχικά. Αν αγγίξετε το κουμπί Επόμενο άλλη μια φορά, θα εμφανιστεί η τρίτη τοποθεσία στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, που είναι ταξινομημένες σύμφωνα με την απόσταση.

Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά αυτά για να δείτε στο χάρτη την προηγούμενη ή την επόμενη τοποθεσία σε μια λίστα τοποθεσιών, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στη λίστα καθεαυτή.

Αν εστιάσετε με το VoiceOver στο όνομα της τοποθεσίας, στο κάτω μέρος της οθόνης και στο κέντρο, θα ακούσετε έναν τόνο όταν δείξετε με τη συσκευή σας προς την κατεύθυνση της τοποθεσίας. Όσο πιο γρήγορα ακούγεται ο τόνος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ακρίβεια με την οποία δείχνετε με τη συσκευή σας στη σωστή κατεύθυνση.

Κοντά στο κουμπί Αφετηρία, ελαφρώς πάνω από το όνομα της τοποθεσίας που βρίσκεται τώρα στο κέντρο του χάρτη, το BlindSquare δείχνει τη φορά της συσκευής σας. Αυτή η ετικέτα θα αλλάζει, καθώς αλλάζει η φορά του τηλεφώνου. Αν εστιάζετε με το VoiceOver σε αυτήν την ετικέτα όταν δείχνετε με τη συσκευή σας σε διαφορετικές κατευθύνσεις, θα ακούσετε ένα σύντομο τόνο μόλις η συσκευή σας δείξει το Βορρά.

Σημειώστε ότι οι ενδείξεις της πυξίδας μπορεί να μην είναι πάντοτε ακριβείς. Αυτό μπορεί να συμβαίνει όταν υπάρχουν μαγνητικά πεδία στο περιβάλλον σας.

Λειτουργία Προσομοίωσης

Όταν ενεργοποιήσετε το κουμπί “Προσομοιώστε την τοποθεσία” σε μια οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας, η τοποθεσία που είναι ορατή θα προσομοιωθεί από το BlindSquare. Αυτό σημαίνει ότι το BlindSquare θα συμπεριφερθεί σαν να είσαστε πραγματικά σε αυτήν την τοποθεσία. Αν εκτελέσετε μια αναζήτηση σε κατηγορία με ενεργοποιημένη τη Λειτουργία Προσομοίωσης, η απόσταση από τις τοποθεσίες που βρέθηκαν θα είναι η απόσταση μεταξύ της προσομοιωμένης τοποθεσίας και των τοποθεσιών που εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, και όχι η απόσταση ανάμεσα στην πραγματική σας θέση και τα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Περισκόπηση, για να μάθετε περισσότερα για το περιβάλλον της προσομοιωμένης τοποθεσίας. Η δυνατότητα “Προσομοίωση” μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι. Μπορείτε να δείτε ενδιαφέροντα σημεία κοντά στο ξενοδοχείο σας πριν ταξιδέψετε. Αν θέλετε να μεταβείτε σε συγκεκριμένο προορισμό, μπορείτε να εισάγετε τη διεύθυνσή του στην Αναζήτηση και να προσομοιώσετε τη θέση του. Τότε μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σε κατηγορία για Ταξίδια & Μεταφορές, ώστε να διαπιστώσετε ποιες δημόσιες συγκοινωνίες είναι διαθέσιμες κοντά στον προορισμό σας. Όταν μάθετε τα ονόματα των κοντινών στάσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη εφαρμογή, για να μάθετε ποια λεωφορεία πηγαίνουν στον προορισμό σας.

Αν έχετε προσομοιώσει μια τοποθεσία και έχετε εντοπίσει μια άλλη τοποθεσία στην περιοχή της προσομοιωμένης τοποθεσίας την οποία θα θέλατε να επισκεφθείτε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα “Σχεδιάστε μια διαδρομή” ώστε να λάβετε βήμα προς βήμα οδηγίες προκειμένου να μεταβείτε στη νέα τοποθεσία η οποία βρίσκεται κοντά στην προσομοιωμένη τοποθεσία. Αν επιλέξετε τους Χάρτες της Apple ή τους χάρτες της Google από το μενού Σχεδιάστε Μια Διαδρομή, η προσομοιωμένη τοποθεσία θα εισαχθεί ως σημείο αφετηρίας και η τοποθεσία στην οποία θέλετε να μεταβείτε θα αναγνωριστεί ως σημείο προορισμού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να μελετήσετε μια διαδρομή – είτε στους Χάρτες της Apple, είτε στο Google Maps – πριν ταξιδέψετε, χωρίς να χρειαστεί να εισάγετε τις πληροφορίες διεύθυνσης σε αυτές τις εφαρμογές GPS. Σημειώστε ότι κάποιες από τις άλλες εφαρμογές πλοήγησης τρίτων που υποστηρίζει το BlindSquare, δε θα θεωρήσουν την προσομοιωμένη θέση αλλά την πραγματική σας θέση, ως αρχή της διαδρομής.

Ορισμός Σωστής Θέσης

Αν η τοποθεσία που είναι ορατή στην οθόνη τώρα είναι τοποθεσία του Foursquare, θα δείτε το κουμπί “Ορισμός σωστής θέσης”. Οι θέσεις των σημείων ενδιαφέροντος μπορεί να μην είναι πάντα ακριβείς στο Foursquare. Χρησιμοποιώντας αυτό το κουμπί, μπορείτε να ορίσετε τις τρέχουσες συντεταγμένες ως θέση του σημείου ενδιαφέροντος στο Foursquare, το οποίο εμφανίζεται στην οθόνη. Σας προτείνουμε να βρείτε την είσοδο που θα χρησιμοποιείτε συχνά για το σημείο ενδιαφέροντος και τότε να την ορίσετε ως σωστή θέση για αυτό το σημείο ενδιαφέροντος. Αυτή η αλλαγή αποθηκεύεται μόνο στο BlindSquare και όχι στο Foursquare.

Στο κάτω μέρος της οθόνης Σύνοψη Τοποθεσίας θα δείτε τα κουμπιά Προηγούμενο και Επόμενο, στην κάτω αριστερή και δεξιά γωνία αντίστοιχα. Αυτά τα κουμπιά σας επιτρέπουν να περιηγηθείτε στη λίστα των τοποθεσιών, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στη λίστα καθεαυτή. Αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Προηγούμενο για να δείτε το προηγούμενο σημείο ενδιαφέροντος στη λίστα ή αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Επόμενο για να δείτε το επόμενο σημείο ενδιαφέροντος.

Μεταξύ των κουμπιών Προηγούμενο και Επόμενο θα δείτε ξανά τις πληροφορίες για την κατεύθυνση και την απόσταση της τοποθεσίας που είναι ορατή στην οθόνη. Οι πληροφορίες θα ενημερώνονται καθώς κινείστε.

Προσθήκη Τοποθεσιών Στη Λίστα “Οι Τοποθεσίες Μου”

Η πρώτη κατηγορία στη λίστα των κατηγοριών, στην κύρια οθόνη του BlindSquare, είναι “Οι τοποθεσίες μου”. Όταν αγγίξετε αυτό το κουμπί δυο φορές, θα δείτε μια λίστα από όλες τις τοποθεσίες που έχετε προσθέσει στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”. Αυτή η λίστα μοιάζει πολύ με άλλες λίστες τοποθεσιών στο BlindSquare, με τη διαφορά ότι μπορείτε να διαγράψετε στοιχεία της λίστας αυτής. Μπορείτε να διαγράψετε ένα στοιχείο της λίστας, είτε σαρώνοντας προς τα κάτω, με ένα δάχτυλο και επιλέγοντας Διαγραφή, είτε απενεργοποιώντας το κουμπί εναλλαγής Αγαπημένο στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας, για μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι για την προσθήκη μιας τοποθεσίας στη λίστα Οι Τοποθεσίες Μου.

 1. Στην κύρια οθόνη του BlindSquare, αγγίξτε δυο φορές το κουμπί “Προσθήκη Τοποθεσίας”, που βρίσκεται στην πάνω σειρά κουμπιών. Αυτό θα ανοίξει την οθόνη Επεξεργασία Τοποθεσίας, όπου μπορείτε να εισάγετε ένα όνομα και να ορίσετε διαφορετικές παραμέτρους για τη συγκεκριμένη τοποθεσία.
 2. Όταν βρίσκεστε σε μια οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας, ενεργοποιήστε το κουμπί εναλλαγής Αγαπημένο. Αυτό, επίσης, θα βάλει την τρέχουσα τοποθεσία στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου” και θα καταστήσει ενεργό το κουμπί Αλλαγές, στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης Σύνοψη Τοποθεσίας. Αν αγγίξετε δυο φορές το κουμπί Αλλαγές, θα εμφανιστεί η οθόνη Επεξεργασία Τοποθεσίας.
Οθόνη Επεξεργασία Τοποθεσίας

Το πρώτο πεδίο κειμένου στην οθόνη Επεξεργασία Τοποθεσίας, θα πρέπει να περιέχει ένα όνομα που θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε την τοποθεσία. Αν έχετε προσθέσει την τοποθεσία μέσω της οθόνης Σύνοψη Τοποθεσίας, αυτό το πεδίο κειμένου θα περιέχει το όνομα της τοποθεσίας στο Foursquare. Αν θέλετε να προσθέσετε μια τοποθεσία χρησιμοποιώντας το κουμπί Προσθήκη στην κύρια οθόνη του BlindSquare, τότε το BlindSquare θα προτείνει ένα όνομα και θα συμπληρώσει το πεδίο κειμένου για σας. Το προτεινόμενο όνομα θα είναι μια κοντινή διασταύρωση ή η τρέχουσα διεύθυνση. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το όνομα αν το επιθυμείτε.

Σαρώστε δεξιά για να βρείτε το κουμπί εναλλαγής “Ειδοποίηση απόστασης όταν πλησιάζετε αυτήν την τοποθεσία”. Όταν ενεργοποιήσετε αυτό το κουμπί εναλλαγής, το VoiceOver θα εστιάσει σε ένα πεδίο κειμένου όπου μπορείτε να εισάγετε μία τιμή. Αυτή θα είναι η απόσταση στην οποία θα ειδοποιήστε – στην προεπιλεγμένη μονάδα μήκους. Αν εισάγετε 20, η απόσταση ειδοποίησης θα είναι 20 μέτρα, αν η προεπιλεγμένη μονάδα μήκους είναι μέτρα, ή 20 πόδια, αν η προεπιλεγμένη μονάδα μήκους είναι πόδια. Ο ορισμός απόστασης ειδοποίησης θα επιτρέψει στο BlindSquare να σας ενημερώσει όταν η απόστασή σας από την τοποθεσία είναι ίση ή μικρότερη από την τιμή που έχετε ορίσει ως απόσταση ειδοποίησης για αυτήν την τοποθεσία. Φανταστείτε έναν κύκλο γύρω από την τοποθεσία. Η τοποθεσία βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου και η απόσταση ειδοποίησης είναι η ακτίνα του κύκλου. Όταν πλησιάζετε την τοποθεσία, το BlindSquare θα σας ειδοποιήσει μόλις εισέλθετε στον κύκλο που έχετε καθορίσει, ορίζοντας μια απόσταση ειδοποίησης.

Αν σαρώσετε και πάλι δεξιά, θα βρείτε το κουμπί Αποθήκευση. Αγγίξτε το δυο φορές για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει. Το επόμενο κουμπί που θα συναντήσετε είναι το κουμπί “Έναρξη παρακολούθησης τοποθεσίας”, το οποίο επιτελεί την ίδια λειτουργία με το κουμπί “Έναρξη παρακολούθησης τοποθεσίας” στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας. Το κουμπί Διαγραφή σας επιτρέπει να διαγράψετε την τοποθεσία από τη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”.

Στο κάτω τρίτο της οθόνης, θα βρείτε άλλες πληροφορίες, οι οποίες αφορούν στη θέση της τοποθεσίας που επεξεργάζεστε και στην τρέχουσα θέση σας. Αν βρίσκεστε στην τοποθεσία που επεξεργάζεστε και η τρέχουσα ακρίβεια του GPS είναι καλύτερη από την ακρίβεια του GPS με την οποία αποθηκεύσατε την τοποθεσία για πρώτη φορά, ίσως θα θέλατε να αποθηκεύσετε την τοποθεσία ξανά προκειμένου να ωφεληθείτε από τη μεγαλύτερη ακρίβεια. Για να το κάνετε αυτό, αγγίξτε δυο φορές το κουμπί “Επαναφορά θέσης”.

Το κουμπί “Αλλαγή συντεταγμένων” στο κάτω μέρος της οθόνης, θα ανοίξει ένα πλαίσιο διαλόγου, όπου εμφανίζονται οι συντεταγμένες GPS της τοποθεσίας. Αν θέλετε να κάνετε αλλαγές, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις συντεταγμένες και να τις αποθηκεύσετε εδώ.

Όταν αγγίξετε δυο φορές το κουμπί Αναζήτηση στην πάνω αριστερή γωνία της κύριας οθόνης του BlindSquare, θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου αναζήτησης (συγκεκριμένου όρου). Εκεί μπορείτε να εισάγετε το όνομα μιας τοποθεσίας ή μια διεύθυνση που θέλετε να αναζητήσετε. Αγγίξτε δύο φορές “Αναζήτηση” για να αρχίσει η διαδικασία αναζήτησης. Το BlindSquare θα αναζητήσει τώρα – στο Foursquare και τους Χάρτες της Apple – τους όρους που είχατε εισάγει. Με την προϋπόθεση ότι έχετε δώσει στο BlindSquare πρόσβαση στις επαφές σας, τα πεδία ονόματος, ονόματος εταιρείας και διεύθυνσης του βιβλίου διευθύνσεων, θα ελεγχθούν επίσης. Αν θέλετε να αναζητήσετε μια επαφή, αρκεί να εισάγετε απλά μερικούς χαρακτήρες του ονόματος, ακολουθούμενους από κενό διάστημα, και τους πρώτους χαρακτήρες του ονόματος της εταιρείας ή της διεύθυνσης: δηλαδή απλά εισάγετε κάποιες από τις πληροφορίες που θυμάστε. Αν βρέθηκε η διεύθυνση ή οι όροι που αναζητήσατε, θα δείτε μια λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αγγίξτε δύο φορές οποιοδήποτε στοιχείο της λίστας αυτής, για να ανοίξετε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας. Εκεί μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την τοποθεσία, να προσθέσετε την τοποθεσία στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, να παρακολουθήσετε την τοποθεσία και να ανοίξετε μια εφαρμογή πλοήγησης τρίτων, προκειμένου να ακούσετε βήμα προς βήμα οδηγίες για να μεταβείτε στην τοποθεσία αυτή. Για να μάθετε περισσότερα για αυτές τις δυνατότητες, δείτε το τμήμα σχετικά με την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας. Στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης Αναζήτηση θα βρείτε το κουμπί Ενέργεια. Όταν το αγγίξετε δύο φορές, εφόσον έχετε πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία αναζήτηση, θα δείτε μια λίστα φίλτρων τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για να μάθετε περισσότερα, δείτε το τμήμα Φιλτράρισμα Λιστών Τοποθεσιών.

Κάτω από τη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης θα δείτε μια λίστα κατηγοριών. Αυτές είναι οι κατηγορίες στις οποίες ανήκουν οι τοποθεσίες στη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αν, για παράδειγμα, αναζητήσετε McDonald’s, θα δείτε την κατηγορία Fast Food and Burger Joint κάτω από τη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αν αγγίξετε δύο φορές μία από τις κατηγορίες αυτές, θα δείτε μια λίστα άλλων τοποθεσιών που ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

Όταν ανοίξετε την οθόνη Αναζήτηση (συγκεκριμένου όρου), εφόσον έχετε πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία αναζήτηση, θα εμφανιστεί το Ιστορικό Αναζητήσεων που περιέχει τους τελευταίους 30 όρους που έχετε εισάγει. Αν θέλετε να επαναλάβετε μία από τις προηγούμενες αναζητήσεις, μπορείτε να αγγίξετε δυο φορές την επιθυμητή καταχώρηση στο Ιστορικό Αναζητήσεων. Αυτό θα βάλει τους σχετικούς όρους αναζήτησης στο πεδίο επεξεργασίας ώστε να τους επεξεργαστείτε, αν απαιτούνται αλλαγές. Αγγίξτε δύο φορές το κουμπί “Αναζήτηση”, για να εκτελέσετε την αναζήτηση. Αν αγγίξετε δύο φορές το κουμπί Ενέργεια πάνω δεξιά στην οθόνη, αμέσως μόλις ανοίξετε την οθόνη Αναζήτηση, θα δείτε ένα κουμπί που σας επιτρέπει να διαγράψετε όλο το ιστορικό αναζητήσεων.

Για να επιστρέψετε στην κύρια οθόνη του BlindSquare, χρησιμοποιήστε τη χειρονομία “σβησίματος” (δεξιά, αριστερά, δεξιά και πάλι αριστερά γρήγορα με δύο δάχτυλα) ή το κουμπί Πίσω στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Το Μενού Εργαλεία

Το μενού Εργαλεία περιέχει αρκετά στοιχεία τα οποία μπορείτε να δείτε αγγίζοντας δύο φορές το κουμπί Εργαλεία, στην κύρια οθόνη του BlindSquare. Ο αριθμός των στοιχείων του μενού Εργαλεία εξαρτάται από τις δυνατότητες του BlindSquare που χρησιμοποιείτε. Τα κουμπιά που εμφανίζονται πάντα είναι: “Περισκόπηση”, “Η θέση σου”, “Κοντά μου”, “Ραντάρ Beacon”, “Πρόσφατες τοποθεσίες”, “Κοντινές διασταυρώσεις”, “Πληροφορίες GPS”, “Καιρός”, “Επαφές”, “Οθόνη Braille” και “Αναγνώστης κωδικού QR”. Τα επιπλέον εργαλεία, που είναι διαθέσιμα μόνο όταν χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες δυνατότητες του BlindSquare, είναι: “Λήξη προσομοίωσης”, “Επιστροφή σε εφαρμογή πλοήγησης τρίτων”, “Τοποθεσίες που παρακολουθούνται”, “Λήξη παρακολούθησης όλων” και “Διακοπή ανίχνευσης Beacon”.

Περισκόπηση

Όταν ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία Περισκόπησης στο μενού Εργαλεία, θα ακούσετε έναν ήχο μετά τον οποίο μπορείτε να δείξετε με τη συσκευή σας προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να αναγγείλει το BlindSquare τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες και όλες τις διασταυρώσεις, σε κάθε κατεύθυνση που δείχνετε και εντός της τρέχουσας ακτίνας. Για να δείξετε με τη συσκευή σας προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, κρατήστε τη συσκευή με τέτοιον τρόπο ώστε η πάνω πλευρά της να δείχνει την κατεύθυνση που σας ενδιαφέρει. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να δείξετε Βόρεια, η πάνω πλευρά της συσκευής σας πρέπει να δείχνει το Βορρά. Αυτό σημαίνει ότι η πλευρά κοντά στο κουμπί Αφετηρίας θα πρέπει να δείχνει το Νότο. Όσο είναι ενεργή η Περισκόπηση, μπορείτε να δείξετε προς διαφορετικές κατευθύνσεις προκειμένου να ακούσετε τι βρίσκεται σε κάθε κατεύθυνση. Κάθε φορά που δείχνετε μια νέα κατεύθυνση, το BlindSquare θα παίζει πρώτα έναν ήχο και ακολούθως θα αναγγέλλει την κατεύθυνση, για παράδειγμα Βόρεια ή Νοτιοδυτικά. Τότε θα αναζητήσει πληροφορίες για τοποθεσίες στην περιοχή αυτή και γι’ αυτό θα υπάρξει μια παύση πριν ακούσετε τα ονόματα των τοποθεσιών και την απόστασή τους. Το BlindSquare ανακοινώνει πληροφορίες στην ακόλουθη σειρά: τοποθεσίες στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου” (συμπεριλαμβανομένης της απόστασης), διασταυρώσεις (συμπεριλαμβανομένης της απόστασης) και, τέλος, τις δημοφιλέστερες κατηγορίες και τοποθεσίες.

Σε καθεμιά από τις κατευθύνσεις (Βόρεια, Βορειοδυτικά, Δυτικά, Νοτιοδυτικά, Νότια, Νοτιοανατολικά, Ανατολικά και Βορειοανατολικά) αντιστοιχεί ένας συγκεκριμένος ήχος. Όταν δείχνετε με τη συσκευή σας μια νέα κατεύθυνση, πρώτα θα ακούσετε τον ήχο που δηλώνει ότι το BlindSquare λαμβάνει πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος και διασταυρώσεις σε αυτήν τη νέα κατεύθυνση.

Η Λειτουργία Περισκόπησης θα απενεργοποιηθεί αυτόματα μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ή αν συνεχίζετε να δείχνετε με τη συσκευή σας την ίδια κατεύθυνση. Μπορείτε να εξέλθετε από την Περισκόπηση ανακινώντας τη συσκευή σας.

Όταν περπατάτε χρησιμοποιώντας το BlindSquare, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Περισκόπηση μέσω του Ηχητικού Μενού. Το BlindSquare θα προσδιορίσει τα σημεία του ορίζοντα αξιοποιώντας την κατεύθυνση της κίνησής σας. Η συσκευή σας μπορεί να παραμείνει στην τσέπη σας. Εσείς απλά στραφείτε προς την κατεύθυνση που σας ενδιαφέρει. Χρησιμοποιήστε το Ηχητικό Μενού, για να βγείτε ξανά από τη Λειτουργία Περισκόπησης.

Η Θέση Σου

Όταν αγγίξετε δυο φορές το κουμπί “Η θέση σου” στο μενού Εργαλεία, το BlindSquare θα σας ενημερώσει για την κοντινότερη διασταύρωση και την κατεύθυνσή της, καθώς και για την τρέχουσα διεύθυνση και την κατεύθυνση στην οποία βαδίζετε ή δείχνετε με τη συσκευή σας.

Μπορείτε να ακούσετε τις ίδιες πληροφορίες ανακινώντας τη συσκευή σας, αν η επιλογή “Ανακίνηση για αναζήτηση διεύθυνσης” έχει ενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις του BlindSquare. Από προεπιλογή, αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη.

“Κοντά Μου”

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα “Κοντά Μου” όταν θέλετε να ακούσετε μια λίστα από τοποθεσίες του Foursquare και τα κοντινά αποθηκευμένα σημεία ενδιαφέροντος. Το BlindSquare θα αναγγείλει κάθε τοποθεσία, καθώς και την απόσταση και την κατεύθυνσή της. Η λειτουργία “Κοντά Μου” δεν αναφέρει διασταυρώσεις και δε χρειάζεται να στραφείτε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, γιατί το BlindSquare θα διαβάσει τοποθεσίες σε όλες τις κατευθύνσεις.

Ραντάρ Beacon

Το Ραντάρ Beacon σας επιτρέπει να εντοπίσετε τα iBeacon, ενός συστήματος πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους το οποίο υποστηρίζεται από το BlindSquare, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο “ζέστη-κρύο”. Αν το ενεργοποιήσετε όταν δεν υπάρχει iBeacon εντός εμβέλειας, θα ακουστεί μια ακολουθία από τρία μπιπ με φθίνουσα ένταση. Μόλις εμφανιστεί iBeacon εντός εμβέλειας, το BlindSquare θα παίξει γρηγορότερα μπιπ σε χαμηλότερο τόνο. Όσο πιο κοντά είστε στο iBeacon, τόσο πιο γρήγορα θα ακούγονται τα μπιπ. Για παράδειγμα, αν ένα γραφείο υποδοχής έχει μαρκαριστεί με iBeacon, μπορείτε να εντοπίσετε το γραφείο κινούμενοι προς την κατεύθυνση όπου τα μπιπ είναι γρηγορότερα.

Για να απενεργοποιήσετε το Ραντάρ Beacon, πηγαίνετε στα Εργαλεία, Διακοπή Ανίχνευσης Beacon.

Πρόσφατες Τοποθεσίες

Η δυνατότητα “Πρόσφατες Τοποθεσίες” στο μενού Εργαλεία παραθέτει ως λίστα όλες τις τοποθεσίες που το BlindSquare είχε αναγγείλει πρόσφατα. Αν δεν καταλάβατε το όνομα μιας τοποθεσίας ή θα θέλατε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για μία από τις τοποθεσίες, χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα “Πρόσφατες Τοποθεσίες” για να εμφανίσετε τις τοποθεσίες αυτές ως λίστα. Αγγίξτε δύο φορές μια τοποθεσία, για να ανοίξει η οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας, στην οποία μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την τοποθεσία, να σχεδιάσετε μια διαδρομή ή να παρακολουθήσετε την τοποθεσία.

Κοντινές Διασταυρώσεις

Η λειτουργία αυτή παραθέτει ως λίστα τις διασταυρώσεις που βρίσκονται γύρω σας. Η λίστα που προκύπτει είναι παρόμοια με τις άλλες λίστες τοποθεσιών που συναντάμε στο BlindSquare, όπως η λίστα “Οι τοποθεσίες μου” ή η λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης που εμφανίζεται μετά από αναζήτηση σε κατηγορία. Μπορείτε να δείτε την απόσταση και την κατεύθυνση κάθε διασταύρωσης. Αν αγγίξετε δυο φορές μία από τις διασταυρώσεις, θα ανοίξει μια οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για τη συγκεκριμένη διασταύρωση. Στην οθόνη αυτή, μπορείτε να εκτελέσετε τις περισσότερες από τις ενέργειες που διατίθενται για οποιοδήποτε άλλο σημείο ενδιαφέροντος, όπως παρακολούθηση, σχεδίαση διαδρομής, προσθήκη στα αγαπημένα, κ.λπ.

Πληροφορίες GPS

Η οθόνη Πληροφορίες GPS εμφανίζει πληροφορίες όπως η τρέχουσα ακρίβεια του GPS, η τρέχουσα ταχύτητα, ο προορισμός GPS, ο προορισμός της πυξίδας, το γεωγραφικό πλάτος, το γεωγραφικό μήκος και το υψόμετρο. Ενώ ο προορισμός της πυξίδας εξαρτάται από την κατεύθυνση που δείχνετε με τη συσκευή σας, ο προορισμός του GPS προσδιορίζεται από την κατεύθυνση της κίνησής σας. Αν κινηθείτε βόρεια αρκετά γρήγορα, έτσι ώστε να αντιληφθεί το iPhone την κίνησή σας, αλλά δείχνετε νότια με το κινητό σας καθώς περπατάτε, τότε ο προορισμός της πυξίδας θα είναι ο Νότος, ενώ ο προορισμός του GPS θα είναι ο Βορράς. Οι πληροφορίες στην οθόνη διαρκώς ενημερώνονται και το VoiceOver θα αναγγέλλει τις πληροφορίες στο πεδίο που εστιάζετε. Αν θέλετε να δείτε πότε αλλάζει η ταχύτητα με την οποία ταξιδεύετε, εστιάστε με το VoiceOver στο πεδίο της ταχύτητας. Μόλις υπάρξει αλλαγή, το VoiceOver θα ανακοινώσει τη νέα τιμή. Όταν παρακολουθείτε τοποθεσίες, η απόσταση και η κατεύθυνση των τοποθεσιών αυτών θα εμφανίζονται επίσης στην οθόνη. Αν παρακολουθείτε δύο ή περισσότερες τοποθεσίες ταυτόχρονα, αγγίξτε δύο φορές την καταχώρηση της κάθε τοποθεσίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί εναλλαγή μεταξύ των τοποθεσιών που παρακολουθείτε, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε την απόσταση και την κατεύθυνσή τους.

Καιρός

Το να γνωρίζετε τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, αυξάνει την ασφάλειά σας όταν ταξιδεύετε. Πολλοί τυφλοί βρίσκουν πιο δύσκολο το ταξίδι με χιόνι. Ο αέρας και η βροχή, μπορούν, επίσης, να δυσκολέψουν τον εντοπισμό ηχητικών ενδείξεων στο περιβάλλον. Το BlindSquare σας επιτρέπει να ελέγξετε τις καιρικές συνθήκες, τόσο για την τρέχουσα θέση σας, όσο και για τον προορισμό σας.

Αν θέλετε να ελέγξετε τις καιρικές συνθήκες στην τρέχουσα θέση σας, πηγαίνετε στο μενού Εργαλεία και αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Καιρός. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να αναζητήσει το BlindSquare τις σχετικές πληροφορίες. Μόλις είναι διαθέσιμες, το BlindSquare θα τις διαβάσει.

Αν θέλετε να ελέγξετε τον καιρό για μια απομακρυσμένη τοποθεσία, βρείτε την τοποθεσία χρησιμοποιώντας ένα από τα αποθηκευμένα σημεία στη λίστα “Οι τοποθεσίες μου”, εκτελώντας μια αναζήτηση σε κατηγορία, ή πραγματοποιώντας μια αναζήτηση συγκεκριμένου όρου. Όταν εντοπίσετε την τοποθεσία, ανοίξτε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας και εντοπίστε το κουμπί Καιρός. Όταν το αγγίξετε δυο φορές, το BlindSquare θα διαβάσει τον καιρό στον προορισμό σας.

Σημειώστε ότι οι πληροφορίες για τον καιρό είναι πιο εκτενείς αν χρησιμοποιείτε το BlindSquare στα Αγγλικά, γιατί η υπηρεσία στην οποία ανατρέχει το BlindSquare παρέχει πληροφορίες για τον καιρό μόνο στα Αγγλικά.

Επαφές

Όταν ανοίξετε το BlindSquare για πρώτη φορά, θα ζητήσει την άδεια να αποκτήσει πρόσβαση στο βιβλίο διευθύνσεων της συσκευής σας. Αν συμφωνήσετε, θα μπορέσετε να αναζητήσετε επαφές και να ανοίξετε τη διεύθυνσή τους στο BlindSquare. Δε θα μοιραστούμε ποτέ τις επαφές σας με τρίτους. Τα στοιχεία διεύθυνσης θα χρησιμοποιηθούν μόνο όταν πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση, προσομοιώσετε τη θέση μιας επαφής ή εμφανίσετε τη θέση της επαφής σε ένα χάρτη. Αν χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα “Σχεδιάστε μια διαδρομή”, δηλαδή επιλέξετε μια εφαρμογή πλοήγησης τρίτων για να μεταβείτε στη θέση μιας επαφής, το BlindSquare θα στείλει τις συντεταγμένες GPS – για τη διεύθυνση της συγκεκριμένης επαφής – στην επιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης.

Αν επιλέξατε να μη δώσετε άδεια στο BlindSquare να αποκτήσει πρόσβαση στις επαφές σας όταν το ανοίξατε για πρώτη φορά, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας αυτή αργότερα πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας, Απόρρητο, Επαφές και ενεργοποιώντας το κουμπί εναλλαγής BlindSquare. Μόλις το BlindSquare αποκτήσει πρόσβαση στις επαφές σας, θα αναζητήσει τις συντεταγμένες GPS όλων των διευθύνσεων που είναι αποθηκευμένες εκεί. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά. Όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί, το κουμπί Επαφές στο μενού Εργαλεία θα είναι διαθέσιμο.

Το κουμπί Επαφές ανοίγει μια λίστα των επαφών στη συσκευή σας, για τις οποίες έχετε καταχωρήσει διεύθυνση. Η πρώτη λίστα τις ταξινομεί σύμφωνα με την απόστασή τους από εσάς και η δεύτερη λίστα τις ταξινομεί αλφαβητικά. Αν μια επαφή έχει παραπάνω από μία διεύθυνση, π.χ. διεύθυνση οικίας και εργασίας, θα υπάρχει στοιχείο στη λίστα για κάθε διεύθυνση. Με διπλό άγγιγμα σε μια επαφή, θα ανοίξει η οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για τη διεύθυνση αυτής της επαφής. Έτσι, μπορείτε να εκτελέσετε, για τη διεύθυνση της επαφής, όσες ενέργειες εκτελείτε για οποιοδήποτε άλλο σημείο ενδιαφέροντος, όπως παρακολούθηση, σχεδίαση μιας διαδρομής με προορισμό την επαφή σας, προσθήκη στη λίστα Οι Τοποθεσίες Μου, κ.λπ. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση μιας επαφής, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα “Αναζήτηση” στην κύρια οθόνη του BlindSquare, εφόσον εισάγετε ένα μέρος του ονόματος ή της διεύθυνσης της επαφής στο πεδίο αναζήτησης.

Οθόνη Braille

Αν έχετε πρόβλημα όρασης και ακοής ή προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το BlindSquare μόνο με τη βοήθεια μιας οθόνης Braille, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη σχετική οθόνη του BlindSquare, αγγίζοντας δυο φορές το κουμπί Εργαλεία στην κύρια οθόνη και ενεργοποιώντας το κουμπί “Οθόνη Braille”. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει μια οθόνη που περιέχει όλο το κείμενο που έχει εκφωνηθεί. Όταν αυτή η οθόνη είναι ενεργή, το VoiceOver και ο συνθέτης φωνής του VoiceOver θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά, ακόμα κι όταν το BlindSquare δε μιλάει. Το BlindSquare, ωστόσο, θα στέλνει όλες τις αναγγελίες σε αυτήν την οθόνη, έτσι ώστε να μπορείτε να τις διαβάσετε με το VoiceOver και μια οθόνη Braille. Μπορείτε να ανακινήσετε τη συσκευή σας, για να εμφανίσει το BlindSquare την τρέχουσα θέση σας. Αν πατήσετε το κουμπί Αφετηρία, για να στείλετε το BlindSquare στο υπόβαθρο ενώ είναι ενεργή η οθόνη που εμφανίζει τις αναγγελίες του BlindSquare, όλο το κείμενο που έχει εκφωνηθεί θα εμφανιστεί με τη μορφή γνωστοποιήσεων τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε και στην οθόνη Braille.

Όταν το BlindSquare αναφέρει μια τοποθεσία, μπορείτε να αγγίξετε δυο φορές την αντίστοιχη γνωστοποίηση προκειμένου να ανοίξετε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας. Αν εκτελέσετε οποιαδήποτε ενέργεια σε αυτήν την οθόνη, π.χ. αν κοινοποιήσετε την παρουσία σας, το BlindSquare θα επιστρέψει στην οθόνη που εμφανίζει τις αναγγελίες για τους χρήστες οθονών Braille, και όχι στην κύρια οθόνη του BlindSquare.

Αναγνώστης Κωδικού QR

Ο αναγνώστης κωδικού QR αποτελεί ένα προσβάσιμο μέσο για να διαβάσετε κωδικούς QR. Έχει συμπεριληφθεί στο BlindSquare γιατί οι κωδικοί QR ίσως αποτελέσουν μέρος του συστήματος πλοήγησης του BlindSquare για εσωτερικούς χώρους. Είναι, επίσης, δυνατό να εισάγετε μια τοποθεσία στο BlindSquare σαρώνοντας έναν κωδικό QR στην οθόνη μιας άλλης συσκευής. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το τμήμα Κοινή Χρήση Τοποθεσίας. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αναγνώστη για να διαβάσετε οποιονδήποτε άλλο κωδικό QR. Σημειώστε ότι το BlindSquare χρειάζεται πρόσβαση στο διαδίκτυο προκειμένου να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με κάθε κωδικό QR.

Τοποθεσίες Που Παρακολουθούνται

Όταν είναι ενεργή η λειτουργία Παρακολούθηση Τοποθεσίας για μια συγκεκριμένη τοποθεσία, το BlindSquare θα αναγγέλλει την απόσταση και την κατεύθυνση της τοποθεσίας αυτής ανά διαστήματα τα οποία μικραίνουν όσο την πλησιάζετε. Η λειτουργία Τοποθεσίες Που Παρακολουθούνται θα παραθέσει ως λίστα όλες τις τοποθεσίες που παρακολουθείτε σε μια δεδομένη στιγμή. Αν θέλετε να σταματήσετε να παρακολουθείτε μία από αυτές τις τοποθεσίες, εντοπίστε τη στη λίστα και εκτελέστε διπλό παρατεταμένο άγγιγμα, με ένα δάχτυλο, ώσπου να ανοίξει το μενού. Εδώ επιλέξτε Λήξη Παρακολούθησης Τοποθεσίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγγίξετε δυο φορές την τοποθεσία, προκειμένου να ανοίξετε την οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για αυτήν την τοποθεσία, και να επιλέξετε “Λήξη παρακολούθησης τοποθεσίας”.

Για να μάθετε περισσότερα για την Παρακολούθηση, δείτε τα τμήματα Παρακολούθηση και Πληροφορίες GPS.

Λήξη Παρακολούθησης

Αυτή η δυνατότητα σας επιτρέπει να σταματήσετε την παρακολούθηση όλων των τοποθεσιών που παρακολουθούνται ταυτόχρονα και, ως εκ τούτου, δε θα ακούτε πλέον την απόσταση και την κατεύθυνσή τους. Αν παρακολουθείτε πολλές τοποθεσίες ταυτόχρονα και θέλετε να σταματήσετε να παρακολουθείτε μόνο μία από αυτές, πηγαίνετε στο μενού Εργαλεία και ανοίξτε τη λίστα των τοποθεσιών που παρακολουθούνται. Βρείτε την τοποθεσία που δε θέλετε πλέον να παρακολουθείτε και εκτελέστε διπλό παρατεταμένο άγγιγμα, με ένα δάχτυλο, μέχρι να ανοίξει το μενού. Εδώ επιλέξτε “Λήξη παρακολούθησης τοποθεσίας”. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγγίξετε δυο φορές την τοποθεσία, προκειμένου να ανοίξει η οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας για αυτήν την τοποθεσία, και επιλέξτε “Λήξη παρακολούθησης τοποθεσίας”.

Foursquare

Το κουμπί Foursquare, στην πάνω σειρά κουμπιών της κύριας οθόνης του BlindSquare, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το BlindSquare έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε όχι μόνο ως βοήθημα κινητικότητας, αλλά και ως εργαλείο πρόσβασης στο Foursquare. Όταν εκτελέσετε διπλό άγγιγμα στο κουμπί Foursquare για πρώτη φορά, θα δείτε μια οθόνη που αφορά στη σύνδεση του BlindSquare με το Foursquare. Αγγίξτε δυο φορές το κουμπί “Σύνδεση με Foursquare”, αν έχετε λογαριασμό στο Foursquare και θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε το Foursquare σε συνδυασμό με το BlindSquare. Στη συνέχεια, θα ανοίξει το Safari και θα εμφανιστεί μια σελίδα στην οποία θα ερωτηθείτε αν θέλετε να συνδέσετε το BlindSquare στο λογαριασμό σας στο Foursquare. Σημειώστε ότι ίσως χρειαστεί πρώτα να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Foursquare. Αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Σύνδεση (Sign In), ή το κουμπί Εγγραφή (Register), αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό στο Foursquare. Όταν συνδεθείτε στο Foursquare, αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Allow (Επιτρέπω), για να επιτρέψετε στο BlindSquare να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Foursquare. Αν η διαδικασία είναι επιτυχής, θα επιστρέψετε στην κύρια οθόνη του BlindSquare.

Όταν το BlindSquare συνδεθεί στο Foursquare, μπορείτε να αγγίξετε δυο φορές το κουμπί Foursquare στο πάνω μέρος της κύριας οθόνης του BlindSquare, για να δείτε μια λίστα από τοποθεσίες στην περιοχή σας στις οποίες θα μπορούσατε, μέσω του Foursquare, να κοινοποιήσετε την παρουσία σας.

Κάτω από τη λίστα των τοποθεσιών στις οποίες μπορείτε να κοινοποιήσετε την παρουσία σας αυτήν τη στιγμή, θα βρείτε μια λίστα από προτεινόμενες τοποθεσίες που ίσως σας ενδιαφέρουν. Αυτή η λίστα βασίζεται στις προηγούμενες κοινοποιήσεις παρουσίας σας και τις προτάσεις των φίλων σας στο Foursquare. Για να μεταβείτε γρήγορα σε αυτήν τη λίστα, επιλέξτε τις επικεφαλίδες στο ρότορα του VoiceOver και σαρώστε προς τα πάνω ή κάτω με ένα δάχτυλο.

Αν, αφού ανοίξατε το BlindSquare, έχετε κοινοποιήσει την παρουσία σας σε τοποθεσίες στο Foursquare, μπορείτε να δείτε τις κοινοποιήσεις αυτές. Για να δείτε αυτό το τμήμα, επιλέξτε τις επικεφαλίδες στο ρότορα του VoiceOver και σαρώστε προς τα κάτω, για να εντοπίσετε την επικεφαλίδα Ιστορικό του Foursquare. Μπορείτε να αγγίξετε δύο φορές ένα στοιχείο της λίστας αυτής, αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για μια συγκεκριμένη κοινοποίηση παρουσίας, όπως βαθμοί που κερδήθηκαν, κ.λπ.

Στο κάτω μέρος και στο κέντρο της οθόνης του Foursquare, θα δείτε το κουμπί Ανανέωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κουμπί για να ενημερώσετε τη λίστα τοποθεσιών του Foursquare, για παράδειγμα, όταν έχετε μετακινηθεί, αφότου ανοίξατε αυτή τη σελίδα.

Στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης, θα βρείτε το κουμπί Αποσύνδεση. Χρησιμοποιήστε το για να αποσυνδεθείτε από το Foursquare, αν δε θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε το BlindSquare ως εργαλείο πρόσβασης σε αυτό. Σημειώστε ότι εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλες τις δυνατότητες πλοήγησης του BlindSquare, ακόμα κι αν δεν έχετε λογαριασμό στο Foursquare ή δεν είστε συνδεδεμένοι σε αυτόν το λογαριασμό.

Αν θέλετε να κοινοποιήσετε την παρουσία σας σε μια τοποθεσία στο Foursquare, πλοηγηθείτε στη λίστα των τοποθεσιών στις οποίες μπορείτε να κοινοποιήσετε την παρουσία σας, στο πάνω μέρος της οθόνης. Βρείτε την τοποθεσία που επιθυμείτε και αγγίξτε τη δυο φορές. Αυτό θα ανοίξει την οθόνη Κοινοποίηση Παρουσίας. Το πληκτρολόγιο στην οθόνη θα είναι ορατό και το VoiceOver θα εστιάσει στο πεδίο επεξεργασίας. Αν θέλετε να προσθέσετε ένα μήνυμα για την κοινοποίησή σας με αποδέκτες τους φίλους σας, μπορείτε να το πληκτρολογήσετε εδώ. Σαρώστε μια φορά δεξιά για να εντοπίσετε το κουμπί “Κοινοποίηση παρουσίας”. Αν σαρώσετε και πάλι δεξιά, θα δείτε το κουμπί με το οποίο μπορείτε να καθορίσετε τη ρύθμιση απορρήτου για την κοινοποίησή σας. Η ετικέτα του κουμπιού εξαρτάται από τη ρύθμιση που είναι ενεργή. Μπορεί η ετικέτα να είναι Δημόσιο, Ιδιωτικό, Twitter + FB, ή Έξυπνο. Χρησιμοποιήστε αυτό το κουμπί για να ορίσετε πού θέλετε να πραγματοποιηθεί η κοινοποίηση παρουσίας. Αν επιλέξετε Δημόσιο, το BlindSquare θα πραγματοποιήσει την κοινοποίηση στο Foursquare και θα είναι ορατή σε όλους τους φίλους σας εκεί. Αν επιλέξετε Ιδιωτικό, η κοινοποίησή σας θα καταγραφεί στο Foursquare, αλλά οι φίλοι σας δε θα μπορούν να τη δουν. Η επιλογή Twitter + FB θα έχει ως συνέπεια η κοινοποίηση παρουσίας να γίνει τόσο στο λογαριασμό σας στο Twitter όσο και στο Facebook, με την προϋπόθεση ότι οι δύο λογαριασμοί έχουν συνδεθεί στο λογαριασμό σας στο Foursquare. Η επιλογή Έξυπνο θα πραγματοποιήσει την κοινοποίηση παρουσίας στο Twitter και το Facebook, αν εισάγετε κάποιο σχόλιο κατά την κοινοποίηση. Αν, όμως, αφήσετε το πεδίο σχολίου κενό, η κοινοποίηση παρουσίας θα πραγματοποιηθεί μόνο στο Foursquare. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι Δημόσιο. Αγγίξτε το κουμπί αυτό δυο φορές για να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση και να κάνετε την επιλογή που επιθυμείτε στο μενού. Αν συνεχίσετε να σαρώνετε δεξιά, θα βρείτε τα κουμπιά, “Έναρξη παρακολούθησης τοποθεσίας”, Αγαπημένο και “Σχεδιάστε μια διαδρομή”. Για να μάθετε περισσότερα για οποιαδήποτε από αυτές τις δυνατότητες, δείτε το τμήμα Παρακολούθηση, Προσθήκη Στα Αγαπημένα και Σχεδίαση Διαδρομής.

Το τελευταίο κουμπί σε αυτήν την οθόνη είναι το κουμπί “Αναζητήστε την κοντινότερη διεύθυνση”. Αν οι πληροφορίες διεύθυνσης για μια τοποθεσία δεν είναι διαθέσιμες στο Foursquare, μπορείτε να ζητήσετε από το BlindSquare να βρει τη διεύθυνση αυτής της τοποθεσίας κατά προσέγγιση. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι απόλυτα ακριβές, αλλά τουλάχιστον θα είναι στην περιοχή της σωστής διεύθυνσης.

Η Οθόνη Φιλτράρισμα Αναγγελιών

Το έκτο κουμπί στη σειρά κουμπιών, στο πάνω μέρος της κύριας οθόνης του BlindSquare, ανοίγει την οθόνη των Φίλτρων. Εκεί μπορείτε να καθορίσετε το είδος των πληροφοριών που θέλετε να αναγγέλει το BlindSquare καθώς βαδίζετε. Αυτή η οθόνη χωρίζεται σε δύο τμήματα. Ο Επιλογέας στο πάνω τμήμα σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα από τα προκαθορισμένα φίλτρα στο BlindSquare, π.χ. Μόνο Δρόμοι, Μόνο Τοποθεσίες, Οι Τοποθεσίες Μου Και Οι Δρόμοι, κ.λπ. Αν επιλέξετε κάποιο από αυτά τα φίλτρα, το BlindSquare θα σας ειδοποιεί μόνο για σημεία που συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο φίλτρο. Επιλέξτε Όλα, αν θέλετε να αποεπιλέξετε όλα τα φίλτρα.

Κάτω από τον επιλογέα φίλτρου, θα βρείτε το κουμπί εναλλαγής “Αυτόματη αναγγελία διεύθυνσης”, το οποίο είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Έτσι, το BlindSquare αναγγέλλει αυτόματα τη διεύθυνσή σας ανά διαστήματα, καθώς βαδίζετε.

Αν θέλετε να προσαρμόσετε τις αναγγελίες του BlindSquare περαιτέρω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή κατηγοριών στο κάτω μέρος της οθόνης. Οι κατηγορίες αυτές είναι ορατές, όταν είναι επιλεγμένο το φίλτρο Όλα. Αποεπιλέξτε όλες τις κατηγορίες για τις οποίες δε θέλετε να ενημερώνεστε όταν βαδίζετε. Από προεπιλογή, όλες οι κατηγορίες είναι ενεργοποιημένες. Μπορείτε γρήγορα να επιλέξετε ή να αποεπιλέξετε όλες τις κατηγορίες, χρησιμοποιώντας το κουμπί “Επιλογή όλων” (στην κάτω αριστερή γωνία) και το κουμπί “Αποεπιλογή όλων” (στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης) αντίστοιχα. Η επικεφαλίδα πάνω από τις κατηγορίες σας ενημερώνει για τον αριθμό των επιλεγμένων κατηγοριών.

Το φιλτράρισμα των αναγγελιών του BlindSquare μπορεί να είναι χρήσιμο σε διάφορες καταστάσεις. Αν χρειάζεται να εξοικονομήσετε δεδομένα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο Μόνο Δρόμοι, το φίλτρο Οι Τοποθεσίες Μου, ή να αποεπιλέξετε όλες τις κατηγορίες του Foursquare.

Αν ψάχνετε ένα μέρος για να φάτε καθώς διασχίζετε την πόλη, θα μπορούσατε να αποεπιλέξετε όλες τις κατηγορίες του Foursquare, με εξαίρεση την κατηγορία Φαγητό. Το BlindSquare τότε θα ανακοίνωνε μόνο τοποθεσίες φαγητού, και μάλιστα περισσότερες τέτοιες τοποθεσίες από ό,τι αν όλες οι άλλες κατηγορίες ήταν ενεργοποιημένες.

Στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης, θα βρείτε και άλλα κουμπιά τα οποία ρυθμίζουν το αν θα λαμβάνετε μηνύματα από σταθερά και κινητά iBeacon. Τα σταθερά iBeacon αποτελούν μέρος ενός συστήματος πλοήγησης για εσωτερικούς χώρους, του BlindSquare Beacon Positioning System (BPS), και μπορούν να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στο εσωτερικό κτιρίων. Τα κινητά iBeacon μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτοκίνητα ή λεωφορεία, προκειμένου να ειδοποιούνται οι χρήστες του BlindSquare για την παρουσία των οχημάτων αυτών. Αν θέλετε το BlindSquare να αναγγέλει τα iBeacon, πηγαίνετε στα Λοιπά, Ρυθμίσεις, Ρυθμίσεις Bluetooth και ελέγξτε αν είναι ενεργοποιημένος ο “Εντοπισμός Beacon.”

Σημειώστε ότι είναι λίγα τα σημεία όπου έχει εγκατασταθεί το BlindSquare Beacon Positioning System (BPS). Οι ρυθμίσεις και τα φίλτρα των iBeacon είναι σημαντικά μόνο όταν βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου έχει εγκατασταθεί σύστημα πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους που υποστηρίζεται από το BlindSquare.

Λοιπά

Το πέμπτο κουμπί στην κύρια οθόνη του BlindSquare είναι το κουμπί Λοιπά. Αγγίξτε το δύο φορές, για να ανοίξει ένα υπομενού που περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία: Ρυθμίσεις, Βοήθεια, Βοηθητικές Συσκευές, Σχετικά Με Το BlindSquare, Αξιολόγηση, Συντελεστές και Βαθμολόγηση Εφαρμογής.

Ρυθμίσεις

Αν χρησιμοποιείτε το iCloud, οι ρυθμίσεις του BlindSquare θα αποθηκευτούν στο iCloud και θα συγχρονιστούν μεταξύ των συσκευών σας. Αν χρησιμοποιείτε το BlindSquare σε αρκετές συσκευές, αρκεί να επιλέξετε τις ρυθμίσεις που προτιμάτε σε μία μόνο συσκευή. Στη συνέχεια, αυτές θα χρησιμοποιηθούν από όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό iCloud.

Η οθόνη Ρυθμίσεις περιέχει τις ακόλουθες επιλογές:

Η Βοήθεια Του BlindSquare

Το BlindSquare χρησιμοποιεί τις υποδείξεις του VoiceOver για να παρέχει εξειδικευμένη βοήθεια για όλα τα κουμπιά. Για να λειτουργήσει αυτή η δυνατότητα, οι υποδείξεις του VoiceOver πρέπει να έχουν ενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Για να ελέγξετε αν είναι ενεργοποιημένες, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις, Γενικά, Προσβασιμότητα, VoiceOver, Υποδείξεις. Χρησιμοποιώντας τις υποδείξεις του VoiceOver, το BlindSquare μπορεί να περιγράψει τη λειτουργία κάθε κουμπιού όταν το αγγίζετε. Αν χρησιμοποιείτε το BlindSquare αρκετό καιρό, μπορεί να μη χρειάζεστε πια αυτήν τη βοήθεια. Μπορείτε να την απενεργοποιήσετε, χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις βοήθειας του BlindSquare. Αυτό σημαίνει ότι οι υποδείξεις του VoiceOver θα εξακολουθήσουν να είναι ενεργοποιημένες σε όλες τις άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, αλλά στο BlindSquare, η εξειδικευμένη βοήθεια για τα κουμπιά, δε θα είναι διαθέσιμη πλέον.

Αυτόματη Παρακολούθηση Προορισμού Σε Ολόκληρη Τη Διαδρομή

Όταν χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα Σχεδιάστε Μια Διαδρομή που θα βρείτε στην οθόνη Σύνοψη Τοποθεσίας, προκειμένου να αρχίσει η πλοήγηση σε μια τοποθεσία με τη χρήση μιας εφαρμογής πλοήγησης τρίτων, το BlindSquare θα αρχίσει να παρακολουθεί τον προορισμό σας μόλις η απόστασή σας από αυτόν είναι μικρότερη από 150 μέτρα. Αν είναι ενεργή αυτή η ρύθμιση, το BlindSquare δε θα περιμένει να πλησιάσετε τον προορισμό σας σε απόσταση 150 μέτρων, αλλά η παρακολούθηση του προορισμού θα αρχίσει μόλις ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα “Σχεδιάστε μια διαδρομή”. Το BlindSquare θα παρακολουθεί τον προορισμό σας σε ολόκληρη τη διαδρομή και θα αναγγέλλει την απόσταση και την κατεύθυνσή του συχνά.

Ρυθμίσεις Ανακίνησης

Αυτό το κουμπί θα ανοίξει μια υποοθόνη όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για τη χειρονομία ανακίνησης.

Όταν ανακινήσετε τη συσκευή σας, το BlindSquare μπορεί να αναζητήσει την τρέχουσα διεύθυνση, να κοινοποιήσει την παρουσία σας στην κοντινότερη τοποθεσία στο Foursquare ή να ανακοινώσει τις τρέχουσες τιμές στο ποδόμετρο. Επιλέξτε τις ενέργειες που θέλετε να πραγματοποιεί το BlindSquare όταν ανακινείτε τη συσκευή σας.

Ανακίνηση Για Αναζήτηση Διεύθυνσης

Αν ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, το BlindSquare θα αναγγείλει την τρέχουσα διεύθυνση, την κατεύθυνση προς την οποία κινείστε και την κοντινότερη διασταύρωση. Τις ίδιες πληροφορίες θα λάβετε αν πάτε στα Εργαλεία, Η Θέση Σου. Η ανακίνηση της συσκευής σας, όμως, ίσως είναι η γρηγορότερη μέθοδος λήψης αυτών των πληροφοριών όταν κινείστε.

Ανακίνηση Για Κοινοποίηση Παρουσίας

Αν ενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, μπορείτε να κοινοποιήσετε την παρουσία σας σε κοντινές τοποθεσίες στο Foursquare ανακινώντας τη συσκευή σας. Ανακινήστε τη συσκευή σας και δεύτερη φορά, για να επιβεβαιώσετε την κοινοποίηση παρουσίας.

Ανακίνηση Για Ανάγνωση Ποδομέτρου

Αν ανακινήσετε τη συσκευή σας ενώ είναι ενεργή αυτή η ρύθμιση, το BlindSquare θα ανακοινώσει την απόσταση που έχετε καλύψει ως τώρα και το χρόνο που έχετε ταξιδέψει. Από τη στιγμή που το BlindSquare είναι σε θέση να διακρίνει αν βαδίζετε ή αν ταξιδεύετε με όχημα, θα λάβει υπόψη του μόνο την απόσταση που καλύψατε βαδίζοντας.

Ανακίνηση Για Αναγγελία Στάσεων Δημόσιων Συγκοινωνιών

Αν είναι ενεργή αυτή η ρύθμιση όταν ζητάτε πληροφορίες θέσης ανακινώντας τη συσκευή σας, το BlindSquare θα αναγγείλει την κοντινότερη στάση δημόσιων συγκοινωνιών και τις γραμμές που θα αναχωρήσουν προσεχώς από αυτή.

Ρυθμίσεις Ηχητικού Μενού

Αυτό το κουμπί θα ανοίξει μια οθόνη όπου μπορείτε να καθορίσετε πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά σας σε συνδυασμό με το BlindSquare. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε τις ενέργειες που θέλετε να εκτελέσει το BlindSquare όταν ενεργοποιήσετε το στοιχείο “Θέση” στο Ηχητικό Μενού. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ή να αποεπιλέξετε στοιχεία του Ηχητικού Μενού.

Χρήση Τηλεχειριστηρίου Ακουστικών για έλεγχο

Αν επιλέξετε BlindSquare, Ηχητικό Μενού, πατώντας το κουμπί Αναπαραγωγή στα ακουστικά σας θα ενεργοποιήσετε το Ηχητικό Μενού.

Αν επιλέξετε BlindSquare, Φωνητικός Έλεγχος, πατώντας το κουμπί Αναπαραγωγή θα ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Φωνητικού Ελέγχου.

Αν επιλέξετε “Αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο”, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά των ακουστικών σας για να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε την αναπαραγωγή μουσικής, να μεταβείτε στο προηγούμενο ή επόμενο κομμάτι, με την προϋπόθεση ότι τα ακουστικά σας υποστηρίζουν αυτές τις λειτουργίες.

Αναγγελία Διεύθυνσης

Αν επιλέξετε “Θέση” στο Ηχητικό Μενού ενώ είναι ενεργοποιημένη αυτή η επιλογή, το BlindSquare θα αναγγείλει την τρέχουσα διεύθυνση, την πορεία σας και την κοντινότερη διασταύρωση. Τις ίδιες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε πηγαίνοντας στα Εργαλεία, Η Θέση Σου, αλλά η χρήση του Ηχητικού Μενού ίσως είναι η γρηγορότερη μέθοδος για να ακούσετε αυτές τις πληροφορίες όταν ταξιδεύετε.

Κοινοποίηση Παρουσίας Σε Τοποθεσία

Αν ενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, μπορείτε να κοινοποιήσετε την παρουσία σας σε κοντινές τοποθεσίες στο Foursquare, επιλέγοντας “Θέση” στο Ηχητικό Μενού. Πατήστε Αναπαραγωγή ξανά για να επιβεβαιώσετε την κοινοποίηση παρουσίας.

Ανάγνωση Ποδομέτρου

Αν επιλέξετε “Θέση” στο Ηχητικό Μενού ενώ είναι ενεργοποιημένη αυτή η επιλογή, το BlindSquare θα αναγγείλει την απόσταση που έχετε καλύψει ως τώρα και τη διάρκεια του ταξιδιού. Επειδή το BlindSquare μπορεί να διακρίνει αν βαδίζετε ή αν ταξιδεύετε με όχημα, θα μετρήσει μόνο την απόσταση που έχετε καλύψει βαδίζοντας.

Αναγγελία Στάσεων Δημόσιων Συγκοινωνιών

Αν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργή όταν ζητήσετε πληροφορίες θέσης μέσω του Ηχητικού Μενού, το BlindSquare θα αναγγείλει την κοντινότερη στάση δημόσιων συγκοινωνιών και τις γραμμές που πρόκειται να αναχωρήσουν προσεχώς από αυτήν.

Στοιχεία Ηχητικού Μενού

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε ή να αποεπιλέξετε καθένα από τα στοιχεία του Ηχητικού Μενού. Μπορεί να γίνει πιο γρήγορη η πρόσβαση στα στοιχεία του μενού αν επιλέξετε μόνο τα στοιχεία που επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε τακτικά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάθε στοιχείο, δείτε το τμήμα για τα στοιχεία του Ηχητικού Μενού.

Απόσταση Αναγγελίας Διασταύρωσης

Όταν το BlindSquare αναγγέλλει την απόστασή σας από μία διασταύρωση, χρησιμοποιεί το κέντρο της διασταύρωσης ως σημείο αναφοράς. Αυτό σημαίνει ότι και το πλάτος του δρόμου επηρεάζει το πόσο γρήγορα θα ακούσετε την αναγγελία για τη διασταύρωση από το BlindSquare, πριν φτάσετε στη διασταύρωση. Αν μένετε σε μια περιοχή όπου οι δρόμοι είναι στενοί, ίσως διαπιστώσετε ότι το BlindSquare αναγγέλλει τις διασταυρώσεις πολύ νωρίς, ενώ σε μια περιοχή με ιδιαίτερα φαρδείς δρόμους, αναγγέλλει τις διασταυρώσεις πολύ αργά. Αν η προεπιλεγμένη επιλογή “Μεσαία απόσταση” δε σας ικανοποιεί, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη “Μεγάλη απόσταση”, αν οι δρόμοι στην περιοχή σας είναι φαρδείς, ή τη “Μικρή απόσταση”, αν οι δρόμοι είναι πολύ στενοί.

Χρόνος Αυτόματης Αναμονής

Το BlindSquare μπορεί να αντιληφθεί πότε δεν αλλάζει η θέση σας. Αν τρέχει στο υπόβαθρο, θα μπει σε Λειτουργία Ύπνου μετά από προκαθορισμένο χρόνο (από πέντε έως 90 λεπτά). Μπορείτε, επίσης, να ρυθμίσετε το BlindSquare έτσι ώστε να μην ενεργοποιείται η Λειτουργία Ύπνου αυτόματα. Αγγίξτε δυο φορές το κουμπί “Χρόνος αυτόματης αναμονής” και κάντε την επιλογή που επιθυμείτε από το μενού.

Μονάδα Μήκους

Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να ορίσετε τη μονάδα μήκους που θα χρησιμοποιηθεί από το BlindSquare. Μπορείτε να επιλέξετε Μέτρα, Πόδια ή Γιάρδες.

Στυλ Οδηγιών

Χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση Στυλ Οδηγιών, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο το BlindSquare θα σας ενημερώνει για την κατεύθυνση των σημείων ενδιαφέροντος και των διασταυρώσεων. Αν επιλέξετε τη “Μέθοδο του ρολογιού”, το BlindSquare μπορεί π.χ. να αναγγείλει “Ταχυδρομείο στο 4 του ρολογιού”, το οποίο σημαίνει ότι το Ταχυδρομείο βρίσκεται δεξιά και ελαφρώς πίσω σας. Αν επιλέξετε το Αναλογικό Σύστημα, το BlindSquare θα πει “Ταχυδρομείο διαγώνια δεξιά και πίσω”. Αν επιλέξετε “Μοίρες”, το BlindSquare θα αναγγείλει το Ταχυδρομείο ως εξής: “Ταχυδρομείο 130 μοίρες δεξιά”. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι η “Μέθοδος του ρολογιού”, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι τη βρίσκουν πιο κατανοητή.

Εκφώνηση, Ήχοι Και Γλώσσες

Το επόμενο τμήμα της οθόνης Ρυθμίσεις περιέχει επιλογές που αφορούν στους ήχους του περιβάλλοντος του BlindSquare, καθώς και στις γλώσσες και τις διαθέσιμες φωνές.

Ο επιλογέας “Ταχύτητα εκφώνησης” σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ταχύτητα και ο επιλογέας “Ένταση ήχου” την ένταση των φωνών Acapela, ή των φωνών του iOS, που χρησιμοποιούνται στο BlindSquare. Σημειώστε ότι η Ταχύτητα Εκφώνησης θα αποθηκευτεί για κάθε φωνή ξεχωριστά. Αν π.χ. σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το BlindSquare κυρίως στα Αγγλικά, αλλά κάποιες φορές και στα Ισπανικά, μπορείτε να το ρυθμίσετε να μιλάει γρηγορότερα στα Αγγλικά από ό,τι στα Ισπανικά. Όταν εναλλάσσετε τις δύο γλώσσες, το BlindSquare θα θυμάται την ταχύτητα που ορίσατε για κάθε γλώσσα.

Το κουμπί “Ήχοι BlindSquare” θα ανοίξει μια υποοθόνη όπου μπορείτε να ακούσετε, να επιλέξετε και να αποεπιλέξετε όλους τους ήχους που χρησιμοποιεί το BlindSquare για να σας ενημερώνει για συγκεκριμένα γεγονότα. Όταν αγγίξετε το όνομα ενός ήχου ή εστιάσετε σε αυτόν με το VoiceOver, το BlindSquare θα παίξει τον ήχο και θα σας διαβάσει την περιγραφή του. Από προεπιλογή, όλοι οι ήχοι είναι ενεργοποιημένοι. Απενεργοποιήστε τους ήχους που αφορούν σε γεγονότα για τα οποία δε θέλετε να ενημερώνεστε μέσω ήχων. Αγγίξτε δυο φορές το κουμπί Πίσω στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης ή εκτελέστε τη χειρονομία “σβησίματος” με δύο δάχτυλα, για να επιστρέψετε στην οθόνη Ρυθμίσεις.

Το επόμενο κουμπί είναι η “Επιλογή Γλώσσας”. Αν το αγγίξετε δυο φορές, θα δείτε μία οθόνη στην οποία παρατίθενται ως λίστα όλες οι γλώσσες που υποστηρίζει αυτήν τη στιγμή το BlindSquare. Καθώς σαρώνετε προς τα δεξιά στην οθόνη, θα ακούτε το όνομα κάθε γλώσσας, αν είναι επιλεγμένη η γλώσσα, το όνομα της προεπιλεγμένης φωνής, αλλά και τον αριθμό των διαθέσιμων φωνών για κάθε γλώσσα. Αν θέλετε να επιλέξετε μια διαφορετική γλώσσα, απλά αγγίξτε δυο φορές αυτήν που επιθυμείτε. Τότε θα δείτε μια λίστα από διαθέσιμες φωνές για αυτήν τη γλώσσα. Για τις περισσότερες γλώσσες που υποστηρίζονται από το BlindSquare, είναι διαθέσιμες φωνές τόσο iOS όσο και Acapela. Οι φωνές iOS είναι προεγκατεστημένες στη συσκευή σας. Οι φωνές Acapela είναι φωνές τρίτων που κατεβαίνουν στη συσκευή σας μόνο αν τις επιλέξετε. Όταν πραγματοποιήσετε διπλό άγγιγμα σε μια φωνή, γίνεται επιλογή της φωνής αυτής και αναπαράγεται ένα σύντομο δείγμα προκειμένου να την ακούσετε. Αν προτιμάτε μια άλλη φωνή, απλά αγγίξτε τη δυο φορές και η προηγούμενη επιλογή σας δε θα ενεργοποιηθεί. Όταν επιλέξετε τη νέα φωνή και/ή γλώσσα, χρησιμοποιήστε το κουμπί Πίσω στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης ή εκτελέστε τη χειρονομία “σβησίματος” με δύο δάχτυλα (δεξιά, αριστερά, δεξιά και πάλι αριστερά γρήγορα με δύο δάχτυλα), μέχρι να επιστρέψετε στην κύρια οθόνη. Αν η φωνή που επιλέξατε είναι της Acapela, το BlindSquare θα σας ενημερώσει τώρα ότι πρέπει να κατεβάσετε μια επιπρόσθετη φωνή στη συσκευή σας. Αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi, θα ερωτηθείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας δίκτυο για τη λήψη της φωνής. Αν συμφωνήσετε, θα γίνει λήψη της φωνής. Αν διαφωνήσετε, θα ερωτηθείτε ξανά όταν συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi. Όταν αρχίσει η λήψη, θα εμφανιστεί μια οθόνη στην οποία μπορείτε να δείτε την πρόοδο της λήψης. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη της φωνής, το BlindSquare θα μιλήσει χρησιμοποιώντας τη νέα φωνή.

Διαγραφή Αχρησιμοποίητων Φωνών

Το κουμπί “Διαγραφή αχρησιμοποίητων φωνών” σας επιτρέπει να διαγράψετε όλες τις φωνές που είχατε κατεβάσει στο παρελθόν αλλά δε χρειάζεστε πλέον. Αν οι υποδείξεις του VoiceOver στη συσκευή σας και η βοήθεια του BlindSquare είναι ενεργοποιημένες, θα ακούσετε επίσης πόσα MB μνήμης μπορούν να αδειάσουν αν αποφασίσετε να διαγράψετε τις φωνές που δε χρησιμοποιείτε πια.

Ρυθμίσεις Bluetooth

Όταν αγγίξετε δυο φορές αυτό το κουμπί, ανοίγει μια οθόνη όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον εντοπισμό iBeacon. Αυτή η επιλογή πρέπει να είναι ενεργοποιημένη αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες πλοήγησης σε εσωτερικούς χώρους του BlindSquare. Σημειώστε ότι η πλοήγηση σε εσωτερικούς χώρους διατίθεται μόνο σε περιοχές όπου έχει εγκατασταθεί το σύστημα πλοήγησης για εσωτερικούς χώρους το οποίο υποστηρίζεται από το BlindSquare.

Βοηθητικές Συσκευές

Το κουμπί αυτό που βρίσκεται στο μενού Λοιπά, θα ανοίξει μια οθόνη με πληροφορίες σχετικά με προτεινόμενα βοηθήματα τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το BlindSquare. Παρέχει, επίσης, συνδέσμους που οδηγούν στις σχετικές ιστοσελίδες, όπου και μπορείτε να τα αγοράσετε. Αυτά τα βοηθήματα δεν είναι απαραίτητα για να επωφεληθείτε από τη χρήση του BlindSquare, αλλά βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.

Τα ακουστικά τύπου bone conduction είναι ένα προϊόν του οποίου τη χρήση συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Δεν καλύπτουν τα αυτιά σας, γιατί οι μορφοτροπείς (μέσω των οποίων μετατρέπεται το ηλεκτρικό σήμα σε ηχητικά κύματα) στηρίζονται στα ζυγωματικά σας, μπροστά από τα αυτιά σας. Ως εκ τούτου, ο ήχος δε μεταφέρεται μέσω των τυμπάνων αλλά μέσω των οστών σας. Εφόσον τα αυτιά σας παραμένουν ελεύθερα, θα μπορείτε να ακούσετε ταυτόχρονα τις αναγγελίες του BlindSquare, την κίνηση των οχημάτων και τους ήχους που σας βοηθούν να προσανατολιστείτε.

Αξιολόγηση

Αγγίξτε δύο φορές αυτό το κουμπί για να επικοινωνήσετε με το δημιουργό του BlindSquare. Θα ανοίξει ένα Email που περιλαμβάνει τη σωστή ηλεκτρονική διεύθυνση (στο πεδίο του παραλήπτη), καθώς και τον αριθμό έκδοσης του BlindSquare και της συσκευής που χρησιμοποιείτε (στο πεδίο του θέματος). Αγγίξτε δύο φορές το κύριο τμήμα του Email για να γράψετε το μήνυμά σας. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα αγγίζοντας δύο φορές το κουμπί Αποστολή στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Βαθμολόγηση Εφαρμογής

Αυτό το κουμπί θα ανοίξει μια οθόνη όπου μπορείτε να βαθμολογήσετε το BlindSquare στο App Store. Αν βρίσκετε το BlindSquare χρήσιμο, αυτός θα ήταν ένας καλός τρόπος να δείξετε την εκτίμησή σας.

Βοήθεια Και Υποστήριξη

Αν θέλετε να κάνετε επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με το BlindSquare, να κάνετε μια υπόδειξη ή να στείλετε σχόλια, μη διστάσετε να μας στείλετε Email. Υπάρχει επίσης μια λίστα Email για το BlindSquare, όπου οι χρήστες του από πολλές χώρες αλληλοβοηθιούνται για να ωφεληθούν όσο το δυνατό περισσότερο από αυτό. Γίνετε συνδρομητής στη λίστα, στέλνοντας ένα κενό Email.

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε στο Twitter, για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα σχετικά με το BlindSquare.